«Show me more» – 10 σειρές για πολυάσχολους

«Show me more»

Δεν είναι λίγες οι φορές που γυρνάς σπίτι μετά από μία κουραστική μέρα στην δουλειά και θέλεις να χαλαρώσεις βλέποντας λίγη τηλεόρασή ή καμιά ταινία. Βασικά, όχι μόνο δεν είναι λίγες οι φορές αλλά πλέον έχει γίνει καθιερωμένα κομμάτι της ζωής μας και της συνήθειας μας να παρακολουθούμε κάτι ενώ τρωμε, ενώ διαβάζουμε, ενώ  ακόμη συμμαζεύουμε.

Θέλουμε σχεδόν πάντα να βλέπουμε κάτι, ακόμη και πριν κοιμηθούμε για να απαλλαγούμε από τις ευθύνες και να ενταχθούμε σε έναν κόσμο φανταστικό, ο οποίος θα μας διασκεδάσει, θα μας ψυχαγωγήσει αλλά και ανάλογα το περιεχόμενο του θα μας διδάξει πράγματα.

Πιο κάτω παρατίθενται οι 10 πιο επιτυχημένες κωμικές σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης που ανταποκρίνονται σε όλους αλλα λίγο περισσότερο ίσως σε αυτούς που έχουν περιορισμένο χρόνο να ξοδέψουν για μια ταινία ή μία σειρά μεγάλης διάρκειας. Οι παρακάτω σειρές έχουν, λοιπόν, αυτό το πλεονέκτημα σχεδόν κάθε επεισόδιο να διαρκεί 20-25 λεπτά.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν

 • «Friends» ( 9/10-IMDb)

  Πρώτη και καλύτερη είναι φυσικά «Τα φιλαράκια» ή με την αγγλική ονομασία «Friends». Θεωρείται μία από τις πλέον διαχρονικές κωμικές σειρές με τις οποίες τα σαββατοκύριακα περνούσαν ευχάριστα. Τα φιλαράκια προσέφεραν πολλές στιγμές γέλιου και συγκίνησης. Με άριστη βαθμολογία στο IMDb 9/10 τα Φιλαράκια διήρκησαν για μία δεκαετία από 1994-2004 μεγαλώνοντας πολλές γενιές παιδιών που ακόμα και σήμερα  ως ενήλικοι εξακολουθούν να την παρακολουθούν με την ίδια αγωνία και χαρά.

 

 • «Big Bang theory»(8,4/10-IMDb)

  Δεύτερη και εξαιρετικά επιτυχημένη είναι η σειρά «Big Bang theory». Οι δύο nerd συγκάτοικοι, ο Sheldon και ο Leonard ταράζονται με τον ερχομό της νέας τους γειτόνισσας Penny, η οποία δεν είναι τίποτα από αυτό που περίμεναν οι δύο επιτυχημένη επιστήμονες και καθώς εξελίσσεται η ιστορία, τους ταράζει την ζωή. Η σειρά αυτή εξακολουθεί να παίζεται από το 2007 έως σήμερα με πολύ υψηλή βαθμολογία 8,4/10 στο IMDb και θεωρείται πως έχει ανατρέψει τα πρότυπα για την nerd κουλτούρα που μέχρι τότε δεν είχε καθόλου απήχηση.

 

 • «How I met you mother»(8,4/10-IMDb)

  Τρίτη και εξίσου ωραία σειρά είναι το «How I met you mother». Η σειρά ολοκληρώθηκε το 2014 και ξεκινά με τον ήρωα, όντας ήδη πατέρα να αφηγείται στα παιδιά του την ιστορία πως γνώρισε την μητέρα τους. Φυσικά από εκεί και πέρα ξεκινά μία αφήγηση που περιέχει μέσα πολλές περιπέτειες και άφθονο γέλιο, με τις ζωές των ηρώων να μπερδεύονται συνέχεια. Το «How I met your mother» έχει κερδίσει 23 βραβεία ενώ ήταν υποψήφια 78 φορές τόσο στα Golden Globes όσο και στα Emmy awards.

 

 • «The office»(8,8/10-IMDb)

  Η σειρά « The office» που ξεκίνησε το 2005 και ολοκληρώθηκε το 2013, αποτέλεσε μία ιδιαίτερα πρωτότυπη σειρά καθώς δείχνει την ζωή των ηρώων όχι σε όλο το φάσμα της άλλα κατά την διάρκεια της εργασίας τους στο γραφείο. Η σειρά έχει ιδιαίτερο χιούμορ που χαρακτηρίζεται ως «άπρεπο», όχι όμως προσβλητικό.

 

 • «Modern Family»(8,6/10-IMDb)

  Το « Modern Family» αφορά την ζωή τριών διαφορετικών οικογενειών που συνδέονται μεταξύ τους και αντιμετωπίζουν με τον δικό τους κωμικό τρόπο εμπόδια και δοκιμασίες. Ήταν υποψήφια πολλές φορές και είναι νικήτρια βραβείου Golden Globe.

 

 • «Orange is the new black»(8,3/10-IMDb)

  Πρόκειται μία αρκετά τολμηρή σειρά που παίζεται εδώ και τρία χρόνια από το 2013 και εξακολουθεί με την 4η σεζόν να ξεκινά το καλοκαίρι. Αφορά την ζωή της Piper Chapman, η οποία μετά από μία έντονη νεανική ζωή γεμάτη παρανομία και πάθος, βρίσκει τον άνθρωπο της σχεδιάζοντας τo μέλλον της, όμως το παρελθόν της χτυπά την πόρτα και η ίδια βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής πληρώνοντας τα λάθη της. Η διάρκεια της είναι περίπου 50 λεπτά το επεισόδιο, μεγαλύτερη σε σχέση με τις παραπάνω αλλά εξίσου καλή.

 

 • «Two and a half men»( 7,1/10-IMDb)

  Από το 2003 έως το 2015 η σειρά αυτή ήταν επιτυχία με τον Charlie Sheen να παίζει τον Charlie Harper, στην ουσία τον εαυτό του, όπως έχει ειπωθεί, ο οποίος κατά κύριο λόγο είναι ένας πλούσιος που παίζει μουσική, πίνει συνεχώς και έχει δίπλα του συνέχεια πολύ όμορφες γυναίκες. Η ειδυλλιακή ζωή του Charlie αλλάζει με τον ερχομό του αποτυχημένου αδερφού του και του δεκάχρονου ανιψιού του στο σπίτι του. Φυσικά, η συνέχεια είναι απρόσμενη καθώς μέσα σε 12 χρόνια οι αλλαγές είναι πάρα μα πάρα πολλές.

 

 • « New girl»(7,8/10-IMDb)

  Με αφετηρία το 2011 και συνεχίζοντας μέχρι σήμερα για 5η σεζόν η σειρά “New girl” αφορά την ζωή της Jess, η οποία μετά από έναν κακό χωρισμό μετακομίζει σε ένα διαμέρισμα μαζί με τρεις άντρες, οι οποίοι παρά την παράξενη και ασυνήθιστη συμπεριφορά της την στηρίζουν- τις περισσότερε φορές. Είναι εξίσου βραβευμένη με 5 Golden Globes.

 

 • «Gilmore Girls»(8/10-IMDb) 

  Πρόκειται για μία σειρά πολύ αγαπημένη από το κοινό, καθώς θυμίζει, όπως και «Τα φιλαράκια», ίσως, μία περασμένη παιδικότητα. Ξεκινώντας το 2000 έως το 2007 η σειρά ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη και γλυκιά καθώς η ιστορία αφορά μία ελεύθερη τριαντάρα μητέρα που με την έφηβη κόρη της περνάνε από διάφορα δράματα, έχοντας, όμως, μία πολύ όμορφη σχέση μεταξύ τους.

 

 • «The Simpsons»( 8,8/10-IMDb)

    Δεν θα μπορούσε να κλείσει φυσικά η δεκάδα χωρίς Simpsons. Για άφθονο ,λοιπόν, γέλιο και για χιούμορ χωρίς ταμπού υπάρχουν και οι Simpsons που μας συνοδεύουν από το 1989 σε ένα συναρπαστικό ταξίδι τρέλας με πρωταγωνιστές τον Homer, την Marge, τον Bart και την Lisa. Ένα κινούμενο σχέδιο για μεγάλα,όμως, παιδιά.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο