Πηγή φωτογραφίας: Pinterest

Απογευματινή κόπωση: Πώς να τη νικήσετε;

Η απογευματινή κόπωση είναι συχνή, έπειτα από το μεσημεριανό γεύμα.

Αδράνεια, δυσκολία στη συγκέντρωση, έντονο χασμουρητό είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα της. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να σας ανησυχήσει. Τι χρειάζεται, όμως να κάνετε για να την καταπολεμήσετε;

Πηγή φωτογραφίας: Pinterest


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!    👉      

  • Μην στραφείτε στη συμβολή της καφεϊνης: Ο καφές δεν θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την απογευματινή κόπωση δραστικά, για αυτό καλύτερα να μην τον προτιμήσετε.
  • Κάντε μια βόλτα: Αν αισθανθείτε έντονη κόπωση το καλύτερο θα ήταν να βγείτε έξω στον καθαρό αέρα. Έτσι, οι καρδιακοί παλμοί θα αυξηθούν, ο εγκέφαλος θα ενεργοποιηθεί, το αίμα θα ρέει με μεγαλύτερη ταχύτητα και εσείς θα αναζωογονηθείτε σημαντικά.
  • Ενυδάτωση: Μην ξεχνάτε πως η ενυδάτωση του οργανισμού είναι γενικώς το Α και το Ω. Για αυτόν τον λόγο, μην παραλείπετε την κατανάλωση της ανάλογης ποσότητας νερού.
  • Σνακ: Κι όμως αυτό που μπορεί να σας λείπει είναι ενέργεια και θρεπτικές ουσίες. Έτσι, μπορείτε να καταναλώσετε φρούτα, ξηρούς καρπούς και κρακεράκια με μέλι ή με κάποιο άλλο γλυκαντικό για να ενεργοποιηθείτε ακόμα περισσότερο.
  • Κοινωνική επαφή: Μην παραμείνετε αδρανείς. Προσπαθήστε να έρθετε σε επαφή με κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο, ώστε να “ξυπνήσετε” τον οργανισμό σας, μέσω της ανταλλαγής απόψεων με κάποιον οικείο σας.
  • Μεσημεριανός ύπνος: Αν παρατηρήσετε πως η απογευματινή κόπωση είναι σχεδόν καθημερινή δοκιμάστε να ξεκουραστείτε για περίπου 30-60 λεπτά μετά το μεσημεριανο για να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας.
  • Πρωινό: Ως γνωστόν το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, για αυτό και δεν πρέπει να παραλείπεται ποτέ. Αν δεν το καταναλώνετε, στερείτε από τον οργανισμό σας σημαντικό ποσοστά ενέργειας, τα οποία ενδέχεται να έχουν ως άμεση συνέπεια την απογευματινή κόπωση.

Κλείνοντας, η έντονη κούραση δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει απαραίτητα να σας ανησυχεί. Παρόλα αυτά, λάβετε δραστικά μέτρα, ώστε να την μειώσετε σημαντικά ή ακόμα και να την εξαλείψετε ακολουθώντας τα κατάλληλα βήματα.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο