Πηγή φωτογραφίας: Νένα Παναγιωτίδου

Το κάστρο στην Γαλλία όπου τα παραμύθια γίνονται πραγματικότητα

Συχνά λέμε ότι ένα μέρος μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές, όμως στο κάστρο d’ Usse της Γαλλίας αυτή η έκφραση παίρνει άλλη διάσταση. Όλα τα δωμάτια έχουν διακοσμηθεί έτσι ώστε να κρατάνε το αρχικό τους στυλ, ενώ παράλληλα έχουν τοποθετηθεί κούκλες που αναπαριστούν ανθρώπους της εποχής, ντυμένες με αριστοκρατικά ρούχα! Εκεί τα παραμύθια γίνονται πραγματικότητα!

Πηγή φωτογραφίας: Νένα Παναγιωτίδου

Το Chateau d’ Usse είναι ένα από τα περίπου 80 κάστρα που υπάρχουν στην Κοιλάδα του Λίγηρα, όμως ξεχωρίζει λόγω της πρωτότυπης διακόσμησής του. Λέγεται ότι ο Σαρλ Περρώ το είχε στον νου του όταν έγραφε την “Ωραία Κοιμωμένη”, καθώς το επισκεπτόταν συχνά και είχε διαμείνει εκεί αρκετές φορές, αλλά και ότι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Γουώλ Ντίσνεϋ!

Ένα γαλλικό “Madame Tussauds” περιμένει τους τουρίστες στο εσωτερικό αυτού του κάστρου. Οι κούκλες είναι διασκορπισμένες στα δωμάτια και μας δίνουν την αίσθηση ότι τριγυρνάμε ανάμεσα σε βασιλείς και αριστοκράτες. Αν κανείς σταματήσει για μια στιγμή και κοιτάξει γύρω του, το σκηνικό μοιάζει με φωτογραφία από άλλη εποχή.

Πηγή φωτογραφίας: Νένα Παναγιωτίδου

Πηγή φωτογραφίας: Νένα Παναγιωτίδου


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!    👉      

Οι κούκλες είναι περιφραγμένες σε ειδικό χώρο όπου το κοινό δεν μπορεί να πάει, παρά μόνο να κοιτάζει, για την καλύτερη προστασία τους. Έτσι, ακόμα κι αν δεν μπορούμε να βγάλουμε σέλφι αγκαλιά με τους πλαστικούς αριστοκράτες, μπορούμε να φωτογραφηθούμε με αυτούς στο φόντο.

Τα ομοιώματα αλλάζουν θέση στον χώρο κάθε τόσο, δημιουργώντας μια διαφορετική ιστορία και μια μοναδική εμπειρία για τον κάθε επισκέπτη!

Πηγή φωτογραφίας: Νένα Παναγιωτίδου

Οι αναπαραστάσεις δεν αφορούν μόνο σκηνές από την καθημερινότητα των αριστοκρατών στο κάστρο, αλλά και από τα αγαπημένα μας παιδικά παραμύθια! Η ατμόσφαιρα μαγεύει μικρούς και μεγάλους. Εκτός από τουρίστες, επισκέπτονται το κάστρο και πολλές οικογένειες με παιδιά.

Στο τέλος της ξενάγησης, στα εναπομείναντα δωμάτια αναπαριστάνονται σκηνές από την Ωραία Κοιμωμένη, το παραμύθι που οφείλει την ύπαρξή του στο κάστρο d’ Usse.

Το πάρτι προς τιμήν της νεογέννητης πριγκίπισσας | Πηγή φωτογραφίας: Νένα Παναγιωτίδου

Οι τρεις νεράιδες ευλογούν το μωρό με χαρίσματα | Πηγή φωτογραφίας: Νένα Παναγιωτίδου

Η γνωστή ιστορία, στην οποία τα μεσάνυχτα τα παιχνίδια και οι κούκλες ζωντανεύουν, μπορεί να μην είναι αληθινή. Όμως όποιος βρεθεί στο κάστρο αυτό θα νιώσει πως τα παραμύθια ξεπήδησαν μέσα από τις σελίδες και στέκονται ολοζώντανα μπροστά του!

Σε κάθε δωμάτιο συνεχίζεται η ροή της ιστορίας του παραμυθιού, που μπορεί να είναι γνωστή σε όλους μας από όταν ήμασταν παιδιά, όμως τώρα έχουμε την ευκαιρία να την ζήσουμε υπό μια νέα διαφορετική οπτική!

Η Ωραία Κοιμωμένη πάει να ακουμπήσει το δάκτυλό της στον αργαλειό | Πηγή φωτογραφίας: Νένα Παναγιωτίδου

Ο γενναίος πρίγκιπας ξυπνάει την Ωραία Κοιμωμένη | Πηγή φωτογραφίας: Νένα Παναγιωτίδου

Μετά από το “και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα” της Ωραίας Κοιμωμένης, μια guest εμφάνιση έρχεται να κάνει και η κακιά βασίλισσα από την “Χιονάτη”! Μάλλον μπερδεύτηκε και ήρθε σε λάθος κάστρο, αλλά κανείς δεν παραπονιέται, γιατί το σκηνικό είναι εκπληκτικό!

Πηγή φωτογραφίας: Νένα Παναγιωτίδου

Επίσης, σε όλο το κάστρο βρίσκει κανείς διάσπαρτα στοιχεία από διάφορα παραμύθια! Για παράδειγμα, στο πεζούλι ενός παραθύρου βρίσκουμε το αγαλματάκι ενός βατράχου που περιμένει το φιλί της αληθινής αγάπης που θα τον μεταμορφώσει σε πρίγκιπα.

Πηγή φωτογραφίας: Νένα Παναγιωτίδου

Αυτά και άλλα τόσα περιμένουν τους τυχερούς που θα βρεθούν στο κάστρο αυτό της Γαλλίας. Αξίζει επίσης να δούμε και τους κήπους, το μικρό εκκλησάκι δίπλα, αλλά και τους χώρους των υπηρετών, που έχουν και αυτοί ομοιώματα ανθρώπων. Μετά απ’ τα πολυτελή σαλόνια, έχουμε την ευκαιρία να δούμε και τους στάβλους, το κελάρι και άλλα πιο ταπεινά δωμάτια. Μπορεί το σκηνικό να μην είναι τόσο φαντασμαγορικό, όμως προσθέτει μια νότα απλότητας και ιστορικού ενδιαφέροντος στην επίσκεψη, καθώς έχουμε την ευκαιρία να δούμε πιο απλούς και καθημερινούς ανθρώπους.

Πηγή φωτογραφίας: Νένα Παναγιωτίδου

Πηγή φωτογραφίας: Νένα Παναγιωτίδου

Αν βρεθεί κανείς στο chateau d’ Usse, δεν πρέπει με τίποτα να ξεχάσει να περάσει από το μαγαζάκι με τα σουβενίρ, καθώς θα βρει απίστευτα δώρα, κούκλες πριγκίπισσες, νεράιδες και διάφορα άλλα διακοσμητικά που μοιάζουν πραγματικά ονειρεμένα!

Και καθώς τελειώνει η επίσκεψή μας στο κάστρο, και γυρνάμε την τελευταία σελίδα αυτής της όμορφης ιστορίας, ξέρουμε πως το ταξίδι μας θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας! Δεν ταξιδέψαμε μόνο στην Γαλλία, αλλά και στον χρόνο, και σε μέρη πέρα από αυτόν τον κόσμο!

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο