Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης;

Εκ νέου 24ωρη απεργία θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 7 Απρίλη με συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, που θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και της αντιλαϊκής πολιτικής.

Φαίνεται πως η ΑΔΕΔΥ καλεί τον κόσμο να βγει απ’ το κλουβί του, εκφράζοντας ταυτόχρονα την επιθυμία συμμετοχής και της ΓΣΕΕ στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης, γεγονός που δε φαίνεται να γίνεται αποδεκτό απ’ τα μέλη της δεύτερης.

Την Πέμπτη συμμετέχουν στην απεργία οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

O Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για την Πέμπτη 7 Απριλίου η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό, ενώ θα ακολουθήσει την ίδια πορεία και το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Όπως δηλώνεται σε σχετική ανακοίνωση «το Διοικητικό Συμβούλιου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου,  κατά τη συνεδρίασή του τη Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, αποφάσισε να συνεχίσει, σε συνεργασία με όλους τους  κοινωνικούς φορείς, να αντιδρά ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταστρέφει, μαζί με το φορολογικό, κάθε παραγωγική διαδικασία οδηγώντας πολύ κόσμο στην ανεργία και στη μετανάστευση».

«Το ΕΚΑΒ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 07-04-2016 ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση και κατάργηση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων που θέλουν να οδηγήσουν η Κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους δανειστές και το ΔΝΤ τον Ελληνικό λαό» σημειώνεται σε ανάλογη δήλωση.

Προβλήματα στις πτήσεις

Έκκληση στα μέλη της, προκειμένου να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 7 Απριλίου, απηύθυνε το δ.σ. της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ). Τη σχετική ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος της ΕΕΕΚΕ, Σεραφείμ Πέτρου, και ο γενικός γραμματέας, Παναγιώτης Χατζάκης.

Απεργούν οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του ΕΚΠΑ

Στην απεργία της Πέμπτης 7 Απριλίου θα συμμετάσχουν οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος των υπαλλήλων.

Απεργούν οι καθηγητές των σχολείων

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο δημόσιο, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 7 Απριλίου, ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ.

Όπως αναφέρει η ομοσπονδία των καθηγητών στην έκκληση της: «Όλοι και Όλες στην Απεργία, την Πέμπτη 7 Απρίλη 2016 και στην απεργιακή συγκέντρωση, Πλ. Κλαυθμώνος 11:00π.μ. Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα περάσει. Μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ. Αντίσταση – Ρήξη – Ανατροπή».

Δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη αν θα υπάρξει απεργιακή κινητοποίηση από εργαζομένους στα μέσα μεταφοράς.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο