Στα 3 εκ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για τις τηλεοπτικές άδειες

Νωρίτερα σήμερα, υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης για τις τέσσερις δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες, με την τιμή της κάθε μιας να ορίζεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, επειδή πρόκειται περί εξειδικευμένου αντικειμένου, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ), η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για την διενέργεια του διαγωνισμού, ανέθεσε στη διεθνή εταιρεία Deloitte να πραγματοποιήσει μελέτη για τον καθορισμό του εύρους της τιμής εκκίνησης. Στη μελέτη υπόψη λήφθηκαν οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και διεθνώς, τα χαρακτηριστικά, τις προοπτικές και τις ιδιαιτερότητες του διεθνούς και ελληνικού διαφημιστικού και του τηλεοπτικού κλάδου, καθώς και το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Η Κ.Υ.Α που εξεδόθη σήμερα αποτελεί την τελευταία από τις τρεις υπουργικές αποφάσεις που απαιτούνται, σύμφωνα με τον ν.4339/15, για να ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Οι προηγούμενες δύο υπουργικές αποφάσεις αφορούν, η πρώτη, στην απόφαση του υπουργού Επικρατείας για τη μεταφορά της αρμοδιότητας διενέργειας του διαγωνισμού στη ΓΓΕΕ και, η δεύτερη, στην απόφαση των υπουργών Επικρατείας, Νίκου Παππά, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου, για τον καθορισμό του ελάχιστου αριθμού εργαζομένων ανά ειδικότητα που θα οφείλουν να απασχολούν τα κανάλια, τα οποία θα αδειοδοτηθούν.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε δήλωσή της, αναφέρει ότι έως την Παρασκευή θα δοθεί προς δημόσια διαβούλευση η προκήρυξη του διαγωνισμού. Διευκρίνισε ότι η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει από επτά έως δέκα μέρες και στη συνέχεια, αφού ενσωματωθούν όσες παρατηρήσεις κρίνεται σκόπιμο, θα αναρτηθεί η οριστική προκήρυξη, με προθεσμία 30 έως 45 ημερών για την κατάθεση των φακέλων.

Από την διαδικασία αυτή θα προκύψει η λίστα όσων πληρούν τα κριτήρια, και η συζήτηση των σχετικών ενστάσεων, εφόσον υπάρξουν. Το τελικό στάδιο της διαδικασίας προβλέπει την δημοπράτηση των συχνοτήτων.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο