Γυμνάσου χωρίς make-up

Οι πλέον γρήγοροι ρυθμοί του 2017 και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που οι περισσότεροι προβάλλουν τη καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, «απαιτούν» να είσαι πάντα περιποιημένη, ακόμα και αν είσαι στο γυμναστήριο ή γυμνάζεσαι στην ύπαιθρο.

Είναι φυσιολογικό και κατανοητό, που ενώ μπορεί να ξέρεις ότι ταλαιπωρείς την επιδερμίδα σου, συνεχίζεις και εφαρμόζεις αυτήν τη τακτική του make-up, είτε γιατί πας να γυμναστείς αμέσως μετά τη δουλειά σου, είτε έχεις να παρευρεθείς κάπου αμέσως μετά το ασκησιολόγιό σου, ακόμα και γιατί, γνωρίζεις ότι την ώρα που θα ξεκινήσεις το πρόγραμμά σου θα έχεις επαφή ή θα βρίσκεται στον ίδιο χώρο το άτομο που σου αρέσει. Μαζί σου είμαι και εγώ. Το δέρμα σου ωστόσο, έχει διαφορετική άποψη.

Το δέρμα έχει ανάγκη να «αναπνέει» κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, γι’ αυτό και πριν ξεκινήσεις, είναι αναγκαίο να πλένεις το πρόσωπό σου, αποφεύγοντας έτσι να βουλώσουν οι πόροι σου από βακτήρια και νεκρό δέρμα. Σε αντίθεση με τις ενυδατικές κρέμες που είναι σχεδιασμένες να απορροφούνται από την επιδερμίδα σου, το make-up είναι κατασκευασμένο με διαφορετικό σκοπό, στο να κάθεται δηλαδή πάνω σε αυτήν.

Όταν ξεκινάς το πρόγραμμα γυμναστικής σου, το δέρμα αρχίζει σιγά-σιγά, να ανεβάζει θερμοκρασία και σαν επακόλουθο έχει την χαλάρωση και τη διόγκωση των πόρων, με σκοπό να εξέλθει νερό και σμήγμα. Παρ’ όλα αυτά, η συγκεκριμένη διαδικασία, δεν είναι εφικτή εφόσον υπάρχει κάποια στρώση make-up και έτσι μπλοκάρονται οι πόροι, δημιουργώντας ψεγάδια και μαύρα στίγματα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να «φορέσεις» κάποια έγχρωμη ενυδατική κρέμα. Το ίδιο ισχύει και για τη μάσκαρα που μόλις ξεκινήσεις να τρέχεις, θα τρέχει και αυτή με τον ιδρώτα (ναι, και η αδιάβροχη).

Ανακεφαλαιώνοντας, πώς πρέπει να ετοιμάζεις την επιδερμίδα σου. Make-up φουλ, ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί…τις άλλες ώρες της μέρας, στη γυμναστική καθόλου! Αφαίρεσε με απαλό καθαριστικό, χωρίς θειικά άλατα ή απλά καθάρισε το πρόσωπο σου και στη συνέχεια αν θες χρησιμοποίησε κάποια ενυδατική κρέμα. Εάν ασκείσαι στην ύπαιθρο, τότε μια απλή ενυδατική κρέμα με αντηλιακή προστασία will do.

Γυναίκες! Η περιποίηση του εαυτού σας και μόνο που γυμνάζεστε είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του make-up και το ροζ χρώμα που έχουν τα μάγουλά σας στους 160 παλμούς/δευτερόλεπτο, είναι το καλύτερο σας ρουζ!!

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο