Ανασχηματισμός προ των πυλών και επίσημα

Τις φήμες για ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος επιβεβαίωσε σε συνέντευξή της η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, κ. Όλγα Γεροβασίλη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένταξη προσώπων εκτός ΣΥΡΙΖΑ.


«Δεν μπορώ να αποκλείσω, σε έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό, το κυβερνητικό σχήμα να έχει ανθρώπους στα υπουργεία πέραν των γνωστών του ΣΥΡΙΖΑ» είπε η κυρία Γεροβασίλη και συμπλήρωσε: «Όποτε ο πρωθυπουργός κρίνει ότι θα περάσει ανασχηματισμό, φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και πρόσωπα, που δεν θα είναι του στενού πολιτικού περιβάλλοντος. Κάτι τέτοιο είναι και υγιές».
Ξεκαθάρισε όμως ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα ήταν δύσκολο με κόμματα της αντιπολίτευσης. «Να δούμε αν υπάρχουν άλλες πολιτικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε ένα κυβερνητικό σχήμα. Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν» τόνισε.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές αυτές αναμένονται μετά το Eurogroup της 24ης Μαΐου  και μετά το Συνέδριο του Κόμματος, το οποίο αν και ήταν προγραμματισμένο για τις 19-22 Μαΐου και τώρα για ευνόητους λόγους πιθανότατα θα πάρει παράταση για το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου.
«Κλειδί» του πιθανού αυτού ανασχηματισμού είναι η θέση του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου σε περίπτωση που μετακινηθεί ή διατηρηθεί, με τον Αλέξη Τσίπρα πάντως να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τις «ομάδες» στο υπουργικό συμβούλιο τόσο του Ε. Τσακαλώτου όσο και του  Γ. Σταθάκη (υπ. Οικονομίας), Γ. Κατρούγκαλου (υπ. Εργασίας) και Γ. Χουλιαράκη (αναπλ. υπουργός Οικονομικών) για τη σκληρή μάχη που έδωσαν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.
Τα ερωτήματα όμως παραμένουν για το εάν τελικά θα γίνει αυτός ο ανασχηματισμός, ποιοι θα βγουν κερδισμένοι και ποιοι χαμένοι αλλά κυρίως ποια θα είναι αυτά τα νέα πρόσωπα που θα ενταχθούν στο κυβερνητικό σχήμα.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο