Απίστευτα φωτορεαλιστικά πορτραίτα από μία ταλαντούχα νέα σχεδιάστρια

Η Ιωάννα Λαδοπούλου ζει και εργάζεται στην Ξάνθη, όπου τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως επαγγελματίας illustrator και με μόλις μερικά μολύβια δημιουργεί εντυπωσιακές φωτορεαλιστικές ιχνογραφίες.

  • Πες μας λίγα λόγια για την πορεία σου – έχεις κάνει σπουδές σχετικές με τη ζωγραφική ή είσαι αυτοδίδακτη ;

Είμαι αυτοδίδακτη. Σπούδασα ηλεκτρολόγος μηχανικός και ουσιαστικά δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με το σχέδιο. Ξεκίνησα να σχεδιάζω ως ενήλικας, ύστερα από μια επαγγελματική απογοήτευση. Αυτό ήταν! έγινε ένα “κλικ” μέσα μου και πλέον δε μπορώ να φανταστώ πως ζούσα μέχρι πριν.

  • Πώς πήρες απόφαση να ασχοληθείς επαγγελματικά με το σχέδιο ;

Όταν ξεκίνησα δειλά δειλά να παρουσιάζω τα σχέδια μου στα social media είδα ότι πολύς κόσμος έδειχνε ενδιαφέρον για τη δουλειά μου, είτε για να αποκτήσει ένα αυθεντικό κομμάτι, είτε ένα αντίγραφο, είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Έτσι λοιπόν, ήταν θέμα χρόνου. Παράλληλα, επειδή όπως είπα και προηγουμένως δε μπορώ πλέον να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς σχέδιο, δεν ήταν και πολύ δύσκολη απόφαση.

neal

khaleesi

marilyn

  • Από πού πηγάζει η επιθυμία να σχεδιάζεις ;

Πιστεύω ότι η επιθυμία για δημιουργία είναι βαθύτερη ανάγκη κάθε ανθρώπου. Ο καθένας διοχετεύει αυτή την ενέργεια σε κάτι διαφορετικό, εγώ στο σχέδιο. Όταν σχεδιάζω ζω στο δικό μου κόσμο, σε ένα προσωπικό σύμπαν, όπου δεν υπάρχουν όρια και κανόνες.

  • Τί σε έκανε να επιλέξεις τον φωτορεαλισμό ;

Είναι η πρόκληση που παρουσιάζει. Αντίθετα με την κοινή αντίληψη, φωτορεαλισμός δεν είναι απλά μια αντιγραφή μιας εικόνας. Αντίθετα είναι να “δούμε” αυτό που δε βλέπει η κάμερα, να ανακαλύψουμε λεπτομέρειες που ξέρουμε ότι υπάρχουν, αλλά δεν τις βλέπουμε. Με άλλα λόγια είναι μια βουτιά στα βαθιά, όχι για να αντιγράψουμε την εικόνα, αλλά για να φτάσουμε στην “ψυχή” του αντικειμένου που απεικονίζει. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, εκτός από το φωτορεαλισμό, θα ήθελα στο μέλλον να δοκιμάσω και άλλα είδη.

10930853_771417436246694_970287315153879733_n

1896815_748375698550868_9087913725245618273_n

11217556_872502126138224_5179670135073062985_n

Jon snow

  • Ακολουθείς κάποια συγκεκριμένη τεχνική ;

Προσπαθώ να μην εγκλωβίζομαι σε κανόνες, που υπαγορεύουν κάποια δοκιμασμένη τεχνική. Πειραματίζομαι με διάφορες τεχνικές και σε κάθε έργο προσπαθώ να εφαρμόσω αυτό που του ταιριάζει.

  • Ποια είναι η θεματική στα έργα σου ;

Πρόσωπα, πρόσωπα, πρόσωπα … καλλιτεχνών, ηρώων αλλά και απλών ανθρώπων της καθημερινότητας. Σπανιότερα, νεκρή φύση ή και οτιδήποτε άλλο μου τραβάει την προσοχή. Τελευταία βέβαια, δουλεύω τις τεχνικές των καλλιτεχνών της αναγέννησης και προσπαθώ να διευρύνω την γκάμα μου.

  •  Ποιά είναι η σχέση σου με την ψηφιακή σχεδίαση και ποια πιστεύεις πως πρέπει να είναι η σχέση ενός σχεδιαστή με τις νέες τεχνολογίες ;

Λατρεύω την ψηφιακή τέχνη. Δυστυχώς έχω ασχοληθεί μόνο περιστασιακά, αλλά κάποια στιγμή θα ήθελα να δω το θέμα σοβαρότερα. Κακά τα ψέματα, η παραδοσιακή (traditional) τεχνική έχει μοιραία περιορισμούς, τους οποίους η ψηφιακή σχεδίαση μπορεί να προσπεράσει κι έτσι, μπορεί να ανεβάσει την Τέχνη ένα σκαλί πιο πάνω. Στις μέρες μας, δε νοείται ένας σχεδιαστής να μην ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες. Ακόμη κι αν ειδικεύεται σε παραδοσιακές τεχνικές, η γνώση της τεχνολογίας προσφέρει μεγάλη ευκολία στην κατανόηση της σύνθεσης του έργου, της χρωματολογίας του θέματος κτλ.

  • Πώς μπορεί κανείς να αποκτήσει ένα από τα έργα σου ;

Μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Τέλος πρόσφατα έχω ανοίξει και το ηλεκτρονικό μου κατάστημα, απ’ όπου μπορεί να αποκτήσει μια σειρά αυθεντικών έργων και αντιγράφων, καθώς  επίσης και να παραγγείλει ένα προσωπικό έργο (commission).

www.etsy.com/joannavupencilart

 

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο