Rolling in the town

Με δεδομένο το αποκριάτικο ξέσπασμα” που θα ακολουθήσει το επόμενο Σαββατοκύριακο, ας κάνουμε μια προσπάθεια να διατηρήσουμε την αγάπη μας για την τέχνη και την υψηλή αισθητική σε νορμάλ επίπεδα, συμμετέχοντας, στηρίζοντας και παρακολουθώντας τα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης μας. Δράμα, γέλιο και συγκίνηση γεννιούνται από το θεατρικό, μουσικό και εικαστικό πλαίσιο που θα είναι συνοδοιπόρος μας γι’ αυτή την εβδομάδα.

Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου στο θέατρο “Τ”

Poster

‘Ενας σκοτεινός μονόλογος μιας αστικής γυναίκας, καλυμμένης από το ισχνό προσωπείο της κωμικότητας και του αυτοσαρκασμού, έρχεται να αποσυνθέσει όλες τις σύγχρονες προσωποκεντρικές θεωρίες. Εφαλτήριο αυτής της κοινωνικής αποδόμησης, η μοναξιά και η αποξένωση. Για την πρωταγωνίστριά μας προσωπική ωρίμανση που οδηγεί στην “Ιθάκη” δεν υφίσταται. Θιασώτρια της “ελεύθερης επιλογής” και του αυτοπροσδιορισμού, μιλά για το δικαίωμα του ανθρώπου να ζει σε κατάσταση μη ισορροπίας, να συγκρούεται με τις κοινωνικές συμβάσεις, να χάνει το μέτρο και να το απολαμβάνει, να κάνει λάθη και να μη λυπάται να πληρώσει γι’ αυτά. ‘Ενα τέλος ακραίο, δυσάρεστο αλλά και ως ένα βαθμό λυτρωτικό έρχεται να επιβεβαιώσει και να κλείσει το χαοτικό μονόλογο της Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.Σ.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν για όλες τις Δευτέρες του Μαρτίου και οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ το κανονικό και 8 το φοιτητικό.

 

“Σχεδόν Σαράντα” στο θέατρο Αθήναιον

GiorgosXatzipavlou19

Μετά από 8 sold out παραστάσεις για την περασμένη σεζόν, ο Γ. Χατζηπαύλου ανεβαίνει στην πόλη μας με τη νέα του παράσταση “Σχεδόν Σαράντα”, έχοντας δημιουργήσει στο κοινό μεγάλες προσδοκίες, υποσχόμενος να μας προσφέρει δύο ώρες ατελείωτου γέλιου. Ωστόσο, δεν περιορίζεται στο στενό πλαίσιο της κωμωδίας, αλλά με τα θέματα που θίγει κινητοποιεί τη σκέψη του σύγχρονου άνδρα. Μεταξύ άλλων εξετάζει, τον άνδρα μετά τα 40, τον άνδρα-παιδί της εφηβείας, την αλληλεπίδραση ανάμεσα στα δύο φύλα, τα γεράματα της γενιάς των σαράντα, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει τον “μικρό κάφρο” που όλοι οι άνδρες κρύβουμε μέσα μας. Και τελικά καταλήγει στο αιώνιο ερώτημα, “πότε ένας άνδρας μεγαλώνει πραγματικά;”…Ποτέ!

“Μια παράσταση που (δεν) θα μας διδάξει, που (δεν) θα μας προβληματίσει ΚΑΙ που θα μας κάνει να γελάσουμε ΠΟΛΥ!!!”

Οι παραστάσεις θα γίνουν Πέμπτη και Παρασκευή 3 & 4 Μαρτίου και 10 & 11 Μαρτίου. Το κόστος των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ το κανονικό και 8 το φοιτητικό.

Ομαδική έκθεση “Διάλογος με το νοητό και το παράδοξο”

εκθεση1

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας εκθέτει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από συνολικά 49 συμμετέχοντες καλλιτέχνες στη Govedarou art gallery στη Θεσσαλονίκη. Οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν αναπαραστάσεις νοητές αλλά και εικόνες που αντιβαίνουν στην κοινή αντίληψη, κοινώς παράδοξες. Επιχειρούν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο να διεισδύσουν στη λογική και με ευρηματικότητα να συγκρουστούν με αυτό που περιέχει αντίφαση και θεωρείται απίστευτο. Τα έργα, ακρυλικά, λάδια, ακουαρέλες, μικτές τεχνικές, γλυπτά είναι δουλεμένα με το ύφος και την τεχνική που χαρακτηρίζει τον κάθε καλλιτέχνη, όλα μοναδικά, αυθεντικά και ξεχωριστά.

“Μνήμης Σπαράγματα”, έκθεση ζωγραφικής Χριστίνα Μπούκουρ

187378

Το πνεύμα του χώρου αιχμαλωτίζει στην ζωγραφική της η Ρουμάνα ζωγράφος Χριστίνα Μπούκουρ η οποία είναι καθιερωμένη ως εικαστικός για την απεικόνιση εσωτερικών σπιτιών. Μνημεία μνημών σε σπίτια και χώρους που φτιάχτηκαν και κατοικήθηκαν από ανθρώπους τους οποίους ξεπερνούν αναπόφευγα σε διάρκεια ζωής, τα παλιά σπίτια έχουν μιαν δικιά τους ζωή, που συχνά αισθανόμαστε ότι ξεφεύγει από τον απλό αντικατοπτρισμό των βίων των κατοίκων τους και συνεχίζει ακόμα και μόνη της μέσα από τις αντηχήσεις του παρελθόντος. Ιδιαίτερο ρόλο στα έργα της Μπούκουρ παίζει η αποτύπωση του φωτός, που κατακυριαρχείται από μία Μεσογειακή γλυκύτητα, θυμίζοντας τους χώρους που “διαβάζουμε” στους πίνακες του Γύζη, ενώ οι υφές των τοίχων αποπνέουν μια υλική φθορά με αυτάρκη πνευματικότητα της γνώσης της αρχής, της πορείας και του τέλους των πραγμάτων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης γίνονται στη Myro Gallery την Πέμπτη 10 Μαρτίου στις 20:00, την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Φωτεινή Βελεσιώτου στο Fix Factory of sound

ζουγανελη

Μια από τις πιο απρόσμενες και ανατρεπτικές μουσικές συμπράξεις της νέας σεζόν, ανάμεσα σε δύο διαφορετικές φωνές αλλά και σε δύο διαφορετικές γυναίκες, αρχικά ξάφνιασε αλλά παράλληλα προσέλκυσε πολύ κόσμο, αφήνοντας τελικά τις καλύτερες εντυπώσεις ακόμα και στους πιο απαιτητικούς λάτρεις της μουσικής των δύο καλλιτέχνιδων. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, μια από τις σημαντικότερες φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής  που ξέρει να βάζει ψηλά τον πήχη και να τον ξεπερνάει κάθε φορά,  θα συμπράξει με την Φωτεινή Βελεσιώτου, τη ροκ ρεμπέτισσα όπως την αποκαλούν πολλοί, με τη δωρική, χαρακτηριστική και ιδιαίτερη φωνή της σε ένα πρόγραμμα γεμάτο αγαπημένα κλασσικά τραγούδια, επιλογές από τη προσωπική δισκογραφία και των δυο και παντρέματα φωνών σε μια συνεργασία γεμάτη εκτίμηση, αλήθεια, εμπιστοσύνη και αγάπη.

Οι “παραστάσεις” θα γίνουν 5, 19 & 26 Μαρτίου και οι τιμές των εισιτηρίων είναι 12 ευρώ το κανονικό και 25 ευρώ καθήμενοι.

Συνεχίζουμε δυναμικά τις καλλιτεχνικές βόλτες στην πόλη που αγαπάμε…

 

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο