Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης συναντήθηκε σήμερα, με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε στον Αρχιεπίσκοπο την έντονη ανησυχία της Πολιτείας για το προσφυγικό ζήτημα, το οποίο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και έχει ανθρώπινη διάσταση. «Το ζήτημα αυτό θα μας απασχολήσει και στο μέλλον, καθώς όλος ο αιώνας μας μπορεί να σφραγιστεί από νέες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, όπως άλλωστε όλος ο ανθρώπινος πολιτισμός και η ιστορία των λαών σφραγίστηκαν από τέτοιες ροές» τόνισε ο κ. Βούτσης. Υπογράμμισε, παράλληλα, την ιδιαίτερη σημασία της όσο το δυνατόν καλύτερης συνάφειας των ρόλων, σε όλα τα επίπεδα, για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων. Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε απόλυτα σύμφωνος και παρατήρησε πως «τα κράτη της Ευρώπης είναι αποτέλεσμα μετακινήσεων των λαών».

Ο κ. Βούτσης επεσήμανε επίσης πως «η Ευρώπη και ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, που έδωσε στους λαούς μία μεγάλη ώθηση και μία προσδοκία, βρίσκονται μπροστά σε κάποιους σημαντικούς κόμβους, που αν δεν εκτιμηθούν σωστά, θα υπάρξουν καινούργια τείχη ανάμεσα σε λαούς και σε ανθρώπους».

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο