ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Ozzy Osbourne

Σαν σήμερα γεννήθηκε, το 1948, ο Άγγλος τραγουδιστής, Ozzy Osbourne. 

Ο Ozzy Osbourne κατάγεται από το Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας. Το πραγματικό του όνομα είναι John Michael Osbourne. Έζησε ταραγμένα παιδικά χρόνια, ως παιδί φτωχής εργατικής οικογένειας. Στα 16 του χρόνια ξεκίνησε να δουλεύει σε σφαγείο, ενώ στη συνέχεια κατέληξε να εξασφαλίζει τους πόρους για τις δόσεις των ναρκωτικών του από διαρρήξεις και κλοπές. Στα 17 του πέρασε ένα εξάμηνο στη φυλακή. Βγαίνοντας αποφάσισε να γίνει τραγουδιστής και μπήκε στο πρώτο του συγκρότημα.

Γνωστός στο ευρύτερο κοινό έγινε μέσα από το συγκρότημα που δημιούργησε με τους Τέρενς Μπάτλερ, Τόνι Αϊόμι και Μπιλ Γουόρντ, Black Sabbath. Το συγκρότημα πήρε το όνομά του από την αγαπημένη τους ταινία τρόμου, με τη λογική ότι, αφού ο κόσμος πληρώνει για να τρομάξει από μια ταινία ίσως να ήθελε να τρομάξει από ένα μουσικό συγκρότημα.

Never judge a book by its cover. I say that because I don't even know who Ozzy is. I wake up a new person every day

Το πρώτο τραγούδι των Black Sabbath, το τραγούδι που γέννησε το Heavy Metal και φέρει το όνομα του συγκροτήματος που το δημιούργησε, ακουγόταν από τους ενισχυτές τόσο δυνατά που έπεφτε το ρεύμα τουλάχιστον 3 φορές σε κάθε συναυλία τους. Πολλά συγκροτήματα τους αντέγραψαν με αποτέλεσμα να περαστεί στην Αγγλία ο “νόμος των 96 Decibel”. Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το Παρασκευή, 13 του Φλεβάρη, 1970 και ονομάστηκε “Black Sabbath“. Ο δίσκος έφτασε στο Top-10 στα αγγλικά τσαρτ, ενώ στη λίστα βρισκόταν οι Beatles και οι The Who.

Με τα πρώτα χρήματα, ο Όσμπορν επέστρεψε στο σπίτι του για να ξεπληρώσει τους γονείς του για όσα τους είχε κοστίσει η 16χρονη παραμονή του στο σπίτι τους. Τους παρουσίασε περήφανος τον δίσκο του και όταν τους τον έβαλε να τον ακούσουν ζήτησε την γνώμη τους. Η μητέρα του βρήκε δικαιολογία ότι είχε μια δουλεία στην κουζίνα ενώ ο παραξενεμένος πατέρας ρώτησε τον γιο του αν παίρνει κάτι περισσότερο από αλκοόλ.

Από το 1979 και για τα επόμενα 18 χρόνια, ο Osbourne ακολούθησε σόλο καριέρα. Το 2013 το συγκρότημα, κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση των τσαρτ, μετά την επανένωση.

 

 

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο