Ο Trump υπογράφει κατά των αμβλώσεων

Το νέο επικίνδυνο μέτρο του Προέδρου.

Χωρίς να χάνει χρόνο, ο νέος πλανητάρχης επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς που τον θέλουν ρατσιστή και μισογύνη, προκαλώντας την κοινή γνώμη. Την 4η μόλις μέρα της διακυβέρνησης του εκδίδει διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο παύει η χρηματοδότηση διεθνών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που παρέχουν βοήθεια, ενημέρωση και συμβουλεύουν για θέματα οικογενειακού προγραμματισμού και αναπαραγωγικών επιλογών, εφόσον μεταξύ αυτών υπάρχει και η επιλογή της άμβλωσης.

Εμμέσως πλην σαφώς, η απόφαση αυτή πυροδοτεί εκατομμύρια θανάτους γυναικών, καθώς δε θα έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν σε νόμιμα, ασφαλή και εγκεκριμένα μέσα για τη διακοπή της κύησης τους. «Η απαγόρευση των αμβλώσεων, δε μειώνει τον αριθμό τους», επεσήμανε ορθά η Λ. Πλούμεν, Ολλανδή υπουργός Διεθνούς Εμπορίου, σε απάντηση προς την αποτρόπαια πράξη του Τραμπ, ενώ η Χάγη προτίθεται να δημιουργήσει διεθνές ταμείο  χρηματοδότησης, ώστε να υπερασπιστεί το δικαίωμα της ενημέρωσης και της ελεύθερης βούλησης των γυναικών ανά τον κόσμο.

[widget id=”text-6″]

44 χρόνια μετά τη θρυλική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων, επαναφέρεται ένας νόμος-φίμωτρο στο δικαίωμα των γυναικών να ενεργούν κατά βούληση, σε ό, τι αφορά την αυτοδιάθεση του ίδιου τους του κορμιού. Συν τοις άλλοις, αποκόπτει εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες από την έγκυρη ενημέρωση και προστασία γύρω από το σεξ  και τις ανεπιθύμητες κυήσεις.

Η πράξη αυτή ισοδυναμεί με στέρηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταπατά αγώνες ετών για τη διαφύλαξή τους. Εν έτει 2017, δε νοείται μιας τέτοιας μορφής παραβίαση της ατομικής βούλησης. Η απόφαση Τραμπ συνιστά μια απροκάλυπτη πράξη μισογυνισμού εκπεφρασμένη μέσα από την κατάχρηση εξουσίας.

Καθώς φαίνεται, βέβαια, ο νέος πρόεδρος σκοπεύει να αντισταθεί σθεναρά στα δικαιώματα της ανθρώπινης φύσης, ενώ ο απόηχος των πρώτων ενεργειών στο δυναμικό του, διαγράφεται τρομακτικός. Η υφήλιος αναμένει τις επόμενες κινήσεις του, οι συνέπειες των οποίων έρπουν απειλητικά στο βάδισμα του.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο