2016: Το έτος του Harry Potter

Το 2016 αποτελεί κομβικό σημείο για την πολυαγαπημένη σειρά βιβλίων των παιδιών -και όχι μόνο- Harry Potter. Ο Eddie Redmayne αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην τριλογία ταινιών «Fantastic Beasts and Where To Find Them», ενώ το καλοκαίρι η παράσταση «The Cursed Child» θα κάνει το ντεπούτο της στο West End του Λονδίνου.

Ωστόσο, τι είναι πραγματικά οι νέες αυτές ταινίες και η θεατρική αυτή παράσταση και ποια η σχέση τους με την πρωτότυπη σειρά βιβλίων και ταινιών;

Το όνομα «Fantastic Beasts and Where To Find Them» ακούγεται γνωστό στην πλειοψηφία των φαν της σειράς. Αυτό συμβαίνει καθώς το βιβλίο από αποτελεί ένα από τα βασικά σχολικά εγχειρίδια κατά τη σχολική εκπαίδευση του Harry Potter, της Hermione Granger, του Ron Weasley και των συμμαθητών τους. Το 2001, η συγγραφέας της σειράς J. K. Rowling εξέδωσε για φιλανθρωπικούς σκοπούς το βιβλίο, το πρώτο μέρος του οποίου αναμένεται να εμφανιστεί στην μεγάλη οθόνη στις 18 Νοεμβρίου του 2016, με τα επόμενα μέρη να ακολουθούν το 2018 και 2020.

Η ταινία που πρωταγωνιστεί ο Eddie Redmayne -γνωστός για τον οσκαρικό ρόλο του ως Stephen Hawking- ακολουθεί τις περιπέτειες του Newt Scamander, μελλοντικού συγγραφέα του βιβλίου «Fantastic Beasts and Where To Find Them», στην Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1920, 70 χρόνια πριν τις γνωστές περιπέτειες του Harry Potter και των φίλων του.

Πέρα, όμως, από την πολυαναμενόμενη αυτή ταινία, το καλοκαίρι του 2016, και συγκεκριμένα στις 30 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στο West End του Λονδίνου η θεατρική παράσταση «The Cursed Child», που ακολουθεί παλιούς, γνωστούς χαρακτήρες, αλλά και νέους, 19 χρόνια μετά το τέλος του τελευταίου βιβλίου της J. K. Rowling «Harry Potter and the Deathly Hallows».

Ωστόσο, αν τα έξοδα για το ταξίδι στο Λονδίνο σας τρομάζουν, αλλά θέλετε να μάθετε για τις νέες περιπέτειες των αγαπημένων σας ηρώων, υπάρχει λύση! Στις 31 Ιουλίου, δηλαδή την επομένη της πρεμιέρας στο Λονδίνο και μέρα γνωστή ως τα γενέθλια της J. K. Rowling και του ήρωά της, Harry Potter, το σενάριο της παράστασης θα κυκλοφορήσει σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η αναμονή για τους φανατικούς αναγνώστες μοιάζει ατέρμονη, καθώς το 2016 -ή τουλάχιστον το δεύτερο μισό του- αναμένεται να αποτελέσει μια κομβική χρονιά, που θα αποκαλύψει λεπτομέρειες τόσο για το παρελθόν, όσο και για το μέλλον των ηρώων που σημάδεψαν την παιδική και εφηβική ηλικία μιας ολόκληρης γενιάς.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο