Η μπάλα πλέον είναι στο δικό μας γήπεδο…

Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά παρουσίασε το “Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης”, το οποίο φυσικά ήταν ένα πρόγραμμα γεμάτο παροχές, την στιγμή που δεν υπήρχε η δυνατότητα. Ο καθένας γνώριζε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά έλεγε πως θα σκίσει τα μνημόνια. Δεσμευόταν πως θα διαπραγματευτεί, πως θα φέρει μία καλύτερη συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας δεν απειλούνταν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά, είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει το Μνημόνιο 3 και μάλιστα με επαχθείς και σκληρούς όρους. Αυτό φυσικά οφείλεται και στην “τρύπα” που δημιούργησε αυτούς τους μήνες. Παράλληλα, γνωστοποιούνται και κρυφά σχέδια ορισμένων για επιστροφή στην δραχμή.
Η διαφορά, έγκειται στο γεγονός ότι η αντιπολίτευση αποφάσισε να είναι “συνεργάσιμη” και να στηρίξει την προσπάθεια της Ελλάδας, σε αντίθεση με παλαιότερα. Η πραγματική αντιπολίτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μέσα στο ίδιο το κόμμα. Αυτοί που ασκούν σκληρή κριτική είναι οι δραχμολάτρες του ΣΥΡΙΖΑ. Απ’ ότι φαίνεται δεν υπάρχει συντονισμός, καθώς μερικοί επέλεξαν την “κωλοτούμπα” και άλλοι έμμειναν φανατικά εναντιωμένοι στο μνημόνιο, με αποτέλεσμα την απειλή της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Από εδώ και πέρα, όμως, παίζουμε μπάλα στο δικό μας γήπεδο. Με μεγάλη δυσκολία υπάρχει συμφωνία και είναι στο χέρι μας πλέον να βελτιώσουμε τα πράγματα…Ίσως είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Γι’ αυτό τα βλέμματα στρέφονται στο εσωτερικό της χώρας:
-Ο πρωθυπουργός, να ηγηθεί και να ενώσει το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσωπα, τα οποία προσπαθούν να διασπάσουν και να διχάσουν το κυβερνών κόμμα πρέπει να απομονωθούν, για την επίτευξη της κυβερνητικής συνοχής.
-Καθώς η κυβερνητική δύναμη έχει συρρικνωθεί σημαντικά, ίσως είναι καιρός να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να διευρυνθεί το κυβερνητικό σχήμα, ώστε να υπάρξει μία ισχυρή κυβερνητική πλειοψηφία.
-Η αντιπολίτευση, να συνεχίσει στο ίδιο μήκος κύματος, δηλαδή να στηρίξει πάνω απ’ όλα την χώρα και τον ΣΥΡΙΖΑ εμπράκτως, ώστε να διαφύγει η χώρα την καταστροφή.
-Οι εκλογές θα πρέπει να φύγουν από τον χάρτη. Η Ελλάδα δεν αντέχει εκλογές. Θα ήταν το τελικό χτύπημα. Οι κάλπες δεν θα αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό, αλλά θα δυσκολέψουν κι άλλο την κατάσταση της Ελλάδας. Ο κίνδυνος του GREXIT δεν έχει απομακρυνθεί οριστικά. Η οικονομική κατάσταση της χώρας θα πρέπει να σταθεροποιηθεί, κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί με την προκήρυξη εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα.Οι κάλπες πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία.
-Η κυβέρνηση να δείξει πυγμή και θέληση να εφαρμόσει το πρόγραμμα. Είναι χρέος της να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις αναγκαίες για την ανάκαμψη της οικονομίας, μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να γίνουν εδώ και χρόνια.

-Τέλος, ανεξαρτήτως του κυβερνητικού σχήματος, πρέπει να υπάρξει μία ευρύτερη συναίνεση, όλων των δημοκρατικών κομμάτων, για να εξασφαλιστεί η εφαρμογή του προγράμματος και η αποτελεσματικότητά του.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΖΑΠΠΕΙΟ 1
ΖΑΠΠΕΙΟ 2
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το πρόβλημα δεν είναι να κάνεις λάθη…Το πρόβλημα είναι να μην διορθώνεις τα λάθη σου. Πόσες φορές θα πρέπει να την “πατήσει” ο ελληνικός λαός για να πάρει το μάθημά του;
Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο