Ταξίδι δύο φορές στο ίδιο μέρος;

Είναι εύλογο να σκεφτεί κανείς: “Γιατί να πας δύο φορές στο ίδιο μέρος; Γιατί να χαλάσεις λεφτά για ένα ταξίδι που ήδη έχεις κάνει;”

Και όντως υπάρχουν τόσα πολλά όμορφα μέρη στον κόσμο που θα ήταν κρίμα κάποιος να χάσει την ευκαιρία να δει κάτι καινούριο. Όμως ταυτόχρονα ισχύει και το ρητό: “επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως”. Μερικές φορές αξίζει να επισκεφτούμε τον ίδιο προορισμό και μερικοί λόγοι είναι οι παρακάτω.

Έχει ενδιαφέρον να βλέπεις το ίδιο μέρος σε διαφορετικές εποχές.

Για παράδειγμα, είναι γνωστό πως σε κρύες χώρες όπως η Αυστρία και η Ολλανδία καλό είναι να πηγαίνουμε το καλοκαίρι. Κανείς δεν θα ήθελε οι βροχές και οι χαμηλές θερμοκρασίες να χαλάσουν το ταξίδι του. Εν τούτοις, η Βιέννη τα Χριστούγεννα είναι μια κούκλα! Η γιορτινή αγορά, το χιόνι και οι μαγευτικοί στολισμοί μεταμορφώνουν την αυστριακή πρωτεύουσα, έτσι που ακόμα κι αν κάποιος την έχει δει το καλοκαίρι, θα ζήσει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία μες στο χριστουγεννιάτικο κλίμα! Επίσης, την άνοιξη μπορεί να κάνει κρύο στην Ολλανδία, όμως τότε οι ταξιδιώτες μπορούν να θαυμάσουν τις διάσημες ολλανδικές τουλίπες. (Δες εδώ ένα σχετικό άρθρο: Keukenhof: η ανθισμένη Ολλανδία).

Πηγή φωτογραφίας: lelongweekend.com | Nadine Maffre

Επετειακό ταξίδι

Πολλές φορές τα ταξίδια μας συνδυάζονται με σημαντικές προσωπικές αναμνήσεις, όπως μια πρόταση γάμου, μια ανακοίνωση εγκυμοσύνης ή μια γνωριμία με ένα πρόσωπο που έμελλε να μείνει στην ζωή μας για πάντα. Έτσι, ακόμα κι αν έχουμε επισκεφτεί ήδη έναν ταξιδιωτικό προορισμό, επιθυμούμε να βρεθούμε ξανά στο ίδιο μέρος όπου έχουμε τις αναμνήσεις. Μπορεί να είναι το μέρος όπου εκεί ξεκίνησαν όλα ή ένα αξιοθέατο-σύμβολο της αγάπης που μοιραζόμαστε με ένα άλλο άτομο. Το ταξίδι μας αυτό δεν είναι απλά στον χώρο, αλλά και στον χρόνο. Και τι καλύτερο από το να βγάλουμε μια φωτογραφία στο ίδιο μέρος με την ίδια πόζα, συγκρίνοντας το πριν και το μετά;

Πηγή φωτογραφίας: julienlb-photography.com

Είναι πάνω στην διαδρομή

Ειδικά στην Ευρώπη, όπου πολλές σημαντικές πόλεις βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, τα roadtrips είναι ίσως ο πιο αποτελεσματικός και οικονομικός τρόπος να συνδυαστούν διαφορετικοί προορισμοί. Ακόμα κι αν έχουμε ήδη πάει σε μια πόλη, τι μας εμποδίζει να περάσουμε ξανά απ’ αυτήν όταν είναι πάνω στον δρόμο; Μπορεί να είναι μια βολική ενδιάμεση στάση για το ταξίδι μας. Αλλά έστω κι αν χρειαστεί να διανύσουμε μερικά χιλιόμετρα παραπάνω και να βγούμε για λίγο εκτός πορείας, οι καινούριες μας εμπειρίες θα μας ανταμείψουν.

Πηγή φωτογραφίας: fabhotels.com | Sonal Choudhary

Καινούρια πράγματα να δούμε κάθε φορά

Σε πολλές γρήγορα εξελισσόμενες πόλεις, όπως το Ντουμπάι, σημειώνονται ραγδαίες αλλαγές, ακόμα και μέσα σε λίγα χρόνια. Καινούρια μουσεία, καινούρια αξιοθέατα, καινούριες εμπειρίες! Επίσης, αυτό που πολλές φορές μας οδηγεί να ξαναβρεθούμε στον ίδιο προορισμό είναι ένα ειδικό γεγονός: μια μουσική συναυλία, ένα συνέδριο, επίσκεψη σε έναν φίλο και πολλά άλλα.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!    👉      

Με άλλον συνταξιδιώτη

Ο προορισμός είναι μόνο το μισό κομμάτι του ταξιδιού. Όση σημασία έχει το “πού” θα πάμε, άλλη τόση και ίσως μεγαλύτερη έχει το “με ποιον”. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να έχει ήδη επισκεφτεί το Παρίσι, όμως είναι διαφορετικό να πάει εκεί στο ταξίδι του μέλιτος με το άλλο του μισό!

Πηγή φωτογραφίας: freepik.com

Πάντως, είτε είναι η πρώτη μας φορά σε ένα μέρος, είτε η χιλιοστή, όταν ταξιδεύουμε πάντα είναι μια καινούρια εμπειρία που πρέπει να ζήσουμε στο έπακρο!

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο