ΑΠΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ…

Ένα χρόνο διακυβέρνησης κλείνει σε λίγες μέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η εποχή που η Ελλάδα «γύρισε» σελίδα. Η εποχή που ξύπνησε το πατριωτικό και το επαναστατικό αίσθημα όλων των Ελλήνων. Η εποχή που βλέπαμε την ελπίδα μπροστά μας, που βλέπαμε να έρχεται το «καινούριο» για να μας σώσει.

«Η κυβέρνηση της Αριστεράς» λέγαν τότε, «Η κυβέρνηση της Βλακείας» λένε σήμερα.

Τι γίνεται όμως όταν αρχίζει η αποδόμηση του «καινούριου»; Τι γίνεται όταν συνειδητοποιείς ότι δεν ήταν παρά η ουρά του παλιού…

Στα χνάρια του Γεώργιου Α. Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την εξουσία με μία αντίστοιχη ρητορική του «λεφτά υπάρχουν». Και εκεί που νομίζαμε ότι θάβαμε το παλιό και καλωσορίζαμε το καινούριο, τελικά απλά αναγεννήσαμε το παλιό.

Φτου και από την αρχή. Να διαπραγματεύσεις επί των διαπραγματεύσεων. Να οι απειλές με grexit. Να το δημοψήφισμα. Να οι εκλογές version 2.

Πλέον δικαιολογία καμία, ώρα για κυβερνητικό έργο. Κι εκεί ήταν που κάθε σπίθα ελπίδας έσβησε. Και ενώ πολλοί θα έλεγαν «Ποια κυβέρνηση της αριστεράς; Που είναι ο διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους; Που είναι…; Που είναι…; κοκ» ας τα αφήσουμε αυτά, ψιλά γράμματα. Ας πιάσουμε τα πιο βασικά.

-Ιδιωτικοποίηση, ή μάλλον με συγχωρείτε, παραχώρηση με ελεύθερη προσφορά, των 14 ελληνικών αεροδρομίων στην γερμανική Fraport.

-ΕΝΦΙΑ: και ξανά προς την δόξα τραβά!

-Η Εθνική Τράπεζα σχεδιάζει την πώληση του 100% της Finansbank(θυγατρική της ΕΤΕ)

-Το προσφυγικό, απ’ ότι φάνηκε στην πορεία, ήταν καράβι χωρίς κυβερνήτη.

-Η ανατροπή των συσχετισμών στην Ευρώπη, ήταν ένα από τα όνειρα που είχε ο Σύριζα.

-Ένα από τα θετικά της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν η κατάργηση των αιώνιων φοιτητών, κάτι το οποίο βιάστηκε να αναιρέσει η παρούσα κυβέρνηση χωρίς μάλιστα να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

-Η πολυπόθητη ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας κατέληξαν να είναι δύο από τα στοιχήματα που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό λόγω των αντίμετρων στην ανάπτυξη π.χ. αγροτικό.

-Το τελικό χτύπημα είναι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Το κερασάκι στην τούρτα… μία έμμεση μείωση μισθών.

Η κυβέρνηση λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς. Δεν ήταν τίποτε περισσότερο από την «ουρά» του παλιού.

Το θέμα όμως είναι η επόμενη μέρα. Το θέμα είναι οι Έλληνες να ξαναβρούν την ελπίδα και αυτή την φορά να είναι πραγματική και ουσιαστική. Θα πρέπει να βρεθούν νέες δυνάμεις, ανανεωτικές, οι οποίες θα καταφέρουν να «ξεβαλτώσουν» την Ελλάδα. Πολύ φοβάμαι όμως, ότι αυτές οι δυνάμεις δεν είναι μέσα στο κοινοβούλιο και θα πρέπει να τις αναζητήσουμε στην κοινωνία μας.

Χρειάζεται πνεύμα συναινετικό, χρειάζονται ριζικές αλλαγές. 

Πλέον, είναι περίτρανα αποδεδειγμένο ότι οι πολιτικές λιτότητας έχουν αποτύχει στην Ελλάδα και καλά θα κάνουμε να αλλάξουμε την πολιτική μας.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο