“Οι μασκαράδες” της φυλετικής ισότητας!

«Of course women must earn less than men because they are weaker, they are smaller, they are less intelligent, they must earn less, that’s al.»

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, 2017. Περίπου ένας αιώνας από την αναγνώριση του δικαιώματος ψήφου στις Αμερικανίδες. 56 χρόνια από το νόμο 2159/1952 που κατέστησε τις Ελληνίδες πολιτικά ισότιμες (με αρκετούς πάντοτε περιορισμούς), με τους Έλληνες. Ποιος λοιπόν θα το φανταζόταν, ότι σήμερα, σήμερα που οι γυναίκες όχι μόνο ψηφίζουν, αλλά εκλέγονται στα ανώτερα κρατικά αξιώματα, βραβεύονται με Νόμπελ και διακρίνονται στον επιστημονικό τομέα, όντας μάλιστα ουκ ολίγες φορές ανάμεσα στους ισχυρότερους ανθρώπου παγκοσμίως!, θα εμφανιζόταν κάποιος με τόσο θράσος; Κάποιος που τόσο στυγνά και απροκάλυπτα θα υποτιμούσε το γυναικείο φύλο.

Είναι όμως θράσος, αυτό που τον ώθησε σε μία τέτοια επαχθή για το σύνολο του γυναικείου πληθυσμού δήλωση, ή θάρρος; Ναι, θάρρος. Γιατί ας μην γελιόμαστε. Μπορεί το χρονόμετρο της ύπαρξής μας να μετράει ήδη έτος 2017, και να έχουμε δημοκρατία (τουλάχιστον στα «χαρτιά») και ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, που θέλει σίγουρα δουλειά, αλλά χωρίς αμφιβολία ο άνδρας αυτός είχε το θάρρος να εκφράσει, στεκούμενος με αλαζονεία μπροστά σε άνδρες και γυναίκες Ευρωβουλευτές, την άποψή του. Μία άποψη που ενστερνίζονται πολλοί. Ακόμα και αν δεν το παραδέχονται και αγωνίζονται να την «καμουφλάρουν», με το να εμφανίζονται σε συζητήσεις και διαλόγους ως θερμοί υποστηρικτές της φυλετικής ισότητας, ενώ δεν είναι τίποτα λιγότερο από μαχητές αυτής. Και μάλιστα οι πιο επικίνδυνοι!

Το «όχι», που εκφράζουν με ναζιάρικο τρόπο, αστειευόμενοι με την απάντησή τους αυτή, στο ερώτημα «Θα ψηφίζατε μία γυναίκα για Πρωθυπουργό της χώρας σας;». Η επιλογή ενός άνδρα εργαζόμενου από μία γυναίκα με τα ίδια προσόντα, για τον απλούστατο λόγο, ότι «η γυναίκα μπορεί να παντρευτεί και μετά θα κάνει παιδιά και μετά θα θέλει άδεια μητρότητας, και μετά…» Η ειρωνική έκφραση-έκφραση απογοήτευσης όταν μία κοπέλα δηλώνει με πάθος ότι θέλει καριέρα και μάλιστα να αναδειχθεί σε θέση που κατά κύριο λόγο ανήκει σε άντρες. « Μα είναι πράγματα τώρα αυτά για εσένα, γυναίκα πράμα;».
Μήπως τελικά όλοι αυτοί οι «μασκαράδες» της ισότητας δεν είναι κάτι τόσο μακρινό; Αυτοί δηλαδή δεν έχουν θράσος; Όλοι εκείνοι που με μία τέλεια, κατ΄ εμέ, αρμονία συνδυάζουν τέτοιες απόψεις όμοιες με τις προαναφερόμενες, στηρίζοντας ταυτόχρονα την ισότητα των δύο φύλων είναι όχι μόνο θρασείς αλλά και δειλοί. Είναι άνδρες και γυναίκες, που ίσως και εν αγνοία τους, θεωρούν τη γυναίκα κατώτερη από τον άνδρα, αναπαράγουν στερεοτυπικές αντιλήψεις και υποκρίνονται κάτι που δεν είναι, με θεατή ολόκληρη την κοινωνία. Και το κάνουν αρκετά καλά.

Η αλήθεια είναι ότι θα συμφωνήσω με τον κ.Korwin-Mikke στο ότι οι γυναίκες δεν είναι τόσο δυνατές, όσο οι άνδρες. Και είναι πιο μικροκαμωμένες.(Για το υπόλοιπο παραλήρημα σχετικά με την εξυπνάδα και τον γενικά αβάσιμο στο σύνολό του συλλογισμό απλά ασχολίαστο!)Και η αλήθεια είναι ότι όχι οι γυναίκες δεν είναι όμοιες με τους άνδρες. Και ότι και να κάνουμε σαν τους άνδρες δεν θα γίνουμε ποτέ! Όποια συμπεριφορά και να υιοθετήσουμε, όσο «σκληρές» και να δείχνουμε, ακόμα και αν αντικαταστήσουμε εντελώς τη φούστα με το παντελόνι, που λέει ο λόγος. Γιατί είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας. Αυτό όμως δεν μας απαγορεύει να είμαστε ΙΣΟΙ. Αυτό που επιδιώκεται δεν είναι η ομοιότητα αλλά η ισότητα. Ίσως αυτό να προκαλεί σύγχυση τόσο στο μυαλό του κ. Korwin-Mikke όσο και στους «άλλους».

Σήμερα, 8 Μαρτίου θα γιορτάσουμε ακόμα μία «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας». Θα γιορτάσουμε όλα αυτά που κερδήθηκαν. Δεν χαρίστηκαν, κερδήθηκαν! Και δυστυχώς δεν είναι δεδομένα. Ας αξιοποιήσουμε λοιπόν 10 λεπτά από το χρόνο μας για να επαναπροσδιορίσουμε εκείνους που θέτουν σε κίνδυνο αυτά που γιορτάζουμε. Άνθρωποι σαν τον κ.Korwin-Mikke, δεν αποτελούν ουσιαστική απειλή, όσο και αν μας προσβάλλουν, θυμώνουν και εξοργίζουν τα λόγια τους. Είναι άνθρωποι αναμφίβολα ρατσιστές, στενόμυαλοι και πιθανώς δεν «ζουν» στον 21ο αιώνα.

Οι δήθεν υποστηρικτές μας είναι αυτοί που πρέπει να μας τρομοκρατούν. Αυτοί που μαζί μας κάθε χρόνο γιορτάζουν την ημέρα της γυναίκας, διακηρύσσοντας την ισότητα των δύο φύλων, ακόμα και αν οι απόψεις και η συμπεριφορά τους καθόλου δεν συμβαδίζει με τα λόγια τους.

Χρόνια πολλά λοιπόν σε κάθε γυναίκα. Και προπάντων χρονιά πολλά στους «μασκαράδες» της φυλετικής ισότητας! Να μας χαίρεστε!

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο