Η Θεσσαλονίκη αναπνέει σε “κινηματογραφικούς” ρυθμούς

Το «κινηματογραφικό» ενδιαφέρον των Βαλκανίων συγκεντρώνεται στην Θεσσαλονίκη αυτή την εποχή. Το 57ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έρχεται να κάνει τις μέρες και αυτού του Φθινοπώρου πιο μαγικές.

Το κορυφαίο κινηματογραφικό δρώμενο της νοτιοανατολικής Ευρώπης είναι πιστό στο καθιερωμένο ραντεβού του με τους θεατές από τις 3 έως τις 13 Νοεμβρίου με σημαντικούς προσκεκλημένους του χώρου, εξαιρετικά αφιερώματα και ποικίλες εκδηλώσεις.

Το Φεστιβάλ, με περισσότερο από μισό αιώνα παρουσίας στους καλλιτεχνικούς κύκλους της χώρας και την αυξανόμενη διεθνή του εμβέλεια έρχεται να μας μαγνητίσει με 221 ταινίες, οι οποίες θα προβάλλονται σε όλη τη διάρκεια του δεκαημέρου από τις 9:30 το πρωί.

Οι προβολές θα γίνονται στον κινηματογράφο «Ολύμπιον», την αίθουσα «Παύλος Ζάννας» της πλατείας Αριστοτέλους και τις τέσσερις αίθουσες του κινηματογράφου στην προβλήτα Α του λιμανιού της πόλης. Τα εισιτήρια κοστίζουν 6 ευρώ ανά προβολή.

Αξίζει να σημειωθεί πως φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού και άτομα άνω των 65 ετών εισέρχονται δωρεάν στις προβολές με ώρα έναρξης έως και τις 15:30.

Μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εδώ  

[widget id=”text-6″]

%ce%ba%ce%b9%ce%bd

Πηγή φωτογραφίας

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο