Πηγή φωτογραφίας: Pinterest

Δίαιτες αποτοξίνωσης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Η αποτοξίνωση ή αλλιώς detox είναι ίσως μια από τις πιο πολυχρησιμοποιημένες διατροφικές έννοιες.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πλήρως τη σημασία του συγκεκριμένου όρου και τους κινδύνους που ελλοχεύει.

Τι είναι η αποτοξίνωση;

Ουσιαστικά πρόκειται για μια διαδικασία που αποβάλλει τις τοξικές ουσίες από το σώμα, με σκοπό την υγεία του διαιτώμενου. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει επιστημονική βάση. Κάποιος που την ακολουθεί έχει τη δυνατότητα να μειώσει προσωρινά το βάρος του και να το αυξήσει σύντομα ξανά. Παράλληλα, η αποβολή των ανεπιθύμητων ουσιών γίνεται με φυσικό τρόπο από τον ίδιο τον οργανισμό σε καθημερινή βάση.

Πηγή φωτογραφίας: Pinterest

Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν;

  • Μια τέτοια διαδικασία δεν είναι υγιής, καθώς απέχει άρδην από την ισορροπημένη διατροφή.  Αυτό συμβαίνει, διότι τέτοιες δίαιτες αποκλείουν συνήθως ολόκληρες ομάδες τροφίμων με αποτέλεσμα να χάνονται πολλά θρεπτικά συστατικά. Αυτό ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα την κόπωση, την αδυναμία, τη ναυτία και την αδυναμία συγκέντρωσης.
  • Διατροφική διαταραχή; Κι όμως υπάρχει και αυτή η πιθανότητα. Η πλήρης αποφυγή τροφίμων μπορεί να αυξήσει την επιθυμία για αυτά με αποτέλεσμα, αργά ή γρήγορα, την υπερκατανάλωση τους.
  • Είναι λανθασμένο να θεωρεί κάποιος πως με αυτόν τον τρόπο θα χάσει τα περιττά κιλά, αφού αυτό δεν ισχύει. Το μεγάλο θερμιδικό έλλειμα προκαλεί κυρίως απώλεια υγρών και μυϊκής μάζας κι όχι λίπους. Για αυτό ο καλύτερος τρόπος για απώλεια βάρους είναι η ισορροπημένη διατροφή και η επίσκεψη σε ένα διατροφολόγο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!    👉      

Χρήσιμες συμβουλές

Αν θέλετε να ακολουθήσετε ένα πιο υγιεινό πρόγραμμα και ισορροπημένο τρόπο ζωής τότε ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές

  • Αποφυγή αλκόολ, δηλαδή η κατανάλωση να μην γίνεται σε καθημερινή βάση
  • Να μην καταναλώνετε καθημερινά ζάχαρη
  • Μπορείτε να μειώσετε το αλάτι
  • Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και φυτικών ινών (πχ δημητριακά ολικής αλέσεως)
  • Δημιουργήστε σπιτικά γλυκά, αλμυρά γεύματα και snacks στο σπίτι
  • Ξαναβάλτε τα μικρά γεύματα στη ζωή σας

Συνεπώς, προτιμήστε να υιοθετήσετε έναν μεσογειακό τρόπο ζωής και διατροφής για να αποκομίσετε τα βέλτιστα αποτελέσματα και οφέλη. Ιδανικά, ακολουθήστε τις εξατομικευμένες οδηγίες ενός ειδικού και απενοχοποιήστε το φαγητό μια για πάντα.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο