Βρυξέλλες: Συνελήφθη ο Σαλά Αμπντεσλάμ, κύριος ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι

Μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής που πραγματοποιήθηκε στο Μολενμπέκ των Βρυξελλών, συνελήφθη ο κύριος ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Σύμφωνα με βελγικά δίκτυα, ο καταζητούμενος τραυματίστηκε και βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας ενώ κάνουν λόγο για έναν ακόμη τραυματία.

Ίχνη DNA και δακτυλικό αποτύπωμα του Σαλά Αμπντεσλάμ είχε ήδη ανακαλύψει από την Τρίτη η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σε διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, όπως  επιβεβαίωσαν την Παρασκευή οι Βέλγοι εισαγγελείς και μετέδωσαν τα γαλλικά μέσα. Στο Μολενμπέκ, πόλη στην οποία μεγάλωσε ο επί τέσσερις μήνες καταζητούμενος, διατηρούσαν την έδρα τους τουλάχιστον τρεις από τους τρομοκράτες που εξαπέλυσαν τις φονικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα. Εκτιμήσεις της αστυνομίας είναι ότι στην επιχείρηση που έγινε την περασμένη Τρίτη, όπου έπεσε νεκρός ο αλγερινής καταγωγής συνεργός του Μοχάμεντ Μπελκαΐντ, ο ένας από τους δύο που κατάφεραν να διαφύγουν ήταν ο Αμπντεσλάμ.

brixeles2

Ο Δήμαρχος της περιοχής δήλωσε πως όντως ο Σαλά Αμπντεσλάμ έχει συλληφθεί ενώ επιβεβαίωσε πως κατά την επιχείρηση έχει τραυματιστεί στο πόδι. Σημείωσε επίσης πως υπάρχει ακόμη ένας τραυματίας ο οποίος βρέθηκε μαζί με τον Αμπντεσλάμ. Σημειώνεται πως η επιχείρηση, η οποία έλαβε χώρα μόλις 10 χιλιόμετρα μακριά από το χώρο στον οποίο διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ,  αποχώρησε εσπευσμένα από τη Σύνοδο Κορυφής λίγο μετά από ενημέρωση που έλαβε για την επιχείρηση στο κέντρο των Βρυξελλών.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο