Η Κύπρος τα κατάφερε… εμείς πότε;

Λίγο μετά τις 19:00 έληξε το αποψινό Eurogroup στις Βρυξέλλες, “το τελευταίο μνημονιακό Eurogroup για την Κύπρο”, όπως ανακοίνωσε μέσω ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στις Βρυξέλλες.

Συγχαρητήρια και επευφημίες δέχτηκε και ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης και η κυπριακή οικονομία για την έξοδο από το  πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής από όλο το Eurogroup. Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κάνει λόγο για «success story», ανακοινώνοντας και επίσημα την έξοδο της Κύπρου από το Μνημόνιο. Κατά την εκτίμηση του η Κύπρος έχει πλέον τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί τον εαυτό της και έχει επιστρέψει σε τροχιά ανταγωνιστικότητας.

Χωρίς τίτλο

«Ήταν το τελευταίο Εurogroup πριν από το τέλος του μήνα», εξήγησε από την πλευρά του ο Επιτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί. «Πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στην Κύπρο». κατέληξε.

Θερμά συγχαρητήρια προς το λαό της Κύπρου για τα επιτεύγματά του και την εντυπωσιακή ανάκαμψη της οικονομίας στα τρία χρόνια του προγράμματος προσαρμογής, εκφράζει και η εκτελεστική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, με γραπτή ανακοίνωση.

Σήμερα, η γειτονική μας Κύπρος πληροφορήθηκε στην ουσία πως έχει το δικαίωμα για έξοδο απ’ το μνημόνιο, αν και αυτό θα ολοκληρωθεί επίσημα στις 31 Μαρτίου.

Και στα δικά μας…  

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο