Πηγή φωτογραφίας: Pinterest

Οι θετικές ειδήσεις της εβδομάδας

Η καθημερινότητα είναι δύσκολη ειδικά στα χρόνια της πανδημίας.

Οι υποχρεώσεις είναι πολλές και σε ορισμένες περιπτώσεις ο ψυχολογικός φόρτος από τον καταιγισμό των ειδήσεων και των πληροφοριών δυσβάσταχτος. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν υφίστανται θετικές ειδήσεις. Για αυτό παρακάτω παρατίθενται οι αισιόδοξες ειδήσεις αυτής της εβδομάδας για να ενισχυθεί η διάθεση μας, αλλά και για να επαναφερθεί στο προσκήνιο η αισιοδοξία μας.

Η Ελλάδα πρωτοπορεί


Πηγή φωτογραφίας: naftemporiki.gr

Παρά τις δύστοκες στιγμές, εξαιτίας του covid-19 η χώρα μας καταφέρνει να ορθοποδήσει και να εξελιχθεί, όπως έχει αποδείξει άλλωστε ουκ ολίγες φορές. Έτσι, αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Αλοννήσου. Επρόκειτο, για ένα ναυάγιο 24000 χρόνων που για να το επισκεφθεί κανείς χρειάζεται να βιώσει την εμπειρία της κατάδυσης στα 80, περίπου, πόδια. Το μουσείο ναυαγίων “Περιστέρα” όπως θα ονομαστεί θα είναι επισκέψιμο τον ερχόμενο Ιούνιο του 2021, αποδεικνύοντας πως ακόμα και στους δύσκολους καιρούς μπορεί να υπάρξει εξέλιξη.

 

Κι όμως υπάρχει Άγιος Βασίλης


Πηγή φωτογραφίας: umc.edu

Τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίτερα στην πόλη Canton του Μισισιπή όταν ένας γενναιόδωρος και μυστικός Άγιος Βασίλης επέλεξε να μοιράσει χαμόγελα. Ειδικότερα, πλήρωσε τα ψώνια όλων αυτών των ανθρώπων που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο Walmart, όμως το ακριβές ποσό που διέθεσε δεν έχει αποκαλυφθεί. Σε έναν χρόνο που ήταν ιδιαίτερα δύσκολος για όλους, όσοι επωφελήθηκαν από τη γενναιοδωρία του Άγιου Βασίλη είναι πραγματικά ευγνώμονες για αυτή τη χειρονομία.

 

Η πρώτη που έκανε το εμβόλιο


Πηγή φωτογραφίας: Athens Voice

Η Βρετανία, όπως έγινε γνωστό είναι η πρώτη χώρα που προμηθεύτηκε τα εμβόλια για τον covid-19 και η πρώτη που το έκανε ήταν μια 90χρονη Αγγλίδα. Αξίζει να σημειωθεί, πως όπως αποκάλυψε και η ίδια μπορούμε πλέον να ελπίζουμε για το καλύτερο, καθώς διαφαίνεται ένα αμυδρό φως στο τούνελ και σύντομα η πανδημία θα λάβει τέλος, αν ληφθούν δραστικά μέτρα και πράξουμε με γνώμονα την αυτοπειθαρχία μας.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!    👉      

Βροχή από μετεωρίτες


Πηγή φωτογραφίας: Diaforetiko.gr

Ένα εντυπωσιακό θέαμα θα λάβει χώρα, σύμφωνα με τη Nasa στις 13 και 14 Δεκεμβρίου και θα είναι ορατό σχεδόν από ολόκληρο τον πλανήτη. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί μια εντυπωσιακή πτώση εκατομμυρίων μετεωριτών αφήνοντας υπολείμματα αστερόσκονης στο πέρασμα τους.

 

Σπιτικές απολαύσεις


Πηγή φωτογραφίας: Decoratorist

Ως γνώστον, όλοι φέτος πέρασαν την πλειονότητα του χρόνου τους εντός του σπιτιού τους. Έτσι, λοιπόν, έρευνες κατέδειξαν πως το 50% των ερωτηθέντων κατάφερε να αγαπήσει ακόμα περισσότερο τον χώρο του και να ασχοληθεί περαιτέρω με τη διακόσμηση της οικίας του, αφού ο χρόνος ήταν πια απεριόριστος.

 

Κλείνοντας, οι παραπάνω ειδήσεις αποδεικνύουν πως σε έναν κόσμο που αλλάζει μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά σκεπτόμενοι θετικά και διατηρώντας την αισιοδοξία μας.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο