5+1 επιτυχημένες ταινίες του Tim Burton

1. The Nightmare Before Christmas (8,0/ 10) – IMDb:

Με έτος προβολής το 1993,  « Ο εφιάλτης των Χριστουγέννων» αποτελεί μία ιδιαίτερη ταινία που καταφέρνει να συνδυάσει με μεγάλη επιτυχία, τόσο την παιδική αθωότητα και τον φόβο αλλά και να εισάγει και την νέα τάση της γοτθικής κουλτούρας( gothic) που αποτέλεσε από τότε το χαρακτηριστικό στοιχείο του Tim Burton. Η πλοκή του έργου περιγράφει την περιπέτεια του σκελετού Jack, ο οποίος μέσα στην ρουτίνα του απαγάγει τον Άγιο Βασίλη για να οργανώσει ο ίδιος τα Χριστούγεννα. Φυσικά, μπορεί να έχουμε καλοκαίρι αλλά υπάρχουμε και εμείς που αποζητούμε ένα κρύο και φθινοπωρινό τοπίο.

2. Edward Scissorhands (7,9/10) – IMDb:

Η γλυκιά ιστορία του « Ψαλιδοχέρι» εμφανίστηκε στις οθόνες το 1990 με τον Johnny Depp στα πρώτα του επιτυχημένα βήματα να ενσαρκώνει τον ρόλο ενός άντρα, έχοντας ψαλίδια αντί για χέρια, ο οποίος μετά την απομόνωση του, έρχεται για πρώτη φορά σε μία πρώτη επαφή με τον έξω κόσμο.

3. Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (7,4/10)- IMDb:

Ο φονικός κουρέας της οδού Fleet καταλήγει μέσα από ορισμένα περιστατικά και με την βοήθεια της αγαπημένης του Mrs. Lovett να δημιουργήσουν μία ιδιαίτερη « συνεργασία» μεταξύ τους, με σκοτεινούς σκοπούς. Η ταινία είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο μιούζικαλ του Broadway.

4. Big Eyes (7,0/10)- IMDb:

Βασισμένο σε πραγματική ιστορία, το «Big eyes», που πρωτοπαίχτηκε το 2014,αναφέρεται στην ζωή μίας ζωγράφου την δεκαετία του 1950 καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με τον άντρα της. Πρόκειται για μία πολύ όμορφη ταινία, που περνά πολλά και έντονα μηνύματα ιδίως για την ανισότητα της εποχής μεταξύ των δύο φύλων.

5. Dark Shadows (6,2/10)- IMDb:

Ένας έγκλειστος βρικόλακας, ο Barnabas Collins, απελευθερώνεται και επιστρέφει στην κατοικία των προγόνων του, όπου οι απόγονοι του φαίνεται πως χρειάζονται την βοήθεια του. Για ακόμη μία φορά o Johnny Depp αποδεικνύει το δραματικό του τάλαντο, μέσα στο κωμικό και σκοτεινό περιβάλλον που έπλασε ο σκηνοθέτης Tim Barton.

 6. Alice Through the Looking Glass (6,4/10)- IMDb:

Για όσους θεωρούν ότι η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων τελειώνει εκεί που ξυπνάει από το όνειρο της, κάνετε λάθος! Το αγαπημένο παραμύθι πολλών, μεταξύ των οποίων και εγώ, ήρθε στους κινηματογράφους φέτος, το 2016, δείχνοντας τις νέες περιπέτειες τις Αλίκης με του ιδιαίτερους φίλους της, που την έχουν όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη. Ένα παράξενο παραμύθι με έναν ακόμη παράξενο και ταλαντούχο σκηνοθέτη ήρθε για να μας ταξιδέψει στην Χώρα των θαυμάτων!

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο