Το Παρίσι “σβήνει”

Ο συναυλιακός χώρος γέμισε, τα φώτα έσβησαν, τα τραγούδια ξεκίνησαν. Τα εστιατόρια γέμισαν, οι δρόμοι ξεχείλισαν από ανθρώπους και μια ακόμα νύχτα Παρασκευής είχε μόλις ξεκινήσει στο Παρίσι. Μια νύχτα τραγωδίας, πόνου, τρόμου και θανάτου. Μόνο που τη στιγμή που άλλοι είναι έτοιμοι να γράψουν το τελευταίο κεφάλαιο στο βιβλίο της ζωής σου εσύ δεν έχεις καμία ιδέα.

153 νεκρούς και 200 τραυματίες άφησαν πίσω τους οι 6 συντονισμένες επιθέσεις τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Οι επιθέσεις στόχευαν πολυσύχναστα μέρη και ήταν

προσχεδιασμένες. Την ευθύνη αυτών φαίνεται να λαμβάνει το Ισλαμικό κράτος καθώς αμέσως μετά τα χτυπήματα οι τζιχαντιστές απείλησαν για ανάλογες επιθέσεις(η εγκυρότητα του μηνύματος δεν έχει επιβεβαιωθεί) και οι υποστηρικτές του πανηγύριζαν στα κοινωνικά δίκτυα.

Σε πολυσύχναστο εστιατόριο τους Παρισιού σκοτώθηκαν 11 άτομα ενώ την ίδια ώρα σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις σε μπαρ το οποίο βρισκόταν κοντά στο γήπεδο Stade de France κατά την διεξαγωγή φιλικού αγώνα ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία. Στο στάδιο πρέπει να σημειωθεί ότι βρίσκονταν ο Φρανσουά Ολάντ μαζί με τον Γερμανό υπουργό εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγω για επιθέσεις αυτοκτονίας. Η βασική όμως τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε στο Μπατακλάν.

Κατά τη διάρκεια συναυλίας στο θέατρο Μπατακλάν τρεις τρομοκράτες κρατούσαν 60 με 100 άτομα ομήρους. Ύστερα από την επέμβαση και την ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία οι ίδιοι οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με ένα μακάβριο θέαμα. Τουλάχιστον 100 πτώματα βρίσκονταν στον χώρο, 100 ζωές που πέταξαν μακριά. Μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως οι τρομοκράτες δεν φορούσαν μάσκες αλλά γιλέκα με εκρηκτικά, κρατούσαν καλάσνικοφ και έριχναν στο πλήθος χωρίς κανένα διαχωρισμό. Όλοι ίδιοι, όλοι νεκροί. Γέμισαν τα όπλα τους 3 φορές και η βίαιη αυτή κατάσταση διήρκεσε τουλάχιστον 10 με 15 λεπτά.

Τόσος χρόνος χρειάστηκε για να αφαιρέσουν τις ζωές ανυποψίαστων πολιτών, για να βυθίσουν ολόκληρο τον κόσμο στη θλίψη και στην απογοήτευση για την κατάντια της ανθρωπότητας. Τόσο χρόνος χρειάστηκε για να σβήσουν τα φώτα στον Πύργο του Άιφελ, να χαραχθεί ακόμα μια αιματηρή επίθεση στις μνήμες μας και να πέσει οι αυλαία στις ζωές 153 ανθρώπων.

Ο συναυλιακός χώρος άδειασε, τα φώτα άναψαν, η οδύνη ξεκίνησε. Τα εστιατόρια έκλεισαν, οι δρόμοι γέμισαν πτώματα και αυτή η Παρασκευή “έσβησε” το Παρίσι.

 

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο