POS τολμάτε, κύριε Βορίδη ;

Ο πολιτικός εξτρεμισμός περιέχει δύο συστατικά: μια υπερβολικά απλοϊκή αντίληψη των αιτιών για τα παγκόσμια προβλήματα και μια πεποίθηση ότι υπάρχουν κάποιοι άγνωστοι κακοί πίσω από όλα αυτά.

Πριν απo λίγες ήμερες συνέβη κάτι πολύ σπουδαίο για την ελληνική πολίτικη σκηνή όταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βοριδης διατύπωνε τη ρήση “Η Αριστερά μάχεται την ελευθεριά“. Που είναι το σπουδαίο; Ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης με ακροδεξιές καταβολές εξαπολύει μύδρους απέναντι στο σύνολο της αριστερής ιδεολογίας, προφανώς ως επιχείρημα κατά των αντισυνταγματικών νόμων που προωθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Οκ ως εδώ…

Κανείς δεν παρατήρησε το γεγονός πως για πρώτη φορά αναδεικνύεται και επίσημα η εικόνα που έχουν για την Αριστερά μια μεγάλη μερίδα του κοινοβουλίου και κατ’επέκταση του κόσμου; Και αυτό γιατί την Αριστερά τόσα χρονιά στη χωρά ανέλαβαν να αβαντάρουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μιμίδια ξιπασμένων συμφεροντολόγων που την έκοβαν και την έραβαν στα μέτρα τους.

Η ιδεολογία ή καλύτερα το φάσμα ιδεολογιών που προωθεί τον προοδευτισμό και τις φιλολαϊκές πολιτικές σε σχέση με την πατροπαράδοτη εικόνα της δεξιάς, ξέπεσε στα χέρια ανθρώπων ανίκανων να δικαιώσουν το όνομα της με αποτέλεσμα να δίνουν πάτημα στον κάθε ανυπόληπτο να σπιλώνει το όνομα της.

Ο Βοριδης είναι ο ανυπόληπτος; Μα φυσικά, πως περιμένετε να χαρακτηρίσω έναν αδιάφορο ακροδεξιό που στα φοιτητικά του χρόνια τον κυνηγούσε η φοιτητική παράταξη του κόμματος στο οποίο ανήκει σήμερα κολλώντας του τη ρετσινιά του “φασίστα με το τσεκούρι”;

Μία ομάδα από ΕΠΕΝίτες, οπλισμένη με ρόπαλα, σιδηρολοστούς και κράνη ορμάει σε διαδηλωτές, ανάμεσα τους και ο Μαυρουδής(Μάκης) Βορίδης.  (Πηγή Φωτογραφίας)


Δεν μου κάνει εντύπωση που σαν κοινωνία έχουμε χάσει πλέον την ιδιότητα του πολίτικου και μείναμε απλά “ζώα” . Και αυτό διότι επιτρέψαμε σε κάθε τυχοδιώκτη πολιτικάντη να μας μεταδώσει την ιδεοληψία που κάθε φορά κουκούλωνε με διαφορετικό όνομα. Έτσι, δεν είναι τυχαίο πως όταν μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού ερωτηθεί περί της Αριστεράς το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό είναι ο Κομμουνισμός γιατί έτσι έμαθαν..(εννοούν βέβαια τον Σταλινισμό, αλλά δεν το ξέρουν…μη τους το πείτε και τους μπερδέψετε)

Φαντάζονται ένα αόρατο αδηφάγο τέρας που φορώντας το συνταγματικό μανδύα μάχεται κάθε μορφή ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ατομικού συμφέροντος, κυρίως(90%) των πλουσίων αυτού του αναλώσιμου κόσμου. Δεν τους περνάει καν από το μυαλό όσων βαυκαλίζονται με έπαρση πως η Αριστερά κάθε άλλο παρά μπαμπούλας της ελεύθερης βούλησης του idiotη δεν είναι… Αντίθετα, προσπαθεί να εξανθρωπίσει τα κακώς κείμενα του οικονομικού καπιταλιστικού κυκλώματος και να θέσει τις βάσεις για μια δικαιότερη και πιο προοδευτική κοινωνία.

Ωστόσο, η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ από αυτό που κάποτε θύμιζε κατά το 1/3 ένα κόμμα προερχόμενο από τους κόλπους της πραγματικής αριστεράς, πλέον όχι μόνο δεν κατάφερε να δικαιώσει την καταγωγή του και να αποδείξει πως η Αριστερά πρέπει να αποτελεί τη βάση για ουσιαστικότερη λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία αλλά αντίθετα έδωσε αφορμή στον κάθε Έλληνα μη σκεπτόμενο πολίτη αυτής της χώρας να αποκηρύξει τελείως την Αριστερά και κυρίως να χάσει το ενδιαφέρον να αντιληφθεί τον πραγματικό της ρόλο στη διαμόρφωση της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας.

  • Τέλος αυτό που με ενθουσιάζει σε όλη αυτή την ιστορία είναι η ανάδειξη μιας άλλης πλευράς του μεταπολιτευτικού πολιτικού όντος και κατά συνέπεια του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας μας. Αποκρυσταλλώθηκε επιτέλους το προφίλ του μέσου πολίτη αυτής της χώρας που όψιμα αποποιείται κάθε ιδεολογική καταβολή και έρεισμα προκείμενου να συμπλεύσει με τον χείμαρρο που θα τον οδηγήσει σε περισσότερη αποδοχή, θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του και θα ικανοποιήσει την ανάγκη του για προβολή και αναγνώριση…
Να μας χαιρόμαστε!!!
Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο