
Rolling in the town
Μπορεί η ανυπομονησία για τις πασχαλινές διακοπές να έχει κυριεύσει το μυαλό μας, ωστόσο η τέχνη δεν κάνει πότε διακοπές, είναι αεικίνητη και βρίσκεται σε μια διαρκή συνδιαλλαγή με τους λάτρεις της. Η τέχνη, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι είναι η ενέργεια του ανθρώπου να ανακαλύπτει το ωραίο και το όμορφο και με ποικίλους τρόπους να το μορφοποιεί και να το προβάλλει. Αφού λοιπόν, ο καθένας από εμάς καθορίσει την προσωπική του καλαισθησία ας δώσει στις διακοπές του το κάλος που αρμόζει στα δεδομένα του. Βέβαια, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η τέχνη είναι μεγάλη. Πρέπει να την πλησιάσουμε με ευλάβεια και σεβασμό, δεν έχουμε το δικαίωμα να την κατεβάζουμε στο ανάστημα μας.
«Οι 12 ένορκοι» στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών ΚΘΒΕ
«Η Τρικυμία» στο BlackBox

Οι Planet of Zeus live στο Principal Club Theater
Το τέταρτο album των Αθηναίων rockers είναι γεγονός και στις 22 Απριλίου θα το παρουσιάσουν ζωντανά στην Θεσσαλονίκη στο Principal Club Theater. Το 2014-2015 ήταν μία άκρως παραγωγική διετία για το συγκρότημα και το Vigilante επιβεβαίωσε, πως οι Planet of Zeus αποτελούν δικαίως το πιο hot όνομα της ελληνικής σκηνής. Το γεγονός αυτό πιστοποιήθηκε και επί σκηνής με την sold out συναυλία τους στην Ιερά Οδό, την Headline περιοδεία τους, αλλά και τη συμμετοχή τους ως το main support της περιοδείας των Clutch στην Ευρώπη. Το συγκρότημα γυρίζει σελίδα και θα παίξει για πρώτη φορά κομμάτια από τον καινούργιο του δίσκο “Loyal to the Pack”, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 6 Μαΐου και στον υπόλοιπο πλανήτη στις 13 του ίδιου μήνα, μέσω της ihaveadrum records.
Special guests της βραδιάς οι Αμερικάνοι Lionize
Τι είναι αυτό που ορίζει το rock n roll? Πως ένα συγκρότημα λιώνει ένα πλήθος γήινων ηχητικών χρωμάτων και το μετατρέπει σε ένα μοναδικό και προσωπικό ήχο. Πότε ένα group βγαίνει από την αφάνεια και γίνεται θρυλικό στα μάτια των fans και του τύπου; Οι Lionize απαντούν ουσιαστικά στις παραπάνω ερωτήσεις απλά και μόνο επιβιώνοντας και δημιουργώντας μουσική. Κουνούν λοιπόν την δική τους σημαία, μένοντας ένα παράδειγμα ελπίδας για όλους τους καλλιτέχνες που προσπαθούν να μένουν αυθεντικοί πάνω από όλα απέναντι στους εαυτούς τους. Οι μέρες που οι Lionize έμεναν ένα καλά κρυμμένο μουσικό μυστικό, μοιάζουν μετρημένες, καθώς η μπάντα μοιάζει η επιτομή της DIY φιλοσοφίας.
GADJO DILO στο Fix Factory of Sound
Παρασκευή 22 Απριλίου οι τρελοί μπαλαμοί μας φέρνουν μνήμες και αρώματα του τόπου μας μέσα από το πολύχρωμο σύμπαν της gypsy jazz, την πρωτότυπη μουσική φόρμα που οι ίδιοι ονομάζουν “Manouche De Grec”. Ενόψει της επερχόμενης κυκλοφορίας τους δεύτερου δίσκου τους, οι Gadjo Dilo ανεβαίνουν στην σκηνή του Fix Factory of Sound για να μας παρουσιάσουν τα νέα τους τραγούδια αλλά και παλαιότερα αγαπημένα. Ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια του ’50 και ’60 με gypsy jazz ηχοχρώματα θα μας ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή παρασύρoντας μας να λικνιστούμε και να σιγοτραγουδήσουμε παρέα.Όσοι μάλιστα παρακολούθησαν τη φετινή blockbuster ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη “Ένας άλλος κόσμος” τους απόλαυσαν, καθώς συμμετείχαν με το αισθαντικό διαχρονικό κομμάτι “Σαν μαγεμένο μου μυαλό” του Δημήτρη Γκόγκου.
ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ – ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ “ΟΜΟΝΟΙΑ” ΓΑΣΤΟΥΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΧΑΡΑΒΗΣ
Η Μαρινέλλα, συμπράττει μουσικά με μια από τις αρχαιότερες φιλαρμονικές της Ελλάδος, τη Φιλαρμονική “Ομόνοια” Γαστουρίου Κέρκυρας, η οποία μόλις λίγες μέρες πριν θα έχει εμφανιστεί στο θέατρο town hall στο Broadway. Θα μας ταξιδέψουν σε όλες τις δεκαετίες του ποιοτικού τραγουδιού. Η Μαρινέλλα, θα πλαισιωθεί από 35 μουσικούς πνευστών οργάνων, ενώ σε μέρη της συναυλίας θα εμφανιστούν επίσης από τη Κέρκυρα η μεικτή χορωδία Αχαράβης “Νικόλαος Πουλίασης” με 60 φωνές χορωδών, καθώς και ο φημισμένος Κερκυραίος βαρύτονος Παντελής Κόντος!
ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΑΚΟΥΝΤΗΣ έκθεση ζωγραφικής “Bloodline”
Ο
Μιχαήλ Τσακουντής γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας ζωγραφική με καθηγητή τον Ιωάννη Βαλαβανίδη. Αμέσως μετά παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας και mixed media painting στο Central Saint Martin’s στο Λονδίνο. Έχει δείξει την δουλειά του σε 17 ατομικές εκθέσεις από το 2001 και εξής στην Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Μύκονο, την Νέα Υόρκη, τα Τίρανα, το Μιλάνο, και το Λονδίνο. Επίσης έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις. Έργα του έχουν εκτεθεί δύο φορές στην γκαλερί Myro. Τα τελευταία πέντε χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
ΙΟΥΛΙΑ ΜΑΝΟΥΣΗ έκθεση ζωγραφικής “Αδρεναλίνη”
Την Πέμπτη 21 Απριλίου στις οκτώ το βράδυ (20.00) η Myro Gallery μας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της ζωγράφου Ιουλίας Μανούση στον χώρο Myro Project Room, για την παρουσίαση της σειράς έργων της “Αδρεναλίνη”. Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.
Η Ιουλία Μανούση είναι αυτοδίδακτη Σερραία ζωγράφος γνωστή στην Θεσσαλονίκη όπου σταδιοδρομεί ως εικαστική καλλιτέχνης τα τελευταία 20 χρόνια, εξαιρετικά αγαπητή για τις ιδιαίτερες και αναγνωρίσιμες γραφές της. Πειραματίστηκε και χρησιμοποίησε πολλά υλικά και τεχνικές, τις οποίες ανέπτυξε και εξέλιξε στην πορεία της Σπούδασε την ακουαρέλα κοντά στην ακουαρελίστα Μαρία Σκλίδα.
Έχει πραγματοποιήσει έξι ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και έχει συμμετοχή σε πάνω από 40 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, τον Καναδά, την Γαλλία, την Ιταλία, την Ιαπωνία και την Ινδία. Έργα της έχουν διακριθεί στην 6η Μπιενάλε Μικρογραφίας 2002 στο Κεμπέκ του Καναδά και στη Διεθνή έκθεση ζωγραφικής 2013 στο Akashi και στο Kobe της Ιαπωνίας. Είναι μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Β.Ε. (ΣΚΕΤΒΕ). Ασχολείται με τη στιχοπλασία και τη συγγραφή έμμετρων παραμυθιών. Εξέδωσε την πρώτη ποιητική της συλλογή “παρ’ όλα αυτά… γέλα φίλε μου” το 2010. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.
“Η τέχνη είναι ένα ψέμα που μας βοηθάει να ανακαλύψουμε την αλήθεια.”