Στην Αθήνα ο Πορτογάλος πρωθυπουργός την Δευτέρα

Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει αύριο Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και όπως είναι αναμενόμενο θα έχει μια συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα. Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός που ανήκει στο πολιτικό πεδίο των Σοσιαλιστών και μετά την εκλογή του είχε διαμηνύσει πως θα εκπονήσει πρόγραμμα ενάντια στην λιτότητα, καταφθάνει στην πρωτεύουσα  σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία αφού αναμένεται η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης που συνιστά την δεδομένη χρονική στιγμή ξεκάθαρη προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης. Μάλιστα σύμφωνα με Διεθνή Μέσα αναμένεται να εκφράσει τη στήριξή του τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα σύμφωνα επίσης με τον Διεθνή τύπο οι δύο πρωθυπουργοί θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης καθώς και για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο κρατών. Ενώ πέραν της συνάντησης Κόστα -Τσίπρα , θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πορτογάλου υπουργού Εξωτερικών, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα με το κ. Γιάννη Μουζάλα.

Ο κ. Κόστα  ηγείται της κυβέρνησης συνασπισμού Σοσιαλιστών, με στήριξη από το Μπλόκο της Αριστεράς και το ΚΚ Πορτογαλίας και θεωρείται ένας εκ των βασικών συμμάχων της Ελληνικής κυβέρνησης τόσο σχετικά με την οικονομική πολιτική και την αντίθεση στη λιτότητα όσο και στην προώθηση κοινής Ευρωπαϊκής λύσης για τη άμεση επίλυση της προσφυγικής κρίσης και την εξασφάλιση σταθερότητας στη Μεσόγειο.

Μάλιστα αναφορικά με την προσφυγική κρίση ο Πορτογάλος πρωθυπουργός  με επιστολή του προς τον Έλληνα ομόλογό του καθώς και προς όλους τους ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ κατά τη σύνοδο κορυφής του Φεβρουαρίου, εξέφρασε την πρόθεση της Πορτογαλίας να υποδεχθεί μέχρι και 6.000 πρόσφυγες από το Ελληνικό κράτος  επιπλέον , από αυτούς που ανέλαβε να φιλοξενήσει  στο πλαίσιο των ποσοστώσεων.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο