Πηγή: travelweek.ca

Ποιο πρέπει να είναι το επόμενο ταξίδι μετά την καραντίνα;

Ναι, ναι, ξέρουμε. «Εδώ ο κόσμος καίγεται, βαρκούλες ανεμίζουν». Αλλά έτσι είναι οι ταξιδιάρες ψυχές. Μετά από τόσο καιρό εγκλεισμού, λαχταρούν την στιγμή για την επόμενη απόδραση.

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, όμως το ξεκίνημα των εμβολιασμών και ο ερχομός της άνοιξης μας δίνουν την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε σύντομα να ταξιδέψουμε ξανά.

Ποιος θα έπρεπε να είναι λοιπόν ο επόμενος προορισμός μας;

Πηγή: phocuswire.com

Κατ’ αρχάς, ίσως θα ήταν συνετό να περιοριστούμε σε ταξίδια χαμηλού οικονομικού προϋπολογισμού. Η καραντίνα έχει πλήξει την οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο, οπότε η φειδώ επιβάλλεται. Ακόμα κι αν κάποιου τα έσοδα δεν μειώθηκαν αυτήν την περίοδο, καλό θα ήταν να φυλάγεται για ό,τι μπορεί να φέρει το μέλλον.

Επομένως, με αυτό το σκεπτικό, επόμενοι προορισμοί θα μπορούσαν να είναι χώρες κοντινές (ώστε να αποφευχθούν οι ακριβοί ναύλοι), ή χώρες με χαμηλό κόστος ζωής (όπου τα καθημερινά έξοδα είναι μηδαμινά).

Μία χώρα που συνδυάζει τα παραπάνω είναι η Αίγυπτος. Με μια πτήση που δεν κρατάει περισσότερο από δύο ώρες, βρισκόμαστε στο Κάιρο. Οι τιμές των φαγητών, των σουβενίρ και των ταξί θα μας φανούν εξωφρενικά χαμηλές. Στην ουσία, τα έξοδα αυτού του ταξιδιού είναι τα αεροπορικά εισιτήρια και το ξενοδοχείο.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!    👉      

Και φυσικά αυτός ο προορισμός δεν πρόκειται για μια λύση ανάγκης σε αυτές τις δύσκολες εποχές, αλλά είναι ένα ταξίδι που όλοι οι άνθρωποι πρέπει κάποια στιγμή να κάνουν, ώστε να θαυμάσουν ένα από τα θαύματα του επτά κόσμου, τις πυραμίδες, αλλά και τόσα άλλα αξιοθέατα όπως η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και το Αιγυπτιακό Μουσείο.

Και αν έχετε ήδη επισκεφτεί το Κάιρο, εξίσου όμορφες είναι και οι νοτιότερες πόλεις της Αιγύπτου, και συγκεκριμένα το Λούξορ (ένας τόπος γεμάτος αρχαία μνημεία και ναούς) και το Ασσουάν (που συνδυάζει απίστευτη αρχαιολογική ιστορία με ειδυλλιακή ομορφιά).

Πηγή: abc.net.au

Επίσης, ένας άλλος παράγοντας που θα ήταν καλό να ληφθεί υπόψη στην επιλογή του επόμενου ταξιδιού είναι το να μην έχει πολλά αξιοθέατα σε κλειστό χώρο, όπου μπορεί να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Κανένας δεν θα ήθελε να φωτογραφηθεί -επιτέλους- δίπλα στην Καρυάτιδά μας στο Βρετανικό Μουσείο και να κρύβεται το μισό του πρόσωπο. Ίσως αξίζει να αναβάλλουμε το ταξίδι στο Παρίσι, ώστε να απολαύσουμε στο έπακρο τις Βερσαλλίες και το Λούβρο, χωρίς τη μάσκα να μας περιορίζει.

Ένας προορισμός που ικανοποιεί αυτήν την συνθήκη είναι η Ιορδανία. Είτε μιλάμε για την ακρόπολη του Αμάν, είτε για το εντυπωσιακό φαράγγι με την Πέτρα, είτε για την απέραντη έρημο Wadi Rum, σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν θα χρειαστεί να μπούμε σε κλειστό χώρο. Σε όλα τα αξιοθέατα μπορούμε να αναπνέουμε ελεύθερα και να αποτυπώσουμε την χαρά μας σε μια φωτογραφία όπου θα φαίνεται το χαμόγελό μας.

Τέλος, επειδή η προνοητικότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, μπορεί να είναι καλύτερο να προτιμήσουμε έναν κοντινό προορισμό στον οποίο δεν υπάρχει κίνδυνος να αποκλειστούμε λόγω αναστολής των αεροπορικών πτήσεων. Αυτό περιλαμβάνει χώρες των Βαλκανίων και της ανατολικής Ευρώπης, όπου η μετάβασή μας είναι δυνατή και με αυτοκίνητο, λεωφορείο ή τρένο. Ειδικά οι βορειοελλαδίτες έχουν σαφές πλεονέκτημα όσον αφορά αυτά τα ταξίδια!

Με αυτά στο μυαλό, ένα ταξίδι στις Δαλματικές ακτές θα ήταν ιδανικό. Έτσι κι αλλιώς, το καλύτερο για όποιον επισκέπτεται εκείνα τα μέρη είναι να το κάνει με αμάξι, για να έχει την δυνατότητα να μετακινηθεί εύκολα στις διάφορες πόλεις, όπως το μαγευτικό Κοτόρ στο Μαυροβούνιο, το Μόσταρ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης με την διάσημη γέφυρα, αλλά και τα πολλά διαμάντια της Κροατίας: το Ντουμπρόβνικ που μάθαμε από το Game of Thrones, το Σπλιτ με το παλάτι του Διοκλητιανού, το παραθαλάσσιο Ζαντάρ, αλλά και η Πούλα με το εντυπωσιακό αρχαίο αμφιθέατρό της.

Μία εξίσου ωραία επιλογή θα ήταν τα παράλια της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Αφού περάσουμε από την Φιλιππούπολη (Plovdid) με τα καθηλωτικά αρχαία, μας περιμένουν το Μπουργκάς, η Βάρνα, η Κωνστάντζα και το Βουκουρέστι.

Πηγή: phocuswire.com

Φυσικά αυτό που θα καθορίσει τελικά την επιλογή μας είναι οι εξελίξεις στην εκάστοτε χώρα και η υγειονομική της κατάσταση την περίοδο που θα θελήσουμε να την επισκεφτούμε.

Το σημαντικό είναι να μας διακατέχει αισιοδοξία. Η κατάσταση που επικρατεί δεν έχει καταφέρει να νικήσει την αγάπη μας για τα ταξίδια. Αν ένας ιός κατάφερε να ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο, το ίδιο μπορούμε να κάνουμε κι εμείς όταν επιτέλους λήξει αυτό το ζήτημα. Εν τω μεταξύ, όσο καθόμαστε σπίτι, ψάχνουμε στο ίντερνετ, συλλέγουμε στοιχεία, διαβάζουμε ταξιδιωτικές εμπειρίες και προετοιμάζουμε την επόμενη εξόρμησή μας!

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο