Παράνομος ο σαρκασμός στη Βόρεια Κορέα

Ο ιδιόρρυθμος ηγέτης  της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με τις αντιδράσεις των πολιτών απέναντι του, απαγορεύοντας την χρήση σαρκαστικής διάθεσης. Ο φόβος του είναι πως οι πολίτες συμφωνούν μαζί του μόνο… ειρωνικά.

Λόγω των παραπάνω η Βόρεια Κορέα απέτρεψε την χρήση σαρκαστικών σχολίων έναντι του Κιμ Γιονγκ Ουν ή το απολυταρχικό του καθεστώς στις καθημερινές τους συζητήσεις. Μέχρι και η έμμεση κριτική της κυβέρνησης θα θεωρείται παράνομη, σύμφωνα με τα ασιατικά ΜΜΕ.

Η επίσημη προειδοποίηση των πολιτών δόθηκε μέσω μιας σειράς μαζικών συγκεντρώσεων από εκπροσώπους του κράτους (αστυνομία, αξιωματούχοι κλπ). Η προειδοποίηση πρόσταζε να σκέφτονται πριν μιλήσουν και να σταματήσουν να ασκούν κριτική, έστω και με έμμεσους τρόπους, για τον ηγέτη τους.

Ακόμη, σε συνάντηση που διοργάνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος με στόχο την ενημέρωση περί του νέου νόμου, έγινε λόγος σε “εχθρικές πράξεις” από εσωτερικά επαναστατικά στοιχεία, όπως αποκαλύπτει μια πηγή του ραδιοφωνικού σταθμού Free Asia’s Korean Service. Το βασικό νόημα της διάλεξης ήταν «κρατήστε το στόμα σας κλειστό», συμπληρώνει ανώνυμος Κορεάτης πολίτης.

Με ανακοινώσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης ακόμη και η φράση “για όλα φταίει η Αμερική” μπορεί να θεωρηθεί σαρκαστική, μιας και είναι μια κοινότυπη έκφραση του Κιμ Γιονγκ Ουν, και φαίνεται να χρησιμοποιείται πλέον ως πηγή γέλωτα.

«Η συνήθεια των υψηλά ιστάμενων στελεχών της κυβέρνησης να κατηγορούν μια άσχετη χώρα για λάθη που είναι προφανώς δικά τους έχει οδηγήσει τους πολίτες στο να κοροϊδεύουν την κυβέρνηση», αναφέρει η πηγή του ραδιοφωνικού σταθμού, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει και μια άλλη φράση, πιο… κυριολεκτική, που κυκλοφορεί στην χώρα αναφορικά με το πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ουν και περιλαμβάνεται στην απαγόρευση. «Ένας ανόητος που δεν μπορεί να δει τον έξω κόσμο» αναφέρει η εν λόγο φράση και αφορά στην εμμονή του Βορειοκορεάτη ηγέτη να απομονώνει τη χώρα του από οποιαδήποτε εξέλιξη συμβαίνει στον πλανήτη.

kim-jong-un

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, διαθέχτηκε την ηγεσία της Βόρειας Κορέας μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα του Κιμ Τζόνγκ-ιλ, το 2011. Είναι ο νεότερος Αρχηγός Κράτους παγκοσμίως και φημίζεται για τις εκκεντρικές πεποιθήσεις του, που εφαρμόζονται σήμερα στον λαό της Βόρειας Κορέας.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο