Αναλυτικά οι βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ 2016

Σήμερα, στις 24 Αυγούστου, ανακοινώθηκαν επίσημα οι βάσεις για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ που αφορούν τους συμμετέχοντες του 2016, που αγωνίστηκαν για μια θέση στα πανεπιστήμια της χώρας.

Σε 105.548 έφτασε ο αριθμός των υποψηφίων τη φετινή χρονιά, μια μικρή άνοδο σε σύγκριση με τον περσινό αριθμό που ήταν 104.616.

screenshot-268394

Οι βάσεις για όλες τις σχολές

Οι βάσεις για τα ημερήσια ΓΕΛ με το νέο σύστημα

Οι βάσεις για τα εσπερινά ΓΕΛ με το νέο σύστημα

Οι βάσεις για τα ημερήσια ΓΕΛ με το παλαιό σύστημα

Οι βάσεις για τα εσπερινά ΓΕΛ με το παλαιό σύστημα

Οι βάσεις για τα ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα

Οι βάσεις για τα ημερήσια ΕΠΑΛ με το παλαιό σύστημα

Οι βάσεις για τα εσπερινά ΕΠΑΛ με το παλαιό σύστημα

Οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν τις επιδόσεις τους μετά τις 11π.μ. σήμερα, εισερχόμενοι στο site του Υπουργείου Παιδείας (http://results.it.minedu.gov.gr/) αφού πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο). Επιπλέον, αναρτήθηκαν ονομαστικές καταστάσεις και στα σχολεία ευθύνης των συμμετεχόντων.

Χωρίς σημαντικές διαφορές στις Ιατρικές και Νομικές σχολές κυμάνθηκαν τα φετινά αποτελέσματα, μα με παταγώδη πτώση των Παιδαγωγικών Επιστημών. Λόγω των παραπάνω ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου “Το παρόν σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει εξαντλήσει τη δυναμική του” ενώ ακόμη πρόσθεσε “χωρίς βιασύνη, αλλά και χωρίς μεγάλες αναβολές, μέσα από το διάλογο που έχει ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες θα προκύψει ένα νέο σύστημα, που θα αναβαθμίζει το σχολείο και άρα προϋποθέτει μια αναμόρφωση του λυκείου και αφετέρου θα αποδίδει στο σχολείο την ευθύνη επιλογής για την τριτοβάθμια”.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο