Η ελπίδα (δεν) ήρθε…

914
0
Κοινή χρήση:
Εδώ και τρεις μήνες περίπου έχουμε πρώτη φορά αριστερά. “Η ελπίδα έρχεται” μας λέγαν. Που είναι η ελπίδα τώρα; Όποιο ίχνος ελπίδας υπήρχε, τώρα είναι κομμάτι του παρελθόντος. Προς το παρόν υπάρχει φόβος και γενικότερα μία χαώδης κατάσταση.

Πρώτη Φορά Αριστερά
Είπαν να καταργήσουν τα βουλευτικά αυτοκίνητα. ΜΠΡΑΒΟ τους, τους βγάζω το καπέλο. Δεν το έκαναν όμως! Είπαν θα πουλήσουν τα κυβερνητικά αεροπλάνα. Περιμένουμε… Διαπραγματεύτηκαν και αντιτάχθηκαν στα σχέδια των εταίρων. Πρώτη φορά σαν έθνος νοιώσαμε ότι διαπραγματευόμαστε και ότι έχουμε δικιά μας βούληση. ΜΠΡΑΒΟ! Πότε όμως σταματάει αυτή η διαπραγμάτευση; Καλώς ή κακώς εμείς είμαστε που τους έχουμε ανάγκη, όχι αυτοί. Μάλλον η διαπραγμάτευση θα σταματήσει όταν ξεμείνουμε  από ρευστό (;) Να μην θυμηθώ και τις προεκλογικές δεσμεύσεις… Αυτά τα έχουμε ξεχάσει!
Τι Έκανε Όμως η Αριστερά;
      Ας ξεκινήσουμε απ’ την διαπραγμάτευση. Απ’ ότι φαίνεται τραβήξαμε παραπάνω το σχοινί απ’ ότι μας έπαιρνε και αυτή την στιγμή υπάρχει ένα αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα. Ήμασταν τόσο πολύ σκληροί που πλέον απειλείται η χρηματοδότησή μας. Διεθνείς οίκοι έχουν σταματήσει να βάζουν στοιχήματα για την χρεοκοπία της Ελλάδος, γιατί το θεωρούν σίγουρο. Αυτό που κάνουμε είναι να καταβάλουμε προσπάθειες για να καλύψουμε τα έξοδα της επόμενης εβδομάδας, δεν βλέπουμε παραπέρα.
       Χωρίς να έχουμε κάποια σημαντική αύξηση εσόδων η κυβέρνηση θέλει να αυξήσει τα έξοδα. Πριν τις εκλογές ακόμη, προανήγγειλε την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ και το άνοιγμα της ΕΡΤ. Είναι γνωστό ότι στο δημόσιο υπάρχει πλεονάζων προσωπικό, το οποίο ζημιώνει το κράτος και στην τελική δεν προσφέρει και τίποτα. Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε ένα πρώτο βήμα για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας. Γιατί πρέπει να άρουμε αυτή την κίνηση; Το ίδιο συμβαίνει με την ΕΡΤ. “Πρόκειται για μία τρομερή κοινωνική αδικία”, ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Η απόλυση εκατοντάδων καθαριστριών είναι αδικία, αλλά η απόλυση χιλιάδων μεταλλωρύχων, δεν είναι. Και φυσικά αναφέρομαι στις Σκουριές. Μάλλον άλλα συμφέροντα κρύβονται από πίσω.
       Δεν έχω ζήσει στην Αθήνα για να γνωρίζω την κατάσταση που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι με τους μετανάστες. Είναι όμως ευρέως αποδεκτό, ότι τον τελευταίο καιρό η Αθήνα είχε  “καθαρίσει”. Και αυτό μας ενοχλούσε, γι’αυτό έπρεπε να το αλλάξουμε. Ανοίγουμε τα σύνορα και όποιος θέλει έρχεται. Όποιος θέλει, όπου θέλει, όποτε θέλει… Και πέρα απ’ τα προφανή προβλήματα που δημιουργεί, πληγώνει και τον τουρισμό μας, την στιγμή που αρχίζει τουριστική περίοδος. “Σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα”, υποστηρίζει η κυβέρνηση. Και καλά κάνει αλλά σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων, και μεταναστών αλλά και ντόπιων. Μόνο η Ελλάδα πρέπει να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα; Αφού ενδιαφέρεται τόσο πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ας ανοίξουν το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο και να παρθεί μία συλλογική απόφαση που θα είναι δίκαιοι για όλους. Και το σημαντικό, δεν θα ζημιώνει την Ελλάδα!
        Η βία οδηγεί σε περισσότερη βία. Και συμφωνώ! Αυτό όμως σημαίνει ότι θα επικρατεί αναρχία; Ο καθένας θα καταλαμβάνει ότι κτίριο θέλει, θα καταστρέφει δημόσια περιουσία και θα προκαλεί αναστάτωση στην κοινωνία. Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική που δεν έχει σταματήσει η κατάληψη στο ΕΚΠΑ. Ας τους αφήσουμε, να καταστρέφουν το δημόσιο πανεπιστήμιο, να φτιάχνουν μολότοφ, να καίνε κάδους και να προκαλούν μία χαώδη κατάσταση, η οποία φυσικά εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.
Αυτή είναι η αριστερά. Εύχομαι να μας βγάλει απ’ το αδιέξοδο. Πραγματικά πίστεψα ότι υπάρχει ελπίδα. Αλλά η ελπίδα ήρθε και έφυγε! Μόνο φόβος για το τι ξημερώνει αύριο…
Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο