
Πηγή: starwars.com
Η καλύτερη εποχή για τους φανς του Star Wars!
Star wars. Δύο λέξεις, ένα franchise 40+ χρόνων. Για κάποιους είναι απλώς κάτι ταινίες με πολλά «πίου-πίου» και ένα baby Yoda που φαίνεται γλυκούλικο. Και για κάποιους άλλους είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής τους, ιστορίες και συναισθήματα που χάραξαν την μνήμη τους και έχουν μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές τους.
Ο Πόλεμος των Άστρων, όπως έχει αποδοθεί στα ελληνικά, έχει γνωρίσει πολλές διαφορετικές περιόδους ακμής αλλά και παρακμής. Όλα ξεκίνησαν περίπου το 1980, όταν ο George Lucas δημιούργησε την πρώτη τριλογία ταινιών και άλλαξε την ιστορία του κινηματογράφου.

Πηγή φωτογραφίας: reddit.com
Το 1999 ο δημιουργός επιστρέφει με μια νέα τριλογία prequel ταινιών, με φανερά εξελιγμένα οπτικά μέσα και συναρπαστικές χορογραφίες σκηνών μονομαχίας. Εν τούτοις, παρά το τεράστιο αρχικό hype, οι θεατές έμειναν με ανάμεικτα συναισθήματα.
Η τελευταία ταινία της prequel τριλογίας τελειώνει το 2005, και μέχρι τα δικαιώματα του Star wars να αγοραστούν από την Disney το 2012, το franchise περνά μια σχετικά ήσυχη εποχή, με την σειρά κινουμένων σχεδίων «The Clone Wars» να κλέβει τις εντυπώσεις των θαυμαστών όλο και περισσότερο με κάθε νέα σεζόν.
Ο κολοσσός της βιομηχανίας του κινηματογράφου εγκαινιάζει μια νέα εποχή για το Star Wars με τη νέα τριλογία sequel ταινιών. Η επιστροφή των βετεράνων ηθοποιών από τις πρώτες ταινίες και η φαντασμαγορική επιστροφή στη μεγάλη οθόνη το 2015 ενθουσιάζει το κοινό, αλλά στην πορεία τα blockbusters της Disney δημιουργούν μάλλον διχασμό στους φανατικούς των ταινιών.
Και τότε έρχεται το Disney plus και σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το Star Wars.

Πηγή φωτογραφίας: techradar.com
Πρόκειται για μια νέα συνδρομητική πλατφόρμα παρακολούθησης προγραμμάτων, στην οποία αποφασίζει να επενδύσει η εταιρεία για την συνέχιση του Star Wars. Και η απόφαση αυτή την έβγαλε ασπροπρόσωπη!
Η live-action σειρά «The Mandalorian» (που σπάει κάθε ρεκόρ παρακολούθησης), καθώς και η επιστροφή της κάποτε ακυρωμένης σειράς «The Clone Wars» για μια τελευταία σεζόν, αντικατοπτρίζουν την δυναμική αρχή της καινούριας εποχής του Star Wars. Επιτέλους οι φανς ικανοποιούνται και ενώνονται, αποδεχόμενοι αυτά τα νέα προγράμματα με συγκίνηση, νοσταλγία και ενθουσιασμό. Όλα δείχνουν πως η Disney κατάλαβε πια προς τα πού πρέπει να κινηθεί.

Πηγή: Parrot Analytics
Μετά από το επικό φινάλε της δεύτερης σεζόν του «The Mandalorian», οι fans περιμένουν με αγωνία τα επόμενα πρότζεκτ που έχουν ανακοινωθεί.
Το Δεκέμβριο του 2020, η Lucasfilm αποκαλύπτει τα σχέδιά της και αποδεικνύει ότι αυτή είναι η καλύτερη εποχή για τους φανς του Star Wars. Τι έχουμε να περιμένουμε;
Το 2023 έρχεται η επόμενη κινηματογραφική ταινία, με τίτλο «Rogue Squadron», από την σκηνοθέτιδα του «Wonder Woman», Patty Jenkins.

Πηγή: starwars.com
Μια σειρά για τον fan-favorite «Obi-wan Kenobi», ετοιμάζεται, στην οποία φυσικά θα πρωταγωνιστήσει ο αγαπημένος όλων ηθοποιός Ewan McGregor. Η σειρά είχε ήδη ανακοινωθεί από τον Αύγουστο, ωστόσο η πρόσφατη αποκάλυψη ότι ο Hayden Christensen (ο πρωταγωνιστής των prequel, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στους θαυμαστές) θα προστεθεί στο καστ, κατάφερε να αναζωπυρώσει τον ενθουσιασμό!

Πηγή: starwars.com
Δική της live-action σειρά επίσης θα έχει η Ahsoka Tano, που όταν είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά στο «Clone Wars» δεν κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις, αλλά με τα χρόνια έγινε ένας από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες του franchise. Η πρώτη της live-action εμφάνιση έγινε πρόσφατα, στην δεύτερη σεζόν του “The Mandalorian”, με την Rosario Dawson να την υποδύεται, και μας έδωσε μια ιδέα για την περιπέτεια που θα ακολουθήσει στην δική της σειρά.
Δεν ξέρουμε πολλά ακόμη για το “A Droid Story”, αλλά η επιστροφή των R2-D2 και C-3PO είναι πολλά υποσχόμενη!
Το Star Wars θα μπει και στα χωράφια του θρίλερ, με την σειρά “The Acolyte”, που φημολογείται ότι θα πραγματεύεται την τραγωδία του μυστηριώδους Darth Plagueis.

Πηγή: starwars.com
Επιπλέον, το δίδυμο Jon Favreau και Dave Filoni, που κρύβεται πίσω από το “The Mandalorian”, αναλαμβάνει μια ακόμα live-action σειρά, με τίτλο “Rangers of the New Republic”, που θα διαδραματίζεται την ίδια χρονική περίοδο.
Το ιαπωνικό anime συναντιέται με το Star Wars, στην ανθολογία ταινιών “Visions”. O Lando από την πρώτη τριλογία θα έχει την δική του σειρά, όπως επίσης και ο Cassian Andor, που τον υποδύεται ο Diego Luna στην stand alone ταινία του 2016, “Rogue One”. Μια άτιτλη προς το παρόν ταινία από τον βραβευμένο με Όσκαρ Taika Waititi είναι επίσης στα σκαριά.

Πηγή: starwars.com
Επίσης, η αξέχαστη ομάδα κλώνων “The Bad Batch” που εμφανίστηκε στην έβδομη σεζόν του Clone Wars αποκτά δική της ομώνυμη σειρά!
Τέλος, μια αποκάλυψη-έκπληξη σε μια σκηνή που ακολουθεί τους τίτλους τέλους του φινάλε της δεύτερης σεζόν του Mandalorian συγκλόνισε το κοινό. Πρόκειται για το «Βιβλίο του Boba Fett». Αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες, βέβαιοι ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι γεμάτα Star Wars!
Το κινηματογραφικό σύμπαν του Star Wars θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει σε ένα πλήθος νέων περιπετειών τα επόμενα χρόνια, μέσω της νέας πλατφόρμας Disney plus. Προς το παρόν, γνωρίζουμε μονάχα ότι η πλατφόρμα αυτή θα φτάσει στην χώρα μας κάποια στιγμή το 2021, με συνδρομή 8,99 ευρώ/μήνα, και θα φιλοξενεί περιεχόμενο από πλήθος εταιρειών, όπως η Marvel, η Pixar, το National Geographic και φυσικά η Lucasfilm με το Star Wars.