Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Άρειο Πάγο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα, τον Άρειο Πάγο και είχε συναντήσεις με την Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου κυρία Βασιλική Θάνου και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η κ. Θάνου, υποδεχόμενη τον πρόεδρο της ΝΔ, εξέφρασε τη χαρά της, καθώς η επίσκεψη καταδεικνύει το ενδιαφέρον του για τον θεσμό της Δικαιοσύνης και τη λειτουργία του.

Κατά την έναρξη της συνάντησής του με την κυρία Θάνου, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι φυσικό να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τη Νέα Δημοκρατία, για τη σωστή λειτουργία της Δικαιοσύνης, καθώς και για την απόλυτη θεσμική κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της. Θα έχουμε την ευκαιρία, στη συνέχεια, να συζητήσουμε ζητήματα τα οποία πιστεύω ότι απασχολούν και τους απλούς πολίτες.

Ειδικά ως προς την καθυστέρηση της απονομής της Δικαιοσύνης, νομίζω ότι υπήρξαν πρόσφατα περιστατικά, τα οποία προβλημάτισαν την κοινή γνώμη. Και πιστεύω ότι, στα ζητήματα της ανεξαρτησίας, αλλά και της σωστής λειτουργίας της Δικαιοσύνης, πρέπει να υπάρχει και μια ευρύτερη διακομματική συμφωνία. Να στηρίζεται η Δικαιοσύνη, με κάθε τρόπο, από την πολιτική ηγεσία, ώστε απόλυτα ανεξάρτητη να μπορεί να επιτελεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο καθήκον της».

Η κ. Κουτζαμάνη ευχαρίστησε, με την σειρά της, τον κ. Μητσοτάκη για το ενδιαφέρον του και την ευαισθησία που έδειξε για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και των προβλημάτων που την απασχολούν.

Κατά την έναρξη της συνάντησής του με την κυρία Κουτζαμάνη, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το προσωπικό μου ενδιαφέρον και της Νέας Δημοκρατίας για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης είναι πολύ μεγάλο. Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και πρέπει όλοι να την υπηρετούμε.

Ταυτόχρονα, όμως, η Δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται και με την απαραίτητη ταχύτητα, ώστε να δίνεται και η εντύπωση στους πολίτες ότι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη δεν είναι μια υπόθεση, η οποία θα διαιωνιστεί μέσα από συνεχείς καθυστερήσεις. Γνωρίζετε καλά, ότι η πρόσφατη αποφυλάκιση Ρουπακιά, προκάλεσε την κοινωνία.

Προσβλέπω σε μια πολύ ουσιαστική επικοινωνία, έτσι ώστε να μπορούμε και εμείς, με τον τρόπο μας, να βοηθήσουμε ώστε η Δικαιοσύνη να απονέμεται με την ποιότητα, αλλά και με την ταχύτητα που το ίδιο το Σύνταγμα επιβάλλει».

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο