Μια σειρά για όσους δεν βλέπουν σειρές

Σ’αρέσει να βλέπεις ταινίες, αλλά δεν έχεις ποτέ αρκετό χρόνο; Θες να αρχίσεις μια σειρά αλλά μάλλον δεν είσαι από τα άτομα που αντέχουν να δουν πολλές σεζόν και επεισόδια μέχρι να φτάσουν στο τέλος της ιστορίας;
Ή, ακόμη χειρότερα, μήπως δεν μπορείς να περιμένεις όσο χρειάζεται για να βγει το επόμενο επεισόδιο;

Σε αυτή την περίπτωση μάλλον πρέπει να ψάξεις για κάτι ενδιάμεσο και το “And then there were none” είναι ό,τι πρέπει για σένα, ειδικά αν λατρεύεις τα μυστήρια.

Η ιστορία εκτυλίσσεται το 1939.

Δέκα άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι με ποικιλία ως προς την ηλικία και την προέλευση, βρίσκονται ξαφνικά αποκλεισμένοι στο μοναδικό σπίτι ενός έρημου νησιού, στο οποίο προσκλήθηκαν υπό διαφορετικά προσχήματα και ιδιότητες από έναν άγνωστο οικοδεσπότη ο οποίος ωστόσο ποτέ δεν εμφανίζεται.
Ένας γιατρός, μία γραμμάτεας, ένας στρατηγός του Α’ παγκοσμίου, ένας δικαστής, δύο υπηρέτες, ένας αστυνομικός, ένας νεαρός playboy, ένας τυχοδιώκτης και μία συντηρητική κυρία περνούν ένα ήσυχο δείπνο, όχι για πολύ όμως.

Σύντομα αποκαλύπτεται πως όλοι είναι υπεύθυνοι για το θάνατο κάποιου προσώπου, όμως η δράση τους είτε δεν αποκαλύφθηκε ποτέ, είτε ήταν νομικά (αλλά όχι ηθικά) αδιάφορη. Τα πράγματα περιπλέκονται περαιτέρω όταν ένας-ένας οι καλεσμένοι πεθαίνουν κατά τους στίχους ενός τραγουδιού, χωρίς ακόμη να εμφανιστούν οι οικοδεσπότες ή οποιοσδήποτε άλλος.

Υπάρχει κάποιος άλλος στο νησί ή υπεύθυνος για τους θανάτους είναι κάποιος από τους δέκα;

Παραγωγή του BBC (Δεκέμβριος 2015) που αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου έργου της Άγκαθα Κρίστι (γνωστού στην Ελλάδα υπό τον τίτλο “Δέκα μικροί νέγροι”) στη μικρή οθόνη, είναι μία μίνι-σειρά μυστηρίου με διάρκεια ελαφρώς μεγαλύτερη από μία ταινία, χωρισμένη όμως σε τρία επεισόδια ώστε να μπορούν οι τυχόν πολυάσχολοι θεατές να την απολαύσουν σε διαφορετικές μέρες χωρίς να υπάρχει κάποια απότομη νοηματική ασάφεια ή κενό.

Μένοντας σε γενικές γραμμές πιστή στο περιεχόμενο του βιβλίου, η σειρά αυτή είναι με διαφορά η καλύτερη απεικόνιση της διάσημης ιστορίας. Το cast είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό καθώς οι ηθοποιοί ενσαρκώνουν με μεγάλη ακρίβεια τις πτυχές των πρωταγωνιστών του έργου, ενώ και το σκηνικό και η σκηνοθεσία είναι ανάλογη των απαιτήσεων.

Πρόκειται γενικά για μια σειρά που θα αφήσει ικανοποιημένους τους λάτρεις του πρωτότυπου έργου, αλλά κυρίως θα σαγηνεύσει τους μη μυημένους. Ανατροπές, ίντριγκα, μυστήριο, φόνοι. Ένα έργο που αποτελεί πιστή εικόνα της μετάλλαξης του ανθρώπου όταν νιώθει πως απειλείται από το θάνατο.

Πρωταγωνιστούν οι: Maeve Dermody, Charles Dance (γνωστός από το Game of Thrones), Toby Stephens, Burn Gorman, Aidan Turner.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο