Στην Θεσσαλονίκη το EuroPride 2020

Η Θεσσαλονίκη θα είναι το 2020 η διοργανώτρια του EuroPride, ενός θεσμού που μετράει 25 χρόνια ζωής και προωθεί την ισότητα και την ορατότητα των μελών της LGBT κοινότητας ολόκληρης της Ευρώπης. Το ΕuroPride, που οργανώθηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο το 1992, συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατομμύρια συμμετέχοντες και τουρίστες και αποτελεί ένα σημαντικό κίνημα για ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Θεσσαλονίκη, επικράτησε των άλλων υποψήφιων πόλεων, του Αμβούργου της Γερμανίας, του Μπέργκεν της Νορβηγίας και των Βρυξελλών του Βελγίου, στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε από τους εκπροσώπους των Prides στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Είναι η πρώτη φορά που το ΕuroPride ανατίθεται σε πόλη της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στην επιλογή της Θεσσαλονίκης συνέβαλε το γεγονός ότι ο αγώνας για την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των LGBT είναι σε κρίσιμο σημείο στην Ελλάδα, καθώς και η επιρροή που αναμένεται να έχει στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, όπου η ομοφοβία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Η διοργάνωση ανατέθηκε στο Thessaloniki Pride και ως προτεινόμενη ημερομηνία είναι το διάστημα από 20 έως 28 Ιουνίου του 2020.

[widget id=”text-6″]

Είναι μια μεγάλη κατάκτηση για το LGBT κίνημα όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και δεσμευόμαστε πως το EuroPride 2020 θα είναι μια μεγάλη γιορτή διεκδίκησης που θα αλλάξει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων προς το καλύτερο. Παράλληλα στέλνουμε το μήνυμα στην κοινωνία μας και στην Ευρώπη ότι μπορούμε να κάνουμε βήματα προόδου παρά τις αντιξοότητες’’, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Thessaloniki Pride, Θάνος Βλαχογιάννης.

Πηγή φωτογραφίας

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο