ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Roger Waters

Σαν σήμερα το 1943 γεννήθηκε ο μεγάλος Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής και συνθέτης Roger Waters. Έγινε γνωστός ως ο μπασίστας του διάσημου συγκροτήματος Pink Floyd. Το 1985, όταν άρχισαν να προκύπτουν τριβές μεταξύ των μελών του συγκροτήματος, ο Waters αποφάσισε να αποχωρήσει, ξεκινώντας σόλο καριέρα και αποσπώντας καλές κριτικές. 

 «Κάθε φορά που χτυπούν έναν μαθητή, κάθε φορά που ένας δημοσιογράφος σαπίζει στη φυλακή, κάθε φορά που... Αυτό είναι το σφάλμα της σιωπής και της αδιαφορίας όλων μας».

Σε ένα από τα τραγούδια του θέτει το ερώτημα «Is This the Life We Really Want?». Με αυτό τον τρόπο θέλει να προβληματίσει, να προβληματιστεί και να εκφράσει εν γένει τα συναισθήματα του για τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Ο κοφτερός στίχος των τραγουδιών του επαναφέρει τον ακροατή στη σκληρή πραγματικότητα, μη αφήνοντας του το περιθώριο να τρέφει αυταπάτες. Ωστόσο, όπως πολλοί έλεγαν ότι «ο Water  μπορεί να σε κάνει να νιώσεις υπέροχα και άβολα μαζί». Τέλος, έχει χαρακτηρίσει τον τελευταίο του δίσκο ως  «ένα ταξίδι για την υπερβατική φύση του έρωτα», καθώς όπως λέει «η αγάπη μπορεί να βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις παρούσες δυσκολίες σε έναν κόσμο όπου όλοι μπορούμε να ζήσουμε λίγο καλύτερα».

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο