Κουέντιν Ταραντίνο: Μία ζωή σαν τις ταινίες του

Γεννημένος στο Νόξβιλ του Τενεσί το 1963, ο Κουέντιν Τζερόμ Ταραντίνο πέρασε τα νεανικά του χρόνια βλέποντας ταινίες γουέστερν, κωμωδίες, ευρωπαϊκό και αμερικανικό κινηματογράφο και δράματα.

Η εκκεντρική αυτή προσωπικότητα παράτησε το σχολείο στα 15 ενώ συνελήφθη στην ίδια ηλικία γιατί έκλεψε ένα βιβλίο. Έπειτα εργάστηκε ως ταξιθέτης σε ένα σινεμά πορνό ενώ αργότερα σε ένα video club, όπου εντυπωσίαζε τους πελάτες με τις απίστευτες λεπτομέρειες που θυμόταν για πάρα πολλές ταινίες. Ο Ταραντίνο έχει χαρακτηριστεί ως «ροκσταρ σκηνοθέτης» ενώ η προσωπική του ζωή έχει βρεθεί αρκετές φορές στο επίκεντρο των media με γεγονότα που θυμίζουν πως οι ταινίες του είναι ίσως κομμάτια της ζωής του.

Φυσικά μία τόσο έντονη προσωπικότητα είναι λογικό κάποια στιγμή να ξεπεράσει τα όρια και να γίνει επιτακτική η ανάγκη για συμμόρφωση. Πριν, λοιπόν, την δημιουργία του «Reservoir Dogs», που οικονομικά ήταν χάλια φυλακίστηκε τρεις φορές λόγω μη εξόφλησης προστίμων και μάλιστα για ένα διάστημα-την τρίτη φορά-έως 7 μέρες. Ο ίδιος συνήθιζε να μιλά για την «μαγεία» της φυλακής και τις ξεκαρδιστικές συζητήσεις και ατάκες που άκουγε, οι οποίες όμως λίγο αργότερα έχαναν την γοητεία τους.

Περισσότερο ενδιαφέρον έχει όμως να διαβάσουμε απ’ τον ίδιο κάποια πράγματα

1. Παρατηρώντας τις ταινίες του, είδαμε πως διαθέτει ένα φετίχ για τα πόδια και απόδειξη αποτελούν τόσο η προβολή των ποδιών της μούσας του, Ούμα Θερμαν, στο Kill bill και Pulp Fiction καθώς και στο « From Dusk till Dawn» με χαρακτηριστική την σκηνή της Σάλμα Χάγιεκ που βάζει το πόδι στης στο στόμα του ίδιου του Ταραντίνο και του χύνει μπύρα με πολύ αισθησιακό τρόπο. Ο ίδιος, μάλιστα ,σε συνέντευξη μάλιστα έχει πώς «έχει αδυναμία στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος».


2. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε σκεφτεί πως οι ήρωες του Ταραντίνο έχουν κάποια ομοιότητα ή κάποια σχέση μεταξύ τους. Την αμφιβολία αυτή έρχεται ο ίδιος να επιβεβαίωσει λέγοντας πως “Στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο διαφορετικά σύμπαντα. Υπάρχει το ακόμα πιο πραγματικό από το πραγματικό σύμπαν στο οποίο όλοι οι χαρακτήρες κατοικούν. Αλλά μετά υπάρχει αυτό το κινηματογραφικό σύμπαν. Έτσι στο From Dusk Till Dawn και το Kill Bill, όλα τοποθετούνται σε αυτό το ιδιαίτερο κινηματογραφικό σύμπαν. Έτσι όταν οι χαρακτήρες από το Reservoir Dogs ή το Pulp Fiction πάνε σινεμά, αυτό που βλέπουν είναι το Kill Bill ή το From Dusk Till Dawn.”


3. Για την μουσική φυσικά δεν έχουμε να πούμε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από το ότι είναι τέλεια και όσο καλτ χρειάζεται. “Πιστεύω πως τα σάουντρακ των ταινιών μου τα πάνε αρκετά καλά επειδή είναι, βασικά, επαγγελματικά αντίστοιχα των mixtapes που θα σου έφτιαχνα στο σπίτι.” Ως λάτρης, λοιπόν, των βινυλίων και των vintage τραγουδιών, ο ίδιος επιλέγει την αναβίωση μουσικών ξεχασμένων.


4. Σχετικά με την βία έχει πεί «Η βία είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα να βλέπεις»


5. Όνειρο της ζωής του «Το σχέδιό μου είναι να ανοίξω ένα σινεμά σε μια μικρή πόλη και να το διευθύνω. Θα είμαι ο τρελός γέρος με το σινεμά.»


6. Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο «Κλέβω από κάθε ταινία που έχει γυριστεί ποτέ.»


7. Στόχος ζωής και ελπίζουμε να το πετύχει αν και το έχει κάνει ήδη «Θέλω να ξεπερνώ τις προσδοκίες. Θέλω να σας εντυπωσιάζω.»

[widget id=”text-6″]

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο