Νένα Παναγιωτίδου

Keukenhof: η ανθισμένη Ολλανδία

Συνήθως όταν ακούμε την λέξη «Ολλανδία», το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι οι τουλίπες: απέραντα, πολύχρωμα λιβάδια ζωγραφίζονται στο νου μας!

Όμως δεν είναι ανάγκη αυτά τα τοπία να μείνουν μόνο στην φαντασία μας. Και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το ανοιξιάτικο φεστιβάλ του Keukenhof για όποιον θέλει να θαυμάσει από κοντά τις περίφημες, ολλανδικές τουλίπες!

Νένα Παναγιωτίδου

Οι κήποι Keukenhof βρίσκονται στην περιοχή Lisse, σε ίση απόσταση ανάμεσα στην Χάγη και το Άμστερνταμ. Ανοίγουν κάθε χρόνο από τέλη Μαρτίου μέχρι μέσα Μαΐου. Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες ανακοινώνονται στην επίσημη ιστοσελίδα: https://keukenhof.nl/en/

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κανείς το Keukenhof είναι συνήθως μέσα Απριλίου με αρχές Μαΐου το αργότερο. Τότε τα άνθη είναι στην καλύτερη εποχή τους. Ούτε πολύ μικρά, ούτε κοντεύουν να μαραθούν.

Εκεί θα βρει κανείς ταξιδιώτες από μακρινά μέρη του κόσμου, αλλά και ζωγράφους που ζητούν έμπνευση, φωτογράφους, αλλά και μπόλικες ντόπιες οικογένειες με τα παιδιά τους. Όπως καθίσταται φανερό, οι καλύτερες μέρες να επισκεφτεί κανείς το Keukenhof σίγουρα δεν είναι τα Σαββατοκύριακα.

Νένα Παναγιωτίδου

Εκτός από τουλίπες, στο Keukenhof βρίσκουμε ακόμη υάκινθους, ορχιδέες, τριαντάφυλλα και πολλά ακόμα λουλούδια! Ένα πλήθος χρωμάτων, αλλά και μυρωδιών κατακλύζουν τους περίπου 2 εκατομμύρια τουρίστες που το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Και σαν να μην έφταναν τα λουλούδια για να δημιουργήσουν μια ονειρική ατμόσφαιρα, η λίμνη και τα εντυπωσιακά συντριβάνια προσθέτουν μια παραμυθένια πινελιά!

Νένα Παναγιωτίδου

Νένα Παναγιωτίδου

Νένα Παναγιωτίδου

Η φωτογραφική κάμερα είναι απαραίτητος εξοπλισμός για τους επισκέπτες, που συνήθως χρειάζονται 3-4 ώρες για να γυρίσουν τον κήπο. Κι αυτό όχι γιατί πρόκειται για ένα απέραντο και κουραστικό αξιοθέατο, αλλά επειδή αξίζει κανείς να πάρει τον χρόνο του και να θαυμάσει τα άνθη γύρω του με την ησυχία του. Ακόμα και οι πιο βιαστικοί και λιγότερο ρομαντικοί, δεν θα καταλάβουν πώς περνάει τόσο γρήγορα ο χρόνος μέσα στα μονοπάτια του Keukenhof!


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!    👉      

Άλλο σήμα κατατεθέν της Ολλανδίας, εκτός από τις τουλίπες, είναι οι ανεμόμυλοι. Και γι’ αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει ένας από το Keukenhof! Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται η ολλανδική εμπειρία του ταξιδιώτη, που δεν θα πρέπει να παραλείψει να ανεβεί πάνω στον ανεμόμυλο και να θαυμάσει τη θέα από ψηλά.

Νένα Παναγιωτίδου

Φυσικά, όμως, όλα τα τόσο δημοφιλή μέρη κρύβουν μερικές τουριστικές παγίδες. Το Keukenhof δεν αποτελεί εξαίρεση. Μπορεί να φαίνεται δελεαστικό να γευματίσει κανείς στα εστιατόριά του, με θέα τα λουλούδια, αλλά το φαγητό είναι αρκετά ακριβό.

Κάτι όμως που θα μπορούσε να αγοράσει κάποιος είναι σπόροι τουλίπας. Υπάρχουν άπλετοι στα μαγαζάκια με τα σουβενίρ, σε διάφορα χρώματα. Όποιος πάρει και τους φυτέψει στο σπίτι του, θα είναι σαν να έχει φέρει μαζί του ένα μικρό κομμάτι από την ομορφιά της Ολλανδίας!

Νένα Παναγιωτίδου

Νένα Παναγιωτίδου

Και φυσικά, οι μαγευτικές τουλίπες δεν περιορίζονται μόνο στο πάρκο Keukenhof! Όλη η γύρω περιοχή του Lisse είναι γεμάτη με απέραντα ανθισμένα χωράφια. Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που υποδεικνύουν σημεία όπου υπάρχουν χωράφια με τουλίπες, και ανανεώνονται καθημερινά. Όμως, δεν είναι πάντα αξιόπιστες. Αρκεί μια βόλτα με αμάξι ή με ενοικιαζόμενο ποδήλατο (υπάρχουν πολλές εταιρείες ενοικίασης ποδηλάτου κοντά) και σίγουρα η αναζήτηση θα στεφθεί με επιτυχία!

“Τουλίπες έξω από το Keukenhof”, Νένα Παναγιωτίδου

Παρόλο που η Ολλανδία είναι κρύα χώρα, είναι λογικό να προτιμάει κανείς την άνοιξη για να την επισκεφτεί παρά τους θερινούς μήνες, καθώς το φεστιβάλ Keukenhof είναι μεγάλο δέλεαρ! Σίγουρα ο καιρός θα είναι πιο τσουχτερός και το χοντρό μπουφάν κρίνεται απαραίτητο (ακόμη και τον Μάιο), αλλά η ευκαιρία να δει κανείς τις ανθισμένες τουλίπες της Ολλανδίας υπερνικά κάθε άλλη ένσταση.

Νένα Παναγιωτίδου

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο