Περί Ελλήνων Βουλής

1799
0
Κοινή χρήση:

Φτώχεια, ανεργία, ψυχολογική εξαθλίωση και κάθε είδους φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας ταλανίζει την Ελλάδα του 2017. Το ελληνικό Κοινοβούλιο, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, καλείται να δώσει λύσεις σε αυτά τα καίρια ζητήματα και να εξαλείψει την ένδεια σε κάθε επίπεδο.

Παίρνοντας ως αφόρμηση πληθώρα γεγονότων που έχουν διαδραματιστεί στον χώρο της Βουλής, είναι ευκόλως κατανοητό και ταυτόχρονα εξαιρετικά δυσάρεστο, ότι οι εκλεγμένοι φορείς της πολιτικής εξουσίας αδυνατούν να δώσουν λύσεις. Η ελληνική Βουλή θυμίζει περισσότερο σχολικό χώρο όπου ο καθένας παρευρίσκεται όποτε και εάν το θελήσει. Σε καθημερινή βάση, στον υποτιθέμενο ιερό ναό της πολιτικής και άσκησης της εξουσίας, εκτυλίσσονται σκηνές απείρου κάλλους, που δημιουργούνε συναισθήματα ντροπής στον Έλληνα πολίτη για την ψήφο του. Την ψήφο, που έδωσε στους ανθρώπους που κρατάνε το μέλλον της χώρας του στα χέρια τους. Ατελείωτοι τσακωμοί, βωμολοχίες, συμπεριφορές που θυμίζουν νηπιακή ηλικία, είναι μερικές από τις σκηνές που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Αγαπητοί κύριοι, λυπάμαι, αλλά, η Βουλή δεν αποτελεί αρένα επίλυσης προσωπικών και κομματικών διαφορών. Δεν συνιστά χώρο στον οποίο ο καθένας έχει τη δυνατότητα να φάσκει και να αντιφάσκει, προσπαθώντας να αναδείξει το μεγαλείο και την ανωτερότητα του κομματικού φορέα που εκπροσωπεί. Η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι χώρος στον οποίο ο ένας μπορεί να την “λέει” στον άλλο προκειμένου να φανεί πιο έξυπνος και πιο σωστός. Πολύ περισσότερο, είναι μέρος στο οποίο ψηφίζονται νόμοι, κάθε είδους διατάγματα και παίρνονται αποφάσεις ουσιαστικές για την πορεία της χώρας. Όλες αυτές οι διαδικασίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές και πρέπει οι κύριοι και οι κυρίες που έχουν εκλεχθεί από τον ελληνικό λαό, προκειμένου να δώσουν λύσεις, να τις αντιμετωπίζουν με τη δέουσα σοβαρότητα.

[widget id=”text-6″]

Είναι ορθό, βέβαια, να εντοπίζονται ατασθαλίες, κομματικά λάθη και κάθε λογής πλημμελήματα των πολιτικών αρχών. Όμως, θα πρέπει όλα αυτά να αναδεικνύονται μέσα στα πλαίσια δεοντολογικών συμπεριφορών. Αντί να αποσκοπεί ο καθένας στην εξυπηρέτηση των κομματικών του συμφερόντων και στην εκπλήρωση των προσωπικών του φιλοδοξιών, που φυσικά υποκινούνται από τις ανάγκες ανάδειξής του, θα ήταν ευκταίο, αλλά συνάμα τόσο ουτοπικό, τα κόμματα να συνεργάζονται μεταξύ τους, προκειμένου να οδηγήσουν τη χώρα σε διέξοδο από την κοινωνικό-οικονομική ένδεια. Ανεξαρτήτου ιδεολογίας, οι πολιτικοί εκπρόσωποι του ελληνικού λαού έχουν την υποχρέωση να σεβαστούν την ψήφο του Έλληνα πολίτη και να αποδώσουν τα μέγιστα, προκειμένου η χώρα να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα.

Κύριοι, εάν πραγματικά ενδιαφέρεστε για το μέλλον αυτής της πατρίδας και για τους ανθρώπους που την απαρτίζουν, οφείλετε να σταματήσετε να αποδίδετε ευθύνες μεταξύ σας και να κομπορρημονείτε.Έχετε υποχρέωση να χρησιμοποιήσετε την πολιτική σας δύναμη με στόχο την ομαλή πορεία της Ελλάδας στο πέρασμα των χρόνων και την εξασφάλιση ενός ευοίωνου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές.

Ολοκληρώνοντας, και για να το πούμε πιο γενικά, κύριοι, έχετε υποχρέωση να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να αναδείξετε έμπρακτα την πολιτική σας οξυδέρκεια (εάν, φυσικά, πράγματι διαθέτετε).

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο