Πηγή φωτογραφίας: lovingasprogeia.com

Γύρισα απ’ το ταξίδι. Και τώρα τι;

Γύρισα απ’ το ταξίδι. Και τώρα τι;

Προφανώς θα χρειαστείς χρόνο να ξεκουραστείς, να αδειάσεις τις βαλίτσες σου, να τακτοποιήσεις τα πράγματά σου και να προσαρμοστείς ξανά στην καθημερινότητα. Όμως το ταξίδι σου δεν τελείωσε με την επιστροφή σου στο σπίτι. Υπάρχουν ακόμη αρκετά πράγματα να κάνεις.

Αποθήκευσε τις φωτογραφίες σου!


Πηγή φωτογραφίας: skinnyms.com

Οι φωτογραφίες είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του ταξιδιού! Είναι οι αναμνήσεις σου εντυπωμένες, αυτό που μένει στο τέλος. Και αξίζουν την μέγιστη προσοχή. Μόλις επιστρέψεις σπίτι σου, πρέπει να τις περάσεις από την κάμερα στον υπολογιστή. Και έρχεται η ώρα της διαλογής. Φωτογραφίες διπλές, κουνημένες, θολές και με κλειστά μάτια πρέπει να διαγραφούν.

Ακολουθεί η μετονομασία. Απόφυγε να τις κρατήσεις με το ίδιο όνομα που έχουν αυτόματα (πχ IMG135) γιατί αυτό μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα όταν θέλεις να μετακινήσεις στο ίδιο μέρος φωτογραφίες από διαφορετικά ταξίδια που μπορεί να έχουν το ίδιο όνομα. Αντ’ αυτού, μια καλή ιδέα θα ήταν να τις ονομάσεις με την ημερομηνία και το μέρος στο οποίο τραβήχτηκαν (θα σε βοηθήσει εξαιρετικά αν θες να τις αναζητήσεις αργότερα).

Και τώρα δεν μένει παρά να τις αποθηκεύσεις. Βεβαιώσου ότι τις έχεις φυλάξει σε διαφορετικά μέρη. Αντίγραψέ τες στον υπολογιστή σου, σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, σε ηλεκτρονικά cloud (για να έχεις πρόσβαση παντού και πάντα), ακόμα και σε ένα dvd για έξτρα προστασία. Δυστυχώς οι υπολογιστές καταστρέφονται, οι ιοί καραδοκούν, γι’ αυτό πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα μας. Μια καλή ιδέα θα ήταν να εκτυπώσεις κάποιες επιλεγμένες φωτογραφίες και να τις βάλεις σε άλμπουμ ή σε κορνίζες για να ομορφαίνουν το σπίτι σου!

Κάνε έναν απολογισμό των εξόδων σου


Πηγή φωτογραφίας: businesspartnermagazine.com

Συνήθως στα ταξίδια έχουμε ευχάριστη και ανέμελη διάθεση και αυτό ίσως μας οδηγήσει σε περιττά έξοδα. Κανείς δεν λέει ότι οι διακοπές είναι η κατάλληλη ώρα για τσιγκουνιά, όμως ενδεχομένως το να καταγράψεις τα έξοδά σου θα σε βοηθήσει στον σχεδιασμό των επόμενων ταξιδιών σου. Μπορείς να χωρίσεις τα έξοδα σε κατηγορίες, όπως φαγητά, αξιοθέατα, σουβενίρ, και ίσως διαπιστώσεις ότι σε κάποιον τομέα δεν έκανες σοφή διαχείριση. Πέρασε τα στοιχεία αυτά σε ένα excel και έχε τα υπόψη σου για το μέλλον.

Αν είχες κάνει κράτηση των καταλυμάτων σου από ηλεκτρονική ιστοσελίδα, ίσως σου ζητηθεί να τα αξιολογήσεις. Αυτή είναι και μια ευκαιρία να διαπιστώσεις αν οι επιλογές σου άξιζαν για τα χρήματα που έδωσες. Παραδείγματος χάρη, μπορεί να ήθελες να πληρώσεις παραπάνω για να πας σε ένα ξενοδοχείο με πισίνα, όμως τελικά με τις βόλτες από εδώ κι από εκεί να μην σου έμεινε χρόνος να κολυμπήσεις! Ή πάλι ίσως ήθελες ξενοδοχείο με πρωινό, αλλά εν τέλει προτιμούσες να αρχίσεις την ημέρα σου σε μια καφετέρια στο κέντρο, ή τρώγοντας κάτι στο χέρι καθώς περπατάς σε γραφικά σοκάκια, χωρίς να χάνεις χρόνο στο ξενοδοχείο.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!    👉      

Κανόνισε να βρεθείς με φίλους και οικογένεια για να τους δώσεις τα δώρα τους


Πηγή φωτογραφίας: moneycrashers.com | Amy Livingstone

Μην μου πεις ότι πήγες μέχρι το τάδε μέρος και δεν πήρες ένα σουβενίρ δώρο για την μανούλα σου! Ακόμα κι όταν ταξιδεύουμε με αεροπλάνο και ο χώρος στις αποσκευές μας είναι περιορισμένος, έστω και ένα μαγνητάκι για το ψυγείο αρκεί για να δείξουμε στους αγαπημένους μας ότι τους σκεφτόμασταν όσο ήμασταν μακριά. Μην πέσεις στην παγίδα να βάλεις το δώρο στην άκρη και να αναβάλλεις την παράδοσή του! Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το ξεχάσεις ή να το καθυστερήσεις σημαντικά.

Επίσης, σε τέτοιες συναντήσεις με δικούς σου ανθρώπους έχετε την ευκαιρία να δείτε μαζί φωτογραφίες και βίντεο από το ταξίδι σου! Όσο κι αν προσπαθείς να τους περιγράψεις προφορικά τις εμπειρίες σου, πάντα κάτι θα σου ξεφύγει ή θα μπερδέψεις. Σύνδεσε τον υπολογιστή σου με την τηλεόραση και καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ. Απόφυγε τα αυτόματα slide shows και προτίμησε την χειροκίνητη μετάβαση, καθώς θα έχεις την ευκαιρία να μείνεις πιο πολλή ώρα σε φωτογραφίες που θες να σχολιάσεις, αλλά και να πας σε προηγούμενες φωτογραφίες. Δεν είναι το ίδιο όπως το να βλέπεις τα μέρη αυτά από κοντά, αλλά είναι ό,τι πιο κοντινό μπορείς να κάνεις αφού γυρίσεις σπίτι σου!

Πηγή φωτογραφίας: lovingasprogeia.com

Και φυσικά, το πιο σημαντικό πράγμα που έχεις να κάνεις αφότου γυρίσεις από ένα ταξίδι είναι… να αρχίσεις να σχεδιάζεις το επόμενο! Η ταξιδιωτική σου εμπειρία αυξάνεται κάθε φορά. Τώρα ξέρεις πιο καλά τι πρέπει να προσέχεις στην οργάνωση και πού πρέπει να εστιάσεις περισσότερο.

Νομίζεις ότι μετά από ένα ταξίδι θα «χορτάσεις» και δεν θα καίγεσαι τόσο για περισσότερη περιπέτεια; Κάθε άλλο! Το πνεύμα της εξερεύνησης θα σε συνεπάρει και η όρεξή σου θα αυξηθεί. Έχεις την τέλεια διάθεση για να προγραμματίσεις τις επόμενες διακοπές σου.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο