Μετά από 4 χρόνια, ο κύκλος κλείνει!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Ήταν Οκτώβριος 2014 όταν δημιουργήθηκαν οι πρώτοι ηλεκτρονικοί λογαριασμοί από email, social media, blog για μία ιστοσελίδα που δε φανταζόμουν ποτέ, πόσο θα με σημάδευε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Θυμάμαι πολύ έντονα ακόμη και τώρα τις πρώτες στιγμές, όπου συζητούσαμε επί ώρες με τον φίλο μου τον Κώστα για να βρούμε το όνομα, να σχεδιάσουμε το logo, να στήσουμε την ιστοσελίδα. Ατέλειωτες ώρες ξενυχτιού για να στηθεί το αρχικό blog και άλλες τόσες για να αναλύσουμε την λεπτομέρεια της λεπτομέρειας. «Αν πάμε την παράγραφο μισό χιλιοστό δεξιά, θα κάνει διαφορά; Μήπως να χρησιμοποιήσουμε το γκρι χρώμα, για τα γράμματα;». Με τα πολλά, καταλήγουμε σε μία αρχική μορφή. Ο Γιώργος και η Θεοδώρα εντάσσονται στο δυναμικό της ιστοσελίδας και έτσι με μία ομάδα τεσσάρων ατόμων το ταξίδι μας ξεκινά.

Η αρχική μορφή της ιστοσελίδας.

Τα πρώτα άρθρα αρχίζουν να ελκύουν το κοινό κι έτσι δεν αργούν να έρθουν τα πρώτα like στο facebook. Λίγο αργότερα η ιστοσελίδα ελκύει κι άλλα άτομα. Η Ηλέκτρα, η Ηρώ και η Αναστασία θέλουν να ενταχθούν στην ιστοσελίδα και η ομάδα μας μεγαλώνει. Η ανάπτυξη της ομάδας διευρύνει την θεματολογία μας και κάνει επιτακτική την ανάγκη για μία καλύτερη οργανωτική δομή.

Οι μικρές διαστάσεις που αρχίζει να αποκτά η ιστοσελίδα δεν περνούν απαρατήρητες από τους φίλους μας. Με μόνο σκοπό το χαβαλέ, τα σχόλια και τα πειράγματα δίνουν και παίρνουν. Όλα όμως καλοπροαίρετα. Η στήριξή τους μεγάλη και καθοριστική για το μέλλον της ιστοσελίδας. Στο πλαίσιο αυτό πείθουμε και τον Αντώνη να προσφέρει τις υπηρεσίες του, σε επίπεδο συμβούλου θα λέγαμε.

Ο καιρός περνάει, η προσπάθεια συνεχίζεται και άτομα έρχονται και φεύγουν. Συνολικά, πρέπει να έχουν περάσει απ’ την ιστοσελίδα πάνω από 100 αρθρογράφοι. Άλλοι έμειναν, άλλοι έφυγαν λόγω υποχρεώσεων, άλλοι έφυγαν γιατί δεν μπορούσαν να υιοθετήσουν την φιλοσοφία μας. Όλοι ανεξαιρέτως όμως, έβαλαν το μικρό τους λιθαράκι για την οικοδόμηση του εγχειρήματος.

Η ομάδα αυξάνεται, οι ανάγκες μεγαλώνουν και έτσι τον Ιανουάριο 2016 αποφασίζουμε να μετακομίσουμε σε wordpress όπου και πλέον έχουμε κανονική μορφή ιστοσελίδας. Εκείνη την περίοδο γίνεται μία σημαντική ανανέωση και διαμόρφωση της ιστοσελίδας. Ο Γιάννης φέρνει μία διαφορετική και πιο επαγγελματική σκέψη στην ομάδα που η ιστορία θα δείξει ότι ήταν καθοριστική για το μέλλον του inzone. Παράλληλα, είναι η περίοδος όπου ήρθαν η Μαριάνθη, η Μαρία, η Ειρήνη, ο Δημήτρης, ο Νίκος, η Κατερίνα, ο Μόδεστος, η Ευγενία, η Ιωάννα, ο Γιάννης, ο Βασίλης και έμειναν!

Με πολλή δουλειά, αφοσίωση και πάθος η ιστοσελίδα αποκτά οργάνωση και κανονισμούς, η ποσότητα και η ποιότητα των άρθρων αυξάνεται σημαντικά, οι συνεντεύξεις και τα άρθρα, μας ξεχωρίζουν από μία μικρή ιστοσελίδα και η απήχησή της εν γένει αυξάνεται ραγδαία.

Πλέον, η ιστοσελίδα έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στο κοινό της Θεσσαλονίκης και έτσι οι προτάσεις για συνεργασίες μας κάνουν ιδιαίτερα χαρούμενους, όπως και οι συνεντεύξεις με γνωστά ονόματα μας κάνουν υπερήφανους. Στο σημείο αυτό πρέπει να ευχαριστήσω τους φωτογράφους μας Στράτο, Άρτεμη, Ηρώ, Έφη και την «δικηγόρο μας» Βέτα.

Σήμερα, το inzone έχει καταφέρει να σκαρφαλώσει στην γενική κατάταξη της επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων και προσεγγίζει συνεχώς νέους αναγνώστες και νέους συνεργάτες.

Προσωπικά μιλώντας αυτά τα τέσσερα χρόνια έχω μάθει πολύ περισσότερα απ’ ότι φανταζόμουν εξ’ αρχής. Ήταν οι εκλογές του 2015 οι οποίες με ενέπνευσαν να ξεκινήσω τις συνεντεύξεις. Είχα κουραστεί να ακούω λόγια του αέρα και με την ιδιότητα του νέου ψηφοφόρου ήθελα να ρωτήσω 2-3 ξεκάθαρα πράγματα από εκείνους που διεκδικούσαν την ψήφο μου. Κάπως έτσι ξεκίνησε ένας κύκλος συνεντεύξεων με γνωστά πρόσωπα της πολιτικής σκηνής αλλά και κάποια βίντεο για ευαίσθητα κοινωνικά θέματα.

Ακόμη, μέσα από διάφορα θέματα που αποφάσισα να γράψω έμαθα πολλά πράγματα τα οποία δεν γνώριζα. Μερικά απ’ αυτά είναι η ιστορία με τα μαυροδέλφινα, το σκάνδαλο VW, ο Σνόουντεν, το μακεδονικό ζήτημα, η πλατφόρμα deepwater horizon και άλλα πολλά.

Δεν ήταν μόνο οι γνώσεις που κέρδισα. Έμαθα πως μπορείς να οργανώσεις και να καθοδηγήσεις μία ομάδα ανθρώπων, πως μπορείς να διαχειριστείς πρωτόγνωρες καταστάσεις και πως μπορείς να αντιμετωπίσεις προβλήματα της στιγμής. Ανακάλυψα από προσωπική πείρα πως μπορείς να στήσεις και να οργανώσεις μία ιστοσελίδα από το μηδέν, πως μπορείς να χτίσεις την δημόσια εικόνα μιας ιστοσελίδας και πως μπορείς να προσεγγίσεις αναγνώστες.

Γνώρισα υπέροχους ανθρώπους, που ο ένας μάθαινε τον άλλο και όλοι μαζί εξελίσσονταν απ’ αυτή την εσωτερική αλληλεπίδραση. Τους ευχαριστώ όλους που με εμπιστεύτηκαν και με δίδαξαν πράγματα. Είναι πολλά ονόματα που δεν ανέφερα αλλά να είστε σίγουροι πως θα σας θυμάμαι για πάντα όλους. Θα θυμάμαι και τις συμφωνίες μας και τις διαφωνίες μας και τις τριβές μας. Όλα αυτά είναι που μας οδήγησαν σ’ αυτό το επίπεδο σήμερα.

Σ’ ευχαριστώ inzone!

Σ’ ευχαριστώ για όλα αυτά που μου έμαθες, σ’ ευχαριστώ για τους όλους εκείνους τους ανθρώπους που μου έδωσες την ευκαιρία να γνωρίσω.

Σας ευχαριστώ παιδιά, έναν-έναν ξεχωριστά. Σας ευχαριστώ που με εμπιστευτήκατε και πιστέψατε σε μένα. Σας ευχαριστώ για το όμορφο ταξίδι που κάναμε μαζί.

Καλή συνέχεια inzone! Καλή συνέχεια παιδιά!

Θα ήθελα να κλείσω με μία σκέψη του Steve Jobs που έλεγα συνέχεια στην ομάδα μου: «Great things in business are never done by one person. They’re done by a team of people.»

Διάβασε τ’ άρθρα μου και δες τα βίντεο.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο