ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Al Capone

Σαν σήμερα πέθανε, το 1947, ο διαβόητος κακοποιός Al Capone.

Ο Ιταλοαμερικανός κακοποιός και λαθρέμπορος, Al Capone, γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1899 στη Νέα Υόρκη. Οι γονείς του ήταν μετανάστες από τη Νάπολη. Ήδη από μικρή ηλικία συμμετείχε σε δύο συμμορίες της Νέας Υόρκης και στα 13 του χρόνια εγκατέλειψε το σχολείο. Σε ένα από τα πανδοχεία που εργάστηκε, εκείνη την περίοδο, απέκτησε και την ουλή στο πρόσωπό του, που του χάρισε το παρατσούκλι “Σημαδεμένος”, στη διάρκεια μιας διαφωνίας. Τη ζωή του στη Νέα Υόρκη περιέβαλλαν ποικίλες φημολογίες, μεταξύ των οποίων και η κατηγορία για 2 δολοφονίες.

Στα επόμενα χρόνια, ανεβαίνει στην ιεραρχία της συμμορίας του Τζον Τόρι, για χάρη της οποίας το 1920 μετακομίζει στο Σικάγο. Εκεί αναλαμβάνει τα ηνία της συμμορίας και ασχολήθηκε με το λαθρεμπόριο ποτών στα χρόνια της ποτοαπαγόρευσης. Έτσι κατάφερε να δημιουργήσει μια μεγάλη περιουσία, αλλά και ένα θρύλο γύρω από το όνομά του, που τον καθιέρωσε ως έναν από τους ισχυρότερους εγκληματίες των Η.Π.Α. Στα 1927 άφησε το Σικάγο από το φόβο της σύλληψης και μετακόμισε στο Παλμ Άιλαντ της Φλόριντα.

I have built my organization upon fear.

Στις 14 Φεβρουαρίου του 1929 έλαβε χώρα, ίσως, το πιο ειδεχθές από τα εγκλήματα του Capone, που έμεινε στην ιστορία ως η “Σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου”, με 6 νεκρούς και περισσότερες από 150 σφαίρες. Οι αρχές αδυνατούσαν να τον συλλάβουν, λόγω έλλειψης στοιχείων από τα εγκλήματα του. Μετά από πολυετείς έρευνες ο Al Capone, καταδικάστηκε το 1931 για φοροδιαφυγή σε 10 χρόνια κάθειρξη και επιπλέον 50.000 δολάρια πρόστιμο. Το 1939 αποφυλακίστηκε και αποσύρθηκε στο κτήμα του στη Φλόριντα.

Απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς στις 25 Ιανουαρίου του 1947 στο σπίτι του στη Φλόριντα.

 

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο