Τρέξιμο για μεγαλύτερους μύες

Σίγουρα έχετε και εσείς στο γυμναστήριο που πάτε αυτούς τους τύπους με τα ογκώδη μπράτσα, φουσκωτό και γραμμωμένο θωρακικό και.. τετρακεφάλους απο άλλο πλανήτη που σχεδόν ποτέ δεν υπάρχει η προθέρμανση στο πρόγραμμα τους και η μόνη αερόβια άσκηση που κάνουν είναι όταν τρέχουν να πιουν τις πρωτείνες τους μετά την προπόνηση.

Είναι αυτοί οι τύποι που θεωρούν οτι το τρέξιμο είναι μόνο για αθλητές αποστάσεων ή ποδοσφαιριστές ή αθλούμενους κάποιας ηλικίας και όχι για αυτούς. Βέβαια υπάρχει και η θεωρία ότι η αερόβια άσκηση εμποδίζει τους μύες να αναπτυχθούν.Οι καιροί όμως αλλάζουν το ίδιο και οι θεωρίες και επιπλέον στο χώρο του αθλητισμού υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείς να κάνεις και άλλα τόσα να συνδυάσεις.

Οι λάτρεις των αντιστάσεων έχουν πλέον συνειδητοποιήσει οτι μπορούν να αυξήσουν την δύναμη και την μυική τους μάζα αν εφαρμοστεί αερόβια άσκηση ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ. Με την ανάπτυξη της γενικής αντοχής βελτιώνεις την συνολική φυσική κατάσταση που σημαίνει περισσότερη αντοχή για μακρά προπόνηση.

[widget id=”text-6″]

 ΠΑΙΞΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ : Σε μια διαδρομή δυο χιλιομέτρων προσπαθήστε να εκτελέσετε το πρώτο χιλιόμετρο και στη συνέχεια μειώστε το χρόνο του δευτέρου χιλιομέτρου. Δεν έχει σημασία ο χρόνος του πρώτου χιλιομέτρου αρκεί να μειωθεί ο χρόνος τους δευτέρου. Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο σημαίνει οτι εκτελέσατε το πρώτο χιλιόμετρο πιο γρήγορα από ότι έπρεπε και το σώμα μας κουράστηκε. Την ένταση και τον χρόνο την καθορίζετε εσείς αρκεί να φτάνετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα δηλαδή να μειωθεί ο χρόνος στο δεύτερο χιλιόμετρο.

ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΕ ΑΝΗΦΟΡΑ: Βρείτε μία ανηφόρα στην οποία μπορείτε να εκτελέσετε σπριντ για 10-15 δευτερόλεπτα με την μέγιστη ταχύτητα, μόλις φτάσετε στην αρχική θέση εκκίνησης εκτελείτε ένα σετ των τριών επαναλήψεων για αρχή. Μέσα στην εβδομάδα μπορείτε να βάλετε και άλλη τέτοια προπόνηση μέχρι σε βάθος χρόνου να μπορείτε να εκτελέσετε 10 επαναλήψεις. Με τέτοιου είδους προπόνησης όχι μόνο αυξάνετε την δύναμη των ποδιών αλλά και βελτιώνεται και την απόδοση σας στο γυμναστήριο.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ : Μετά από μία σκληρή προπόνηση ποδιών είναι λογικό οι μύες να είναι άκαμπτοι και διογκωμένοι. Εδώ για γρήγορη αποκατάσταση των ποδιών εκτελείται ασκήσεις από 50-100 επαναλήψεις χωρίς επιπλέον βάρη. Ότι κάνετε δηλαδή για την προθέρμανση του πάνω σώματος εδώ το κάνετε μετά για αποκατάσταση των κάτω άκρων. Με αυτήν την διαδικασία γίνεται διέγερση του αίματος στον τραυματισμένο μυ και τα θρεπτικά συστατικά φτάνουν πιο γρήγορα εκεί για την ταχεία αποκατάσταση του. Με αυτό τον τρόπο έχετε ένα νέο μοντέλο προπόνησης πιο ευέλικτο και πιο αποτελεσματικό.

Φυσικά το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας οποιουδήποτε προγράμματος ακολουθείτε το παίρνει η σωστή διατροφή. Πλέον είναι έυκολο να ανατρέξετε στο διαδίκτυο και να αντλήσετε πληροφορίες όμως το ιδανικότερο σενάριο είναι να συμβουλευτείτε έναν ειδικό διατροφολόγο η τον γυμναστή σας αν και εφόσον προέρχεται απο ανωτάτη σχολή και έχει τις γνώσεις, την κατάρτιση και πάνω απ’όλα την ευθύνη για το τι μπορεί να συμβεί στον ασκούμενο.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο