Πηγή φωτογραφίας: www.reader.gr

Έτερος Εγώ

Το Έτερος Εγώ είναι μια ελληνική παραγωγή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές ταινίες και σειρές που παρακολουθούμε στο Netflix. Η ταινία Έτερος εγώ, ένα αστυνομικό θρίλερ με σκηνοθέτη και σεναριογράφο το Σωτήρη Τσαφούλια, προβλήθηκε στον κινηματογράφο το 2017. Αποσύρθηκε την ίδια χρονιά και έπειτα ανέβηκε στο Youtube, όπου είχε τεράστια επιτυχία με σχεδόν 4 εκατομμύρια προβολές.

Μια καλοφτιαγμένη ταινία, με εξαιρετική σκηνοθεσία, καθόλου επιτηδευμένη, με πολύ ωραίες εικόνες. Χωρίς περιττά σχόλια, το παραμικρό έχει τον σκοπό του και ό,τι συμβαίνει εξελίσσει την ιστορία. Τα ειδικά εφέ παίζουν σημαντικό ρόλο στην ταινία, αφού θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ποιότητα και την αληθοφάνεια της. Έχουν γίνει όμως σωστά και ενισχύουν την αίσθηση τρόμου που περιμένει κανείς να έχει ένα θρίλερ.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε φυσικά και το σενάριο. Κατανοητό αλλά όχι απλοϊκό, με ένταση αλλά χωρίς υπερβολές. Οι αρχαίοι Έλληνες και συγκεκριμένα ο Πυθαγόρας, χρησιμοποιούνται αριστοτεχνικά για την εξέλιξη του μυστηρίου και αποτελούν τη βάση για να βρεθεί η λύση του γρίφου. Ωστόσο, μέσα από την ιστορία θίγονται κι άλλα ζητήματα, όπως η αίσθηση του δικαίου, η ύπαρξη του Θεού και το ποιος τελικά είναι άξιος να κρίνει.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!    👉      

Για τους ηθοποιούς και την υποκριτική τους δεινότητα μόνο θετικά είναι τα σχόλια. Οι συμμετέχοντες Έλληνες ηθοποιοί έχουν αποδείξει την αξία τους τόσο σε κωμικές ταινίες όσο και σε δραματικούς ρόλους. Ο πρωταγωνιστής Πυγμαλίων Δαδακαρίδης καταφέρνει να αναδείξει τις πτυχές της προσωπικότητας του ήρωα: την ευφυία, την εσωστρέφεια, την ψυχολογική κατάρρευση όταν μαθαίνει τις εξελίξεις στην υγεία του πατέρα του και το πάθος για να φτάσει στον δολοφόνο. Μια εξαιρετική ερμηνεία που δεν χαρακτηρίζεται από εντάσεις αλλά από συνέπεια στον χαρακτήρα του ήρωα και συνέχεια στις δράσεις και τις σκέψεις του.

Πηγή φωτογραφίας: wikipedia.org

Η επιτυχία οδήγησε τον σκηνοθέτη στην δημιουργία μια σειράς Έτερος Εγώ Χαμένες ψυχές. Προβλήθηκε πρώτα στο Cosmote tv και έπειτα στην τηλεόραση. Πριν λίγες μέρες βγήκε και ο δεύτερος κύκλος της σειράς Έτερος Εγώ Κάθαρσις.

Είναι πολύ θετικό και ελπιδοφόρο να βλέπει κανείς ελληνικές παραγωγές, τόσο προσεγμένες που θα μπορούσαν φυσικά να κυκλοφορούν με επιτυχία και έξω από τα σύνορα της χώρας. Είναι μια απόδειξη ότι δεν χρειάζεται τεράστιο budget για να φτιάξεις μια εξαιρετική ταινία. Ίσως ήρθε η ώρα η ελληνική τηλεόραση να αποκτήσει περισσότερες τέτοιες δουλειές και λιγότερα reality τηλεπαιχνίδια.
Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο