Πέντε βασικοί τρόποι για να γίνετε ένας οικολογικά υπεύθυνος άνθρωπος

Η επιστημονική ερμηνεία της οικολογίας είναι η μελέτη του μεγέθους και της διάδοσης των πληθυσμών των ζώντων οργανισμών, καθώς και του τρόπου με τον οποίο οι ιδιότητες αυτές επηρεάζονται από την αλληλεπίδραση μεταξύ των οργανισμών και του περιβάλλοντός τους, όμως η σύγχρονη οικολογία όπως την έχουμε αναμεταδώσει θεωρείται μια επιστήμη η οποία ασχολείται με το περιβάλλον και την προσπάθεια διατήρησής του.

Οικολογία δεν σημαίνει περιβάλλον αλλά είναι στενά συνδεδεμένη με αυτό, καθώς δίνει οδηγίες για τη σωστή ανακύκλωση και για την προστασία του.

Παρακάτω ακολουθούν 5 βασικοί τρόποι για να γίνετε ένας οικολογικά υπεύθυνος άνθρωπος:

  1. Το κύριο και σημαντικότερο είναι η ανακύκλωση,  ο διαχωρισμός των αποβλήτων από τα υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν όπως για παράδειγμα το χαρτί, το γυαλί, τα ρούχα, τα πλαστικά, ακόμη και οι ηλεκτρικές συσκευές.
  2. Την άνοιξη και ιδιαίτερα το καλοκαίρι σε μικρές αποστάσεις της γειτονιάς σου δεν χρειάζεσαι το αυτοκίνητο για να μετακινηθείς καθώς καταναλώνεις άσκοπα βενζίνη, χρησιμοποίησε το ποδήλατο σου ή ακόμη καλύτερα πήγαινε με τα πόδια.
  3. Στις μέρες μας και ενώ η τεχνολογία ανθίζει δεν χρειάζεται να αγοράζεις συνέχεια μπαταρίες με σκοπό όταν τελειώσουν να τις πετάς και να επιβαρύνεις το περιβάλλον, για αυτό μπορείς να αγοράσεις επαναφορτιζόμενες και όταν τελειώσουν τις φορτίζεις και τις επαναχρησιμοποιείς χωρίς επιπλέον κόστος .
  4. Η εξοικονόμηση χαρτιού είναι ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι της οικολογίας, μην σπαταλάς άσκοπα και χωρίς λόγο χαρτιά, βρες έναν τρόπο να σου φανούν χρήσιμα (π.χ. σημειώσεις) μέχρι εξαντλήσεως ώσπου να καταλήξουν στον κάδο ανακύκλωσης και όχι στον κάδο απορριμμάτων .
  5. Γίνε εθελοντής και υποστήριξε τις πράσινες και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις στην προσπάθεια τους να προστατέψουν το περιβάλλον όπως η Greenpeace ή την World Wildlife Fund (WWF)

[widget id=”text-6″]

Κάνε την οικολογία στάση ζωής, ανακύκλωνε, κάνε εξοικονόμηση, προστάτευσε και διατήρησε το περιβάλλον καθαρό για ένα καλύτερο μέλλον, από εσένα εξαρτάται. 

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο