Ο Φίλης αναιρεί την φροντιστηριακή προϋπηρεσία

Δε θα λαμβάνεται υπόψη η προϋπηρεσία στα φροντιστήρια για διορισμό σε δημόσια σχολεία σύμφωνα με την σημερινή τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας στο Βήμα FM. Μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την φροντιστηριακή προϋπηρεσία για να προσληφθεί αργότερα κάποιος σε δημόσιο σχολείο απάντησε όχι βέβαια. Ο νόμος είναι νόμος.

Ο κ. Φίλης τόνισε πως στόχος του Υπουργείου είναι να δηλώνονται όσοι εργάζονται, να έχουν ασφαλιστικές εισφορές και κρατήσεις. Πιο απλά το Υπουργείο θέλει να βάλει τέλμα στη «μαύρη εργασία». Ακόμη σημείωσε πως τα φροντιστήρια, ξένων γλωσσών και άλλα φροντιστήρια είναι γαλέρα.

Επιπρόσθετα, δήλωσε στο Βήμα fm και στους δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη ότι δεν υπάρχει πρόθεση να γίνουν δημόσια τα ιδιωτικά σχολεία. Αυτό το οποίο  θέλουν είναι ρυθμίσεις που θα επιβεβαιώνουν τη συνταγματική πρόβλεψη ότι η εκπαίδευση, δημόσια ή ιδιωτική τελεί υπό την εποπτεία του κράτους. Το ιδιωτικό σχολείο δεν είναι μια κοινή επιχείρηση και αυτό κατοχυρώνεται και από το Σύνταγμα και από τη νομοθεσία που υπήρχε.

Επίσης, ο υπουργός συμπλήρωσε πως ενώ αυτό δεν είναι πάρα πολύ γνωστό σε πολύ κόσμο, είναι γνωστό στον πολίτη που δίνει τα χρήματά του για τη μόρφωση του παιδιού του σε ένα ιδιωτικό σχολείο και θέλει στο σχολείο αυτό να υπάρχουν κανόνες, όπως σε όλη την εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε αναφορά και σε νόμο του 1977, που καταργήθηκε από τον κ. Αρβανιτόπουλο που όριζε ότι δεν θα γίνονται αναιτιολόγητες απολύσεις εκπαιδευτικών. Είναι σημαντικό θέμα αυτό, διότι δεν γίνεται να κάνεις σχολείο υπό τη δαμόκλειο σπάθη αναιτιολόγητων απολύσεων εκπαιδευτικών. Δυστυχώς, το μνημόνιο, το κλίμα του μνημονίου και όχι μόνο το γράμμα, επέβαλε και αυτό. Να υπάρχουν εκπαιδευτικοί ανυπεράσπιστοι στην αυθαιρεσία του σχολάρχη.

Δευτερευόντως έγινε λόγο από τον υπουργό σχετικά με τις δραστηριότητες των ιδιωτικών σχολείων το απόγευμα. Θεωρεί πως η ενισχυτική διδασκαλία είναι απόλυτα λογική, όπως και οι όμιλοι. Όσον αφορά όμως τα φροντιστήρια θα γίνονται αν δηλώνονται και όχι με το ίδιο προσωπικό.

Στο τέλος της συνέντευξη του ο κ. Φίλης ανέφερε ότι το Υπουργείο επαναφέρει νόμο της Ν.Δ.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο