Αλλάξτε το σώμα σας!

Σίγουρα ορισμένες από εσάς έχετε προπονηθεί σκληρά στο παρελθόν, έχετε στερηθεί πειρασμούς και γιορτινά τραπέζια αλλά τελικά το σώμα σας δεν μοιάζει με αυτό της Ειρήνης Παπαδοπούλου. Υπάρχουν κάποιες μυστικές συμβουλές που ενώ εμείς γνωρίζουμε εσείς δεν κάνετε.  Συμβουλές που με τη δύναμη του μυαλού θα αλλάξουν το σώμα σας μια για πάντα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

1.Α)Συχνότητα άσκησης: 3-5 φορές την εβδομάδα για βέλτιστα αποτελέσματα Β)Ένταση: Όσο μεγαλύτερη ένταση τόσο υψηλότεροι ρυθμοί καρδιακών παλμών και τόσο μεγαλύτερη αύξηση της δύναμης και της ικανότητας σας. Για απώλεια λίπους χρησιμοποιήστε προγράμματα με αυξομειώσεις της έντασης ή άσκηση με αντιστάσεις. Επίσης συνδυάστε διάφορα προγράμματα (Αερόβια, Δύναμη, Διατάσεις ) ΠΡΟΣΟΧΗ! Όσο μικρότερης διάρκειας είναι η προπόνηση σας τόσο μεγαλύτερη πρέπει να είναι η ένταση.

2.Επιλέξτε ένα τύπο άσκησης που σας αρέσει. Μεγάλης έντασης και γρήγορο ή αργό και κανονικό.. Είστε τύποι δηλαδή που σας αρέσει να ρίχνετε ιδρώτα ή τύποι των περιπάτων, της ρακέτας και της κολύμβησης για παράδειγμα. Αν είστε οι πιο…χαλαροί τύποι τότε καλό είναι η προπόνησης σας να είναι καθημερινή ενώ αντιθέτως με τους πιο σκληροπυρηνικούς που μπορούν να αρκεστούν και στις 3-5 φορές την εβδομάδα.

3.Καθημερινές συνήθειες όπως η ζάχαρη, τα γλυκά και το αλκοόλ πρέπει να εξαλειφθούν. Κανείς δεν πέθανε επειδή έκοψε τη ζάχαρη ή το αλκοόλ. Προσοχή όμως η στέρηση ενός πράγματος πολλές φορές έχει αντίκτυπο σε άλλα πράγματα το ίδιο βλαβερά και παχυντικά… Για παράδειγμα αντικαταστήστε το λευκό ρύζι με το καφέ, την λευκή ζάχαρη με την μαύρη, γενικά αντικαταστήστε με κάτι παρόμοιο αλλά πιο υγιεινό.

4.Αποκατάσταση μετά από προπόνηση: Το ξέρω ότι μετά από σκληρή προπόνηση λες: “Γιατί να φάω και να πάρω πάλι ότι έκαψα με τόσο κόπο“.  Κι ενώ νομίζεις ότι έτσι επιβραβεύεις το σώμα σου στην ουσία τιμωρείς και βλάπτεις τον μεταβολισμό σου και στη συνέχεια το σώμα σου το οποίο είναι ο καθρέφτης. Αντ ‘αυτού ανταμείψτε το σώμα σας μετά από μία καλή προπόνηση με κάτι επιπλέον θρεπτικό και ισορροπημένο σε υδατάνθρακες πρωτεΐνες και λίπη.

[widget id=”text-6″]

5.Ποικιλία προπονήσεων: Τον πρώτο μήνα σίγουρα νιώθετε καλά με το σώμα σας, έχετε χάσει βάρος, έχετε αρχίσει να βλέπετε διαφορά στο σώμα σας αλλά αυτός ο ενθουσιασμός είναι προσωρινός και σύντομα θα αρχίσετε τις δικαιολογίες. Απαιτείστε από τον γυμναστή σας να σας έχει ποικιλία προπονήσεων. Το σώμα  αποδίδει καλύτερα σε σχέση με την μονότονη άσκηση. Και θυμηθείτε: Αν το μυαλό σας βαρεθεί σήμερα το σώμα σας έχει βαρεθεί από την περασμένη εβδομάδα.

6.Κάψιμο λίπους: Το έχετε συνδυάσει με την αερόβια άσκηση και τα ατελείωτα χιλιόμετρα. Δεν διαφωνώ, όμως όπως είπα τα χιλιόμετρα είναι ατελείωτα και υπάρχει πιθανότητα να χάσετε και μυική μάζα. Το μεγαλύτερο ποσοστό του λίπους που χάνεται πάει στους μύες. Άσκηση με αντιστάσεις λοιπόν και ισορροπημένη διατροφή έτσι ώστε να κατανεμηθούν τα αποθέματα λίπους στους μύες.

7.Προπόνηση στον καύσωνα: Εδώ θα σας απογοητεύσω. Όλοι έχετε προπονηθεί σε υψηλές θερμοκρασίες και ενώ ο ιδρώτας στάζει από παντού εσείς νιώθετε επιπλέον ευχαρίστηση και αυτοπεποίθηση για τα αποτελέσματα που θα έχετε όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο… Το σώμα μας πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να ζεσταθεί στο κρύο έτσι στην πραγματικότητα η ζέστη είναι λιγότερο αποτελεσματική.

Τώρα που είπα καύσωνας… Πρέπει να γυμνάζομαι σε υψηλές θερμοκρασίες; Τι πρέπει να προσέξω; Τα λέμε σύντομα…

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο