Τροχαίο στην Ισπανία με θύματα φοιτητές

 

Τραγωδία στην άσφαλτο έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής στην Ισπανία.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση την εφημερίδα El Pais, τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε 61 φοιτητές που συμμετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus κι επέστρεφαν από τη Βαλένθια στη Βαρκελώνη, συγκρούστηκε με άλλο όχημα χωρητικότητας πολλών θέσεων σε αυτοκινητόδρομο στην περιοχή Ταραγόνα (ή Φρεχινάλς).

Από τη σύγκρουση το πούλμαν ανετράπη και μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί νεκροί 13 φοιτητές, υπάρχει όμως φόβος για πιθανή αύξηση του αριθμού, αφού μεταξύ των 48 επιζησάντων υπάρχουν τουλάχιστον 9 βαριά τραυματισμένοι.

Μέχρι στιγμής, δεν ανακοινώθηκαν τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε η σύγκρουση. Παρ’ όλα αυτά, τα ισπανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πηγές της αστυνομίας και της πυροσβεστικής κάνουν λόγο για «ανθρώπινο λάθος». Ωστόσο, το αλκοτέστ, αλλά και το τεστ για ναρκωτικές ουσίες στους οδηγούς και των δύο οχημάτων είναι αρνητικά.

Ακόμη, γεγονός είναι πως μεταξύ των θυμάτων  δεν συγκαταλέγονται Έλληνες, όπως πληροφορηθήκαμε απ’ τον Διευθύνων του Προξενικού Γραφείου της Ελλάδας στη Μαδρίτη Χρήστο Καλπάκα, που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, και επιβεβαίωσε την απουσία Ελλήνων φοιτητών στο συγκεκριμένο λεωφορείο. Ωστόσο, σημείωσε πως συνολικά 5 ήταν τα πούλμαν που μετέφεραν τους φοιτητές στη Βαρκελώνη από εκδήλωση στη Βαλένθια. Το πέμπτο ήταν αυτό που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα.

Επίσης ,η εφημερίδα που επικαλείται την Ισπανική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, αναφέρει πως οι φοιτητές που επέβαιναν στο μοιραίο λεωφορείο είναι από το Περού, τη Βουλγαρία, την Πολωνία, την Ιρλανδία, την Παλαιστίνη, την Ιαπωνία, την Ουκρανία, την Τσεχία, τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ελβετία.

Εικόνες & Βίντεο:

123815-277655

123815-277656

123815-277659

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο