Νέο θρίλερ στον αέρα- Αμερικανικό Boeing διέκοψε την επικοινωνία

Δεκαπέντε ώρες μετά την τραγωδία της πτήσης MS804 της Egypt Air, χθες το βράδυ παραλίγο να σημειωθεί νέα τραγωδία στον αέρα με αμερικανικό Boeing που εκτελούσε πτήση από τη Γαλλία προς το Κουβέιτ, όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ του Alpha.

Οι πιλότοι αποκοιμήθηκαν (!)

Το αεροπλάνο διέκοψε την επικοινωνία ενόσω βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Κροατίας. Μόλις το αεροσκάφος μπήκε στον εναέριο χώρο της Ελλάδας δύο μαχητικά F-16 απογειώθηκαν από τη Σούδα και προσέγγισαν το αεροπλάνο στο ύψος της Σαντορίνης, οπότε μετέδωσαν πως οι πιλότοι φαίνονταν να κοιμούνται.
Ευτυχώς τα μαχητικά αεροσκάφη έγιναν αντιληπτά από τους επιβάτες και το λοιπό προσωπικό του αεροπλάνου οι οποίοι και κατάφεραν να ειδοποιήσουν το πιλοτήριο ώστε να επιλυθεί η μίνι κρίση.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ είναι πιθανό το ενδεχόμενο οι πιλότοι να είχαν αλλάξει συχνότητα καταλάθος.

Το αιγυπτιακό αεροσκάφος

Όσον αφορά το Airbus A320 της Egyptair  που εκτελούσε την πτήση MS804 Παρίσι-Κάιρο με 66 επιβάτες, το σήμα του οποίου χάθηκε καθώς έβγαινε από τον ελληνικό εναέριο χώρο, δεν φαίνεται να έχει βρεθεί η άκρη στο νήμα της τραγωδίας και οι αναζητήσεις συνεχίζονται. Ο υπουργός πολεμικής αεροπορίας της Αιγύπτου απέρριψε όμως τα σενάρια που άφηναν ελπίδες για εξεύρεση και διάσωση επιζώντων.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο