Επεισόδια στις φοιτητικές εκλογές του Α.Π.Θ. στη Γεωπονία

Εξωπανεπιστημιακοί επιτέθηκαν  στην Γεωπονική σχολή με σκοπό να τρομοκρατήσουν, και να καταστρέψουν προεκλογικό υλικό της παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.20160518_185425

Την ημέρα των φοιτητικών εκλογών Τετάρτη 18 Μαΐου  στην Γεωπονική σχολή, με την αρχή της εκλογικής διαδικασίας, εντοπίστηκαν άτομα , εκτός των οργανωμένων φοιτητικών συλλόγων, να παραβρίσκονται κοντά στο κτήριο. Τα άτομα αυτά δεν κίνησαν υποψίες μέχρι τις 13:00, μία ομάδα από περίπου 20 άτομα με καλυμμένα πρόσωπα (κουκούλες και μαντήλια) φάνηκαν από την  περιοχή της εισόδου της Σ.Θ.Ε. να κινούνται προς την είσοδο της Γεωπονικής σχολής.20160518_185439

Με το που πλησίασαν αρκετά πέταξαν φούσκες με λευκό χρώμα, πριν φτάσουν πλησίον του χώρου τα μέλη της ΔΑΠ είχαν προλάβει να εκκενώσουν τις προεκλογικές τους εγκαταστάσεις όπως επίσης και όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις. Η ομάδα των κουκουλοφόρων κινήθηκε επιθετικά προς κάθε τι μπλε, αφίσες, τραπεζάκια και καθίσματα, προκαλώντας φθορές μόνο σε προεκλογικό υλικό και μόνο της ΔΑΠ καθώς έφεραν εξοπλισμό όπως ξύλα και πέτρες. Μετά την καταστροφή των εξωτερικών προεκλογικών υποδομών της ΔΑΠ οι κουκουλοφόροι πέρασαν την πρώτη θύρα της σχολής συνεχίζοντας το σκίσιμο των μπλε αφισών. 20160518_185059

 Η παράταξη της ΔΑΠ ήταν έτοιμη για τα γεγονότα και ειδοποίησε οργανωμένη ομάδα εξωπανεπιστημιακών, που βρίσκονταν ήδη εκεί, για να απωθήσουν δυναμικά αλλά χωρίς όπλα τους κουκουλοφόρους. Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης αυτής ήταν η φυγή όπως όπως των τελευταίων. Τα γεγονότα ήταν τόσο έντονα που υπήρξε και λιποθυμία. Η διαδικασία των εκλογών συνεχίστηκε χωρίς καμία καθυστέρηση με την έντονη παρουσία της ομάδας ασφαλείας της ΔΑΠ, αυτή τη φορά με λοστάρια στα χέρια, σε ρόλο θυρωρού όπου και αποχώρησε μετά την διαμαρτυρία φοιτητών του συλλόγου.  Οι καθαριστές έβαλαν τα δυνατά τους να καθαρίσουν το κτήριο από τις μπογιές.

Μετά το πρώτο χτύπημα η οργάνωση για την προστασία της εκλογικής διαδικασίας έγινε εκτενέστερη αλλά εξίσου διακριτική.

Στις 16:00 έγινε αντιληπτή η συνάθροιση στο στέκι του βιολογικού ατόμων με εχθρική συμπεριφορά προς τις παρατάξεις καθώς με έντονες χειρονομίες προδιέθεταν τους φοιτητές των συλλόγων για το τι επρόκειτο να επακολουθήσει.

προστασίας της κάλπης

Θωρακισμένη θύρα

Ώρα 18:00 μία δεύτερη ενισχυμένη ομάδα των 50 ατόμων αυτή τη φορά κινείται επιθετικά προς την ομάδα ασφαλείας. Η εφορευτική επιτροπή με τρόπο άμεσο και μυστικό έκρυψε την κάλπη για να την προστατέψει από τους εχθρούς της δημοκρατίας.

Η ομάδα ασφαλείας αντιλήφθηκε πως η κίνηση αυτή ήταν αντίποινα για την πρώτη μάχη που έδωσε και σκορπίστηκε στον χώρο του Α.Π.Θ. Η ομάδα των κουκουλοφόρων έφτασαν στην σχολή πέταξαν αντικείμενα που προκάλεσαν έντονους κρότους μέσα στον χώρο του κυλικείου και στην συνέχεια έψαξαν την οργανωμένη ομάδα ασφαλείας αλλά, μάταια. Στην επιστροφή τους οι εχθροί της δημοκρατίας πέρασαν πάλι μπροστά από την σχολή της γεωπονίας και κατευθύνθηκαν προς το βιολογικό όπου διαδραματίζονταν ρεμπέτικο γλέντι.

Από ανθρώπους που παραβρίσκονταν εκεί ακούστηκε έντονα πως τα χτυπήματα που δέχτηκαν οι κουκουλοφόροι στην πρώτη τους επίθεση ήταν τόσο δυνατά που μερικοί από αυτούς χρειάστηκε να επισκεφθούν κάποιο νοσοκομείο.

Τελικώς οι εκλογές διεξήχθησαν ομαλά σε πνεύμα μυστικότητας αλλά και συνεργασίας μεταξύ της εφορευτικής επιτροπής και των συλλόγων.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο